Echinacea bimore në trajtimin e


Echinacea purpurea shfaq në Evropë vetëm në shekullin e XIX. Megjithatë, për shumë shekuj para echinacea bimore në trajtimin e gjatë dhe përdorur me sukses nga vendasit e Amerikës Veriore që ishin të bindur se ajo ndihmon pothuajse të gjitha sëmundjet në botë. Tipari më i rëndësishëm i kësaj bime - se ajo ndikon në gjithë trupin duke stimuluar sistemin imunitar. Sot, kur viruset nuk i japin njerëzit pushojnë veprimtarinë e veçantë rëndësia anitivirusnaya e Echinacea. bimët imunostimulues pushtet mund të ndahet në tre komponentë: antibacterial, antivirale dhe pronat këpurdhëvrasës.

Këto cilësi të përgatitjeve Echinacea purpurea të përdorura për trajtimin e sëmundjeve të shkaktuara nga viruset e influencës, herpes Escherichia coli, Staphylococcus dhe Streptococcus. Është e rekomanduar për të marrë Echinacea për parandalimin e gripit, SARS, trajtimin e inflamacion të organeve të brendshme, veçanërisht të mëlçisë. Përgatitjet e Echinacea nxitur shërimin e plagët, djegiet, duke stimuluar sistemin qendror nervor, të rrisë fuqinë, sepse ato përdoren për depresion, lodhje fizike dhe mendore, për nxjerrje e radionuclides dhe toksinave që gjenden në gjak. Mund të përshkruajnë për fëmijë dhe të rritur, veçanërisht në moshë të vjetër, kur sistemi imunitar është i ulur.


Recipes mbjell trajtim Echinacea. 1. Për parandalimin dhe trajtimin e ftohjet duke marrë Echinacea tretësirë. Prodhimi lehtë. Merrni 200 gram bar melchennoy (pjesët ajrore) bimët, e plotësoni atë me vodka për të prodhuar 1 litër tretësirë. Pastaj qëndrojnë në errësirë ​​për 12-14 ditë, nxitje herë pas here. Trajtimit bimore medicinale - 4-6 javë (pije 3 g Një ditë për 20-35 pika.). Përdorimi nënkupton më shumë se 56 ditë nuk është i rekomanduar. 2. Kur depresioni rekomandohet të trajtohet me tretësirë ​​të rrënjëve (01:10 në 70% alkool) 3 g Një ditë për 20 -. 30 pika. 3. Shumë efektive është përdorimi i lëngut të freskët të Echinacea topically për shërimin plagë duke e aplikuar atë në sipërfaqe plagë. 4.

Echinacea dobishme brewed si një çaj: 1 tbsp. l. pjesët e bimëve aboveground derdh 250 ml ujë të vluar dhe pini 3 g. një ditë për 1/3 filxhan. Kjo është e rëndësishme. Echinacea nuk duhet të merren me alergji. Echinacea është i kundërindikuar në pacientët me SIDA. Mos e përdorni atë për sëmundje të rënda kronike (shqetësim i gjakut, skleroza e shumëfishtë). Përdorimi i echinacea në sasi të mëdha mund të ndikojnë në ecurinë e imunitetit! Carolina