Çrregullime, zhvillim ekspresive fjalim në fëmijët


Në mënyrë tipike, çrregullim fjalim fjala për bisedë nëse gjuha fëmija zhvilluar shumë më keq sesa moshatarët e tij, apo nëse Ai përmban gabime gjuhësore. Por duhet theksuar se gjatë formimit të defekteve të folurit si stuttering, dyslalyya dhe disa variacione të tjera nuk konsiderohen. Ata referuar çrregullim fjalës, në qoftë se me kalimin e kohës, me zhvillimin e fëmijës, ata nuk zhduken. Sot ne do të flasim për në çrregullim, çrregullime të zhvillimit në fëmijët fjalim ekspresive. Ekspresive çrregullim gjuhësor - një shkelje të veçantë të zhvillimit të saj në të cilën fëmija përdor gjuhën ekspresive në mënyrë të konsiderueshme nën nivelin që korrespondon me moshën e tyre dhe të zhvillimit mendor.

Ky kuptim është edhe brenda kufijve normale. Në këtë rast, ajo mund të artikulim çrregullime. Arsyet për të cilat shfaqet çrregullim tek fëmijët mund të jetë shumë. Dëmtim Gjuha ekspresive mund të jetë për shkak të çrregullimeve të ndryshme mentale, dëmtim të dëgjimit, çrregullime funksionale të trurit dhe të aparatit vokal, dhe një shkelje të trurit. Një fëmijë mund të shqiptojë fjalë të saktë vetëm nëse ajo një seancë normale. Prandaj, prindërit duhet të kontrolloni gjithmonë me fëmijën tuaj të dëgjimit. Nëse ai papritmas pushuar së llap, ajo është një rast për të apeluar te mjeku. Dyslalyya.


Se shqiptim i gabuar i fjalës tingëllon nëpër anomalitë aparatit vokale (p.sh. qiell apo gjuhësore), humbje ose mosfunksionim të sistemit nervor dëgjimit. Kid humbasë disa tinguj ose kombinime të tyre, gabimisht shpall ato ose vendet në ndryshim. Vjet shtrembëruara shqiptimin te fëmijët nën 5 është konsideruar si një fenomen natyror. Ajo quhet fiziologjik apo mosha dyslalyey. Arsyet mund të jenë të ndryshme. Për shembull, lezione të trurit, tuhovuhist, trashëgim, ngadalësia e fjalës, dhe shembullin e gabuar të mom dhe baba. Përveç kësaj, dyslalyya mund gjithashtu të zhvillojnë për shkak të lëndimeve buzët, dhëmbët dhe anomalitë nofulla.

fëshfërimë. Kjo talljeje mispronunciation dhe fishkëllimë shkaktuar shëndoshë nga humbje, anomalitë e dhëmbëve dhe të nofullës dëgjimit. Letrat shqiptimin w, s, w, jep me vështirësi të mëdha. Arsyet shepelyavosti - trazirat në zhvillimin mendor të fëmijëve, dëgjimit humbje, dërçikth shkurtër, gojë dysmotility, ndiqni. Anomalitë e nofullat dhe dhëmbët duhet të rregullohen. Sa më shpejt ju filloni trajtimin, më të mirë. Tingull hundor (rrufitje). Dashuri shqiptuar në zë dhe artikulimin janë të afërt me normale, por të mbajtur hije hundës, kështu që lumë e ajrit është pak në hundë. Disa të rriturit hundë zakonisht them bindjen se një gjuhë e tillë është "një shenjë e inteligjencës", apo zakon.


Shkaku më i zakonshëm i formave të ashpra - paralizë qëellzore gjuhës, të lindura të operacionit anomali qielli mbi fytin e tij dhe qafën. Rrufitje gjithashtu mund të jetë për shkak të një rritje në bajamet. Në mënyrë tipike, anomalitë e lindura qielli hiqet nga operacioni. Trajtim më të zakonshme është menduar terapist fjalim përfundon me sukses. Stuttering - një çrregullim fjalim në një vonesë prej rrokjeve, tingujve dhe të përsëritur ato nëpër muskuj rechedvyhatelnoho sistemit gjyqësor. Në mënyrë tipike, stuttering ndodh në fëmijëri pas infeksionit, dehje, frikë dhe më shumë. Përveç kësaj, tendenca për të mbahet goja mund të trashëgohet.

Cilat janë faktorët e rrezikut? Para së gjithash, ajo është një zhvillim i ngadalshëm gjuha, mungesa e besimit, hemisferat shkeljeve marrëdhënie të trurit, si dhe prindërit të cilët vuajnë nga stuttering. Në mënyrë tipike, trajtim përfundon për fat të mirë. Stuttering ndodh në shumë fëmijëve 3-4 vjeç (kur ata nuk mund të thotë asnjë fjalë). Por në 70-80% të fëmijëve të kalon me të shpejtë. Çfarë mund të thoni për një gjuhë të shpejtë? Në këtë çrregullim fjalim në crumbs i paqartë dhe shumë të shpejtë. Gjatë bisedës ata fjalë për fjalë "gëlltitje" rrokje ose fjalë. Në shumicën e rasteve, një mënyrë e tillë e të folurit është i lindur. Fëmijët 3-5 vjeç kjo nuk është devijim dhe askush nuk mund të themi se këtë zhvillim çrregullim.

Nëse fëmija juaj ju tregon diçka, të dëgjoni me kujdes atë. Kur ai nuk zatynayetsya përfundojë dënimin e tij, në qoftë se edhe e di saktësisht se çfarë ai është duke u përpjekur për të thënë. Mos tallje crumbs për gjuhën origjinalitet apo gabimeve gjuhësore. Më mirë në mënyrë të qartë e përsëris fjalën, të cilën ai tha se nuk është e vërtetë. Elenka2010,