Filters shtëpi me duart e tij


Duke pasur parasysh se njeriu modern e ka harruar se si të bëjë pa të mirat e qytetërimit, ne duhet të theksohet fakti se pjesa më e madhe e shtëpive, dhe shumë shtëpi sot janë të shfaroset nga lidhjes të centralizuar sistemin e furnizimit me ujë me filtra saj dhe objektet e trajtimit. Prandaj, mënyrat më të zakonshme të furnizuar me shtëpi të qytetit ujë - një motor mirë apo puset e pajisur. Për të gjitha avantazhet e saj, këto metoda nuk janë në gjendje për të siguruar ujë që do të ngrihet nga thellësitë e nëntokës. Dhe ky ujë është shpesh i kënaqur me baltë i lartë i rërës në të dhe solids vogla.

Kjo është një gjë nëse ky ujë, ju përdorni për qëllime të biznesit - të ujitur kopshtin, etj Në këtë rast, ajo është mjaft e pranueshme. Por për gatim, të valë çaj dhe përdorimi për qëllime të tjera që lidhen me kuzhinë, ky ujë nuk është i përshtatshëm. Uji i tillë mund të thjesht të qëndrojë lart, por kjo është vetëm një zgjidhje e pjesshme. Prandaj, pa Filters në vend sot nuk mund të bëjë. Industri moderne ofron një përzgjedhje të madh të filtrave për ujë të pijshëm, por shumica e tyre, për fat të keq, për përdorim në vendin papërshtatshëm. Për funksionimin normal, disa kërkojnë një tubacion të lartë presion në scuba, të tjerët nuk do të garantojë një nivel të pranueshëm të trajtimit, dhe të tjerët që përdorin fishekë, vetëm rrugë të ngadalshëm.


Çfarë duhet të bëni në një situatë të tillë, si për të zgjidhur problemin dhe të sigurojë familjet me ujë të pastër? Në raste të tilla gjithmonë të vijë shpëtimi urtësinë popullore dhe zgjuarsi, duke përdorur të cilat ju mund të ndërtuar nga materiale skrap shtëpi filtra duart e tij. Kjo do të kërkojë materialet e mëposhtme: vëllim plastike shishe prej 5 litra; emaluar kovë metalike dhe i afrohet atij në mbuluar plastike madhësi, një copë të madhe leshi i pastër pambuku mjekësor dhe disa napkins letër. Për të filluar një mbulesë plastike për kovë për të bërë një vrimë me diametër të cilit është e barabartë me diametër të brendshëm të shisheve të plastikës qafës thread.

Për ta bërë këtë, së pari të gjetur qendrën e kapak, dhe ju duhet të gjejnë me saktësi të arsyeshme. Kjo nuk është e vështirë. Vënë kapak mbi buzë, kështu që ishte një plotësisht i drejtë. Lidhur në majë të thread me ngarkesës në fund të lirë. Kur ndaluar thread luhatet, vëren vendndodhjen e saj në kapak. Pastaj rastësisht rrotullohen kapakun mbi boshtit të saj, dhe duke bërë të njëjtën gjë, vetëm lënë atë fije ne tani bashkëngjitni në një vend tjetër dhe ajo kryqëzon me mbajt vetëm vijën. Vendi i kryqëzimit është qendra e kapak. Pastaj merr një busull, e shtrirë atë në gjatësinë e dëshiruar - tërheq diametër të brendshëm fyt e shishe.

Vendosur atë në qendër të kapak dhe vizatoni një rreth. Pastaj përdorni një stërvitje dhe stërvitje shumë e hollë që ju të gjeni, shpuar vrima rreth kontur të rrethit tërhequr. Tani të marrë një thikë të mprehtë dhe me kujdes të prerë jashtë rrethit, në fillim atë, një skedë të trajtuar gunga në skajet. Pas kapërcyell të kapak shishe. Është e nevojshme për të prerë pjesën e poshtme dhe vidhos qafën në vrimë që vetëm kam prerë në kapakun plastike.
Nëse bëhet si duhet, ajo kthehet një lloj gyp, vija-vija plastike raundi i projektuar për bashkëngjitje në kovë. Brenda shishe plastike nevojë për të futur një filtër shtëpi të ujit, e cila është një shtresa të njëpasnjëshme të leshit dhe letër napkins.

Pajisja mbledhura është i instaluar në kovë smalt. Krye, fund prerë për shkak të një shishe plastike të mbushur me ujë në të, e cila gradualisht seeping nëpër pambuku është pastruar nga të gjitha llojet e papastërtive. Sa më shumë shtresa, sa më e lartë shkalla e pastrimit të ujit, por shkalla e filtrimit por do të jetë i ngadalshëm. Zakonisht duhet 3 shtresa e leshit, fshin të përhershme. Vetëm për të rritur shkallën e pastrimit mund të shtohet në element shtresa filtri i karbonit aktiv. Në shërbim të një filtër të bërë vetë pasur ndonjë problem të papritura, ajo është e mirë për të përgatitur paraprakisht disa elemente filtër, atëherë ju mund në çdo kohë për të zëvendësuar filtrin dështuar mëparshme.

Pra me improvizuar një kanaçe për 1 minutë për të mbledhur filtër të ujit duart e tyre. Më të përdorim tru - shih edhe më e lehtë për të jetuar! Peter,