Bimë dalmat kamomil


Përshkrimi i uzinës. Tsinerarielistnyy Pyrethrum (kamomil dalmat) - një barishtore shumëvjeçare 50-70 cm në lartësi. Bimore ka reaguar ndaj familjes Compositae. Sistemi rrënjë dalmat kamomil rrënjë të fuqishme kryesor i shumë koka, jeta 4 vit shkon prapa në 4 m. Në krye të rrënjës larg shumë degë. Rrjedh slabooblistvennye, pubescent, ribbed në slabovetvistye bazë, odrevesnevayuschym. Gjethet e bimëve në skicë zgjatur, alternativ, segmente 2-3 pinnatisect që kanë segmente lineare. Tufë lulesh - diametër shporta është 3 - 6 cm, të vendosura në skajet e rrjedh.

Shumë lule impiantet për Kombëtare 18 -. 24 copë, ata pistilit, ligulate, të bardhë, sterile. Lule mesatare (160) biseksualëve, të verdhë, me tuba me rim 5-dhëmbëzuar. Blooms dalmat daisy maj-qershor. Fruta - kafe apo të verdhë-gri, me të dy skajet shkurtohet, achene drejtkëndësh, që ripens në qershor-korrik. Shpërndarja. Bimë dalmate kamomil në Rusi në të egra nuk janë të njohura. Në të egra ajo jeton në zonat malore të Evropës jugore, në një lartësi prej 0,5-2 km mbi nivelin e detit. Dalmat Rritja kamomil është e mundur vetëm në zonat e klimë të moderuar, me kushte të favorshme termike dhe shkëlqim drite të lartë.


Këto fusha përfshijnë Ukrainën jugore dhe Moldavinë, dhe madje edhe Kaukazin e Veriut. Në ditët e sotme kamomil dalmate kultivuar në fermat Krime dhe Moldavisë, ku plantacione të saj të zënë me qindra hektarë. Për të rritet dalmate daisy duhet një cilësi tokë të lehta zi me pėrshkueshmėrisė të mirë, ose të lehta, mos notuar tokë pjellore pjellore dhe tokë pjellore me rërë. Çorape. Materiale medicinale para janë shporta bimore. Mbledhja dalmate kamomil lule mbajtur gjatë lulëzuar. Që nga prokurimi i lëndës së parë vazhdon - 12 muaj. Përbërja kimike. Në inflorescences kamomil dalmat dhe gjeti tsinerin pyretryn (këto substanca insekticide).

Tsineriny dhe i pranishëm pyrethrin në të gjitha pjesët e bimës, por shumica e tyre të përqendruar në lulëzim. Aplikimi. Pyrethrum drogës, bërë nga kamomil dalmat, përdoret në mjekimin e sëmundjeve parazitare në kafshë dhe zgjebes. Përgatitjet për spërkatje. 10 - th litra ujë pour 200 gram një përzierje e gjethe, rrjedh dhe buds kamomil dalmat. Insistojnë 12 orë. Rezultuar infuzion derdh në një enë të veçantë. I trashë përsëri derdh 5 litra ujë dhe të insistojnë 12 orë. Pas kësaj ju duhet të kombinohen të dy infuzion dhe mund të përdoret për spërkatje. Infuzion, zierje ose pluhur bërë nga lulet e kamomil barishte dalmat shpejt humbin virulencën e tyre në diell, kështu që ajo nuk është e dëshirueshme ruajtje afatgjatë.