Kamomil bezyazychkovaya aromatik


ose kamomil aromatik (Matrisaria Matrisarioides) është një i afërm i kamomil. Ajo lule vetëm me tuba, jo ligule, për shkak të kësaj ajo mori një emër tjetër - bez'yazychkovaya. Kamomil erë aromatik bez'yazychkovaya jashtëzakonisht e bukur. Kamomil - farë e keqe, të importuara për ne nga Amerika. Në gjysmën e parë të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Kjo bimë në ishullin farmaceutike botanik kopsht të Shën Petersburg tregoi një gjë e rrallë të madh. Nga mesi i shekullit të kaluar në Euroazi nuk ishte një bimë e vetme e kësaj specie. Rreth 1850 kamomil aromatik shfaq në Suedi. Rreth 1840, ajo është rritur në kopsht ishullin farmaceutike botanik të Shën Petersburg.

Në të njëjtën kohë ajo u shfaq në Kamchatka dhe duke lëvizur në të dy anët thellë në Rusi, ishte kudo. Vetëm rreth tridhjetë vjet ajo e mori për të ecin nëpër Euroazi. Kamomil - një farë e keqe që rritet në fushat e grurit. Dhe kështu që është me kokërr nga Amerika e mori në mban e anijeve. Pastaj ajo udhëtoi për në Rusi me hekurudhë. Dhe që nga kamion përdorur grepa të veçanta për kryerjen qese, atëherë ata ishin vrima. Nëpër të çara në katin e vagonave fara të vogla kamomil aromatik rozsivaly përgjatë hekurudhës. Më tej, për shkak të farave të saj palëvizshmëri, ajo u përhap shpejt në të gjithë Evropën dhe, shkelën mbi Uralet, Siberia depërtuar.


Në Lindjen e Largët, ky lloj i kamomil ishte sjellë nga deti. Dhe tani ajo është përhapur gjerësisht në fusha, rrugë, parkut, në strehim, dhe kufiri i saj verior në pjesën evropiane të BRSS arrin pothuajse në Rrethi Arktik.

I njohur përgjithësisht si "kamomil aromatik" nuk është shumë i saktë. Sepse, kamomil ka një erë të këndshme dhe i fortë si të këputur vetëm nga mollë pemë. Shumë i quajtur më saktësisht kamomil aromatik - Daisy bez'yazychkovaya. Për shkak se ajo nuk ka petals bardhë, të tilla si në Romë. Bez'yazychkovaya kamomil aromatik mund të gjendet më shpesh sesa farmacive sepse ajo përhapet gjerë. Për pronat medicinale të këtij daisy pothuajse të barabartë me farmaci saj të afërm.

Megjithatë daisy bez'yazychkovaya nuk mund të marr me vete kampionatin në kamomil. Që nga ajo nuk kishte të gjitha cilësitë e kamomil farmaci. Ilaçet janë përgatitur nga të dyja bimëve dhe efekti i tyre në trup është konsideruar të jetë e njëjtë. Por aromatik bez'yazychkovaya kamomil është përdorur në mjekësi është ende më pak se farmaci.