Podofill bimë tiroide


Përshkrim. Podofill tiroide - një droge bimë shumëvjeçare barishte dhe 0,50 m në lartësi me barbarysovyh familjes. Bimët rhizome vuzluvate horizontal, të degëzuar ose thjeshtë për ta kthyer të bardhë, kuqe-kafe në jashtë, deri në 1 m në gjatësi dhe në diametër - 1,5 cm. Rrënjët e rastit, të cilat largohen nga rhizomes nyjet, me mish, të shumta, të kthehet e bardhë, kafe e hapur në pjesën e jashtme, deri në 35 cm në gjatësi dhe 0,5 cm në diametër. Rrjedh pak lakuar apo i drejtë, rrumbullakosura, nevetvistye, rozë, i uritur, deri në 45 cm në lartësi dhe 1,1 cm në diametër në bazë të 1 - 3 gjethe hulled. Gjethet janë të prerë në 7-9 segmentet bilobed, deri në 40 cm në diametër, të rregullt, të rrumbullakosura.

Lule e bardhë, e vetme, venitje, deri në 7 cm në diametër, me një parfum erëmirë e pjepër. Në Amerikën e Veriut podofill bimë lulëzim tiroide mars-maj, në Letoni - në qershor, në rajonin e Lviv në Ukrainë maj-qershor. Fruta - polyspermous, ngrënshëm, vezak ose rrumbullakuar, i lagësht-ëmbël, mish, limon-verdhë, kokrra të kuqe aromatik për 8 inç i gjatë. Frutat piqen në gusht-shtator. Shpërndarja. Podofill tiroide - bimët endemike e Amerikën e Veriut. Në Rusi, një kulturë të përbashkët. Në rajonin e Lviv në Ukrainë - është një bimë industriale plantacion, dhe ajo është rritur në rajon Poltava.


Çorape. Vlera medicinale janë rrënjët dhe rizomat podofilla tiroide. Lëndëve të para e mbledhura mund të ruhet deri në 60 muaj. Rhizomes me rrënjët janë tharje në një tharëse në 40 ° C. Përbërja kimike. Rizomat Podofill tiroide përmbajnë rrëshirë podophyllin, i përbërë podofillotoksin. Përmbajtja podofillotoksina më i lartë dhe podofillin në rrënjët dhe rhizomes në fund dhe në fillim të sezonit në rritje, më e madhe - në fazën e lulëzuar. Bimë bari përfundon Podophyllin dhe ajo përmban podofillotoksina. Mjekësi e aplikimit. Podofillin përdoret si një mjet shtesë në lyth fshikëzës dhe papillomatosis e laring, por edhe për trajtimin e lymphangitis thjeshtë dhe lythat gjenitale.

Në lidhje me Podophyllin electrocautery përdoret për të parandaluar devijimet pas heqjes së papilomat të fshikëzës. Trajtimi podofillin një efekt i dobishëm terapeutik në inflamacion kronik. Agjentët farmakologjike. Drogës "podofillin" pengon zhvillimin e papilomat, ka aktivitet pitostaticheskoy zbulon efekt choleretic dhe laksativ, pengon proceset proliferative. Contraindications. Bimore dhe përgatitjet e saj janë kundërindikuar për gratë shtatzëna. Përdorimi i saj duhet të jetë rreptësisht nën mbikëqyrje mjekësore. Podofillin provokojnë efekte anësore. Kur injektuar në fshikëz në bark ndjeva një ndjesi djegie, dhimbje, është shkelje e urinimit.


Kur laring vajosje podofill provokojnë përzier, të vjella dhe abuzimin e stomakut dhe traktin e zorrëve.