Bimë kopsht Actinidia


Si bimët frutore më të zakonshme në vendin tonë kanë Actinidia Argut dhe Kolomykta (ostrozubchatye) jashtë vendit - Kineze Actinidia (kivi). Sipas bimë Michurin kopsht Actinidia përfundimisht të zëvendësohen dhe gooseberries dhe rrush. Bimët gjini Actinidia përkasin aktinidievyh familjes. Emri rus që përkon me latinisht tregon vendndodhjen e kolonave në lule rrezatues. Frytet e Actinidia Argut përmbajnë 12-18% sheqer, rreth 1% acid, 80-180 mg / 100 g të vitaminës C; aktinidet kolomikta në vitaminë C përmbajtje është zakonisht shumë më e lartë. Frytet janë përdorur të freskëta dhe të përpunimit, si një zëvendësim të thata rrush.

Frytet e Actinidia Kinë në shije janë konsideruar si një nga bimët më të mirë të frutave. Actinidia Argut është një hardhi i fuqishëm deri në 10 -. 20 m Bimët dioecious, rrallë poligame. Lule në qershor, frutat piqen në shtator. Fruta Pesha që ngjajnë gooseberries, 5 -. 15. Prej saj si Actinidia Kolomykta, të karakterizuara njëkohësisht ripening në gusht të frutave të vogla peshon rreth 3 m Bimët mjaft dimër-guximshëm, ajrit dhe thatësira tokës tolerojë keq. Prerje e gjelbra në qershor siguron rooting lehtë dhe të shpejtë. Pas rritjen janë një material i mirë mbjellje.


Riprodhimi i kërcell drurë më pak efektive për shkak të përqindjes së ulët të rooting. Ju mund të aplikoni shumimin horizontale layering. Për shkak të vështirësisë së marrjes së materialit vegjetativ farë pranueshme shumëzimin. Farërat stratifitsiruyut 2 muaj në temperaturë dhome, dhe pastaj 2 muaj në 0 - 5 °. Mbillni në kuti cekët mbjelljen, dhe pas fillimit të lë të vërtetë të kryer zgjedh shkallët. Kur nuk ka rrezik nga ngricat e pranverës, kuti të sjellë në ajër të hapur. Pranverë vijim, fidane janë transplantuar në tokë për rritjen. Paul fidanë mund të përcaktohet pas hyrjes në përmbushje.

Mbjellja kryhet duke vendosur impiante brenda 2 - 3 m midis njëri-tjetrit. Në gropë ulje organizoni kullimit. Te akomoduar filiza duke nje kafaz lartesi prej teli 2 m. Bush është formuar në një kufi horizontal dy-plechnoho ose një ventilatorit. Fidanë të frutave të vitit 3 pas mbjellje, fidanë - 5 - 6. Një mashkull aktinidet pllenim e bimëve kopsht ofron dhjetë gra. Vjetore kryen bien tëharrje, duke hequr shoots dobëta, thickened dhe të vjetra. Tokës mulching rregullisht hequr barërat e këqija, të ujitur. Bush Vintage 5 - 10 kg. Michael