Fittoniya bimore


Fittoniya - një prej bimëve më të zakonshme zbukurues që tërheq Florists ndritshme, gjethe shumëngjyrëshe. Më parë këtë bimë është përdorur kryesisht si një groundcover në kopshte dimrit dhe serra. Por hibride tani fituara dhe varieteteve përshtatur mirë me jetën në apartamente moderne. Thanks për të merituar mbarështuesve në mbledhjen e nënën time rreth një duzinë të këtyre bimëve mrekullueshme. Vendndodhja dhe ndriçim. Që nga natyra e centralit fittoniya banon në nivelin më të ulët të pyjeve tropikale shi e Peru, Bolivi dhe Kolumbi, apartament i një viti, do të mbahen në një të ngrohtë (+ 20-24 deg.), I mbrojtur nga draftet dhe temperaturat ekstreme dhe rrezet e diellit direkte.

Vend optimale - pranë dritares në hije të lehta të pjesshëm dhe larg nga e baterisë së ngrohjes qendrore në dimër. Ujitja. Në verën e bimëve tallaze bollëk, pa lënë të thatë prej dheu. Edhe pse fittoniya tharje shkurtër tokës mbart lossless dhe pas lotim rivendoset shpejt. Në dimër, sidomos në përmbajtje të freskët, bimët FITTON tallaze më rrallë. Uji duhet të jetë pak më i ngrohtë se temperatura e ambientit. Fekondues. Në pranverë dhe verë tokës duke e bërë bimë pleh dekoratyvnolystnyh. Winter FITTON nuk ushqehet. Transplantimin dhe riprodhim. Përzierje e tokës për këto bimë duhet të jetë e lirshme, lehtësisht të kalojë lagështi dhe ajri.


Mami është e gatshme me tokën e tij "Terra Vita" Coco-tokë dhe vermiculite. Në pjesën e poshtme të tenxhere duhet të konkludojmë kullimit. Pots zgjidhni ulët, por i gjerë, madhësinë e sistemit rrënjë.
Më pas FITTON humbasin dekorative, por pamja e bimëve të rritura të ndihmojë në përmirësimin zvogëlimin e rregullt dhe clothespins në krye shoots që stimulojnë degë aktive. Qethur shkurt në krye mom përdor për të riprodhuar. Prerje përjetësojnë në rërë lagështi, në tokë të lehta, vermiculite apo ujë. Gjithmonë në një sere në një temperaturë prej rreth + 20-22 gradë. Në rooting mund të marrë 2-3 javë. Pastaj në një tas të mbjellë prerje e disa ngjyra të ndryshme të lë.

Për një kohë, duke mbajtur në një serë deri sa më në fund të lëshojë rrënjë. Kjo rezulton në një rrogoz të mirë ngjyra. Vetëm bimët duhet të përzgjedhur nga afërsisht të njëjtën madhësi lë që ata mbytën njëri tjetrin. Easily propaganduar duke pjesëtuar bush dhe fittoniya transplantin. Problemet e mundshme. Skajet e lë ngjyrë kafe dhe të thatë, rritje të ngadalësuar - lagështia e ulët apo bimë zgjidhet qindarkën merimangë. Gjethet janë të mbështjellë, shikoni pidv'yali, rrjedhin Wilts - nuk i përmbahet regjimit lotim. Skajet e verdhë dhe kafe gjethe - mungon ose tepërt e mineraleve. Internodes zgjatur, lë ngushtim - mungesa e dritës.

Lë të humbasin ngjyrën, e thatë - rrezet e diellit të tepërt. Rrjedh thahet dhe kalb - përmbajtje të tepërt lagështi dhe temperaturë të ulët. Bimore është në depresion, e lë të verdhë, shoots prirje - ndoshta prekura schitovkoy dhe merimangë marimangat. Gjethet bien off - temperatura është nën 18 gradë. Por është e nevojshme për të kapërcyer të gjitha vështirësitë - dhe fittoniya të fitojë zemrën tuaj!