Bimët me fruta të ngrënshëm


Direkt pranë tij në fushat dhe në vende si fara e keqe lehtë të gjeni shumë bimë të egra me fruta ushqimor që janë të njohur më shumë apo edhe vlerë vetë në nutritionally. Për shkak të përzgjedhjes spontane te pasardhësit e pastrimit mund të shihet se bimëve Sornay, Haute-Saône-fushë me fruta të ngrënshëm madhësia e frutave dhe fara e tyre janë shpesh të afërta me bimët përkatëse kulture dhe si ta propozojnë veten si kandidatë për veten kulturës. Pas fazë e barërat e këqija në fushat në një kohë ishin, me sa duket, kënaqur dhe hikërror. Weed me fara helmuese - egjra - një kohë të kultivuar për përpunimin e tij fara në alkool.

Disa kullosa e schetynnyka gjini janë barërat e këqija në të lashtat e miletit dhe misri janë të ngjashme në madhësi dhe formë të kokrrave të miletit. Për shkak se këto "lloje" schetynnyka jap një tjetër për flamuj Emri misri. Kokrra Prossyanuk mund të jetë një burim i ushqimit, të tilla si ushqimet gatim. Mannyk. Në disa vende, Suedia, Polonia, Gjermania Lindore, Hungaria dhe ne mbledhim kokrra e kësaj bime dhe i mashtruar ata shell kafe, qull gatuar me ta. Rajs rrjedh nga mannyka grurit, shumë bymehet gjatë gatimit, ka një shije të këndshme dhe shumë kalori. Kokrra mannyka përmbajnë niseshte gati 75% dhe sheqer, yndyrë, ujë dhe hirit. Dëllinjë zakonshme.


Dëllinjë Common - përfaqësues i bimëve ngrënshëm të pyllit. Në dëllinjë të pjekur fruta përmban rreth 42% sheqer, i cili birrë është brewed, sheqer nxjerrë (dëllinjë), gjalpë, verë, vlim lëng. Manaferrat dëllinjë janë edhe për qëllime mjeksore. Gështenjë ujit. Gështenjë ujit rritet në ujë dhe forma janë fruta të mëdha të mjaftueshme për të 2,5 cm me 4 spines të mprehta. Nën dura në fruta është thelbi i ngrënshëm bardhë. Është produkt ushqyese dhe e shijshme. Gështenjë fruta uji i përdorur në para dhe gatuar, si dhe në formën e miell dhe drithëra. Gështenjë përdorimi i ujit është i kufizuar nga fakti se një zonë e madhe e shpërndarjes së tij - ajo është e rrallë dhe në sasi të vogla dhe vetëm në vende të shumta.

Sidomos një shumë e gështenjë uji vetëm në deltën Vollga në astrakan. Rosehip zakonisht. Hips përdorur për të bërë vitaminë çaj. Qimnon. Frutat përmbajnë vaj esencial të veçantë dhe do të shërbejë për të shtuar bukë shije. Cirkaziatikë përgatiten miell per buke. Frutat janë gjithashtu qimnon erëza në ushqime të tjera dhe përdoret në mjekësi. Kumarchik. Kazakheve kanë përdorur gjatë farat e bimëve ngrënshëm si një trajtojnë formë thekur lehtë dhe për të bërë tortillas miell. Kallam Sandy. Me fasule e saj mund të jetë i gatuar vakt.