Lëndimet e lindjes e qafës së mitrës shpinë, simptomat, trajtimin, pasojat


Një foshnje e porsalindur është i ndryshëm nga sistemi i të rriturve skeletik. Ajo karakterizohet nga fleksibiliteti në mënyrë që të kalojnë nga pa lëndime mjaft të ngushtë kanalin e lindjes. Por ka precedentë kur set rezultat i rrethanave të tilla si, për shembull, menaxhimi i dobët i situatave të punës apo emergjente kur ata ndodhin dëmtime të lindjes. Shpesh ka trauma të lindjes - shtrihen rruaza të qafës së mitrës. Pas pranimit të fëmijëve të tillë e dëmtuar ka nevojë të ndihmës emergjente dhe afatgjatë ndjekja pas lindjes. Për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë arsyet për të cilat ka një traumë lindja e shpinë qafës së mitrës, simptomat, trajtimin, pasojat që rezultojnë elastik të flasim rreth tyre në detaje.

Në disa raste, qafës së mitrës plagosje rruaza rezulton me vdekje ose paaftësi provokon zhvillimin e thellë të fëmijës. Është e nevojshme për të marrë në konsideratë faktorë të kur ajo është kryer, ka shumë të ngjarë - trauma të lindjes shkakton: - stimulim artificiale të aktivitetit të punës; - Seksion cezariane; - Parakohshmeve rënda të fëmijës; - Përdorimi i pincë; - Shumë pak ose shumë kontrast shumë fëmijë peshë; - Çrregullime të lindura të shtyllës kurrizore. Nëse fëmija gjatë lindjes peshon më shumë se 4 kg, subluxation vertebral shtrihen ose ka të ngjarë të pothuajse të gjitha rastet. Pas marrjes së qafës së mitrës që shtrihen mund të ndodhin shkeljet e mëposhtme: - spasticity e fëmijës së furnizimit të gjakut; - Trazirat në rrjedhjen e gjakut të trurit të shkaktuar nga përkeqësimi i të qenët i qartë arterie vertebrale; - Shkelja rrjedhje e lëngut nga kafkës ose damaret e foshnjës.


Problemet e tilla mund të ndikojnë tek truri, duke kërcënuar shëndetin dhe edhe jetën. Shpesh ata shkaktojnë hydrocephalus - edemë të trurit dhe të çojë në hedhje në presion intracranial te fëmijët. Në shtrihen rruaza të qafës së mitrës gjatë lindjes më vonë pika të tilla Simptomat : - Frenim në zhvillimin motorik; - Reduktimi ose mungesa madje i plotë i reflekseve të caktuara; - Fëmija mund të bien në gjendje kome ose kanë probleme serioze me vakt vetë; - Flexor refleks mund të mungojë, nuk janë spazma e gjymtyrëve; - Ka dispepsi - kapsllëk, diarre, Metiorizm; - Torturuar koke Child, ajo mund të bie të fikët; - Duke pasur takikardia; - Baby zhvillon shokët e ngadaltë - më vonë ngre kokën e tij, ulet, qëndron, etj;. - Pas arritjes së moshës së gjashtë mjekëve mund të rregulluar urinim i pavullnetshëm; - Zhvillimi i foshnjës shqetësuar në masë të madhe, të dy verbal dhe mendor; - Siç duhet mund të zhvillojnë shpinë, i cili manifeston deformime të saj, këmbët banesë, këmbët ndryshme gjatësi.

Implikimet Të gjitha këto simptoma ndodhin me kalimin e kohës. Fëmijë është në rritje, por zhvillimi i saj nuk është i bazuar në standardin e moshës. Kjo shenjat mund jo domosdoshmërisht së bashku, ato mund të jenë të izoluara. Një fëmijë mund të ulen në kohë, por do të shkojë vështirë me çrregullime në koordinim me motor. Kjo trauma e lindjes është veçanërisht e dukshme në kohën e fjalës. Fëmijët mund të fillojnë të flasin shumë më vonë - pas vetëm një e gjysmë deri në dy vjet. Kështu ajo është shumë e vështirë që të lidhen fjalët dhe fjalitë e gjata të luajtur. Fëmija është shumë emocionuese, ajo nuk mund të përqëndrohen në diçka të veçantë, ajo zbuloi përçarje të kujtesës dhe të menduarit.

Këta fëmijë vuajnë dëmtohet aftësive motorike gjobë. Ata sfiduese detyrë është të mbledhë kube apo piramidat, pasi ata mezi vishen apo pikturuar. Shtrihen rruaza të qafës së mitrës dhe çrregullime emocionale zonat manifestohet - rritur nervozizmi, nervozizëm dhe excitability. Në këtë trauma të lindjes mund të keni sëmundje të tilla si astma, ekzemë, alergji ushqimore, hydrocephaly, dermatit atopic, deformim të shtyllës kurrizore dhe parezë njëanshme ose bilateral, dhe shpesh abuzojnë sistemin kardiovaskular. Për të parandaluar sprains janë masa të rëndësishme, si: para-shtatzënisë -Planuvannya eliminuar sëmundjen dhe optimizon jetese. -Normalne Ushqimi dhe për të shmangur infeksionet, ndërsa duke pritur për fëmijën. -Otrymannya Kujdes kompetent mjekësor gjatë shtatzënisë. Kujdesi -Svoyechasna Mjekësi gjatë lindjes dhe pas. Veprim obstetër -Hramotni. -Period Spost

erezhennya fëmijë pas lindjes. Nëse lëndimi ende ndodhur, një qasje e integruar për të rikthyer shëndetin e foshnjës. E tij trajtim duhet të përfshijë së pari dhe më kryesorja për të siguruar ushqimin e duhur të trurit. Për ta bërë këtë, nganjëherë fikse shpinë qafës së mitrës. Shpesh fëmija ushqyer përmes një tub ose shishe, për shkak të rritjes së presionit intracranial. Së pari kusht i fëmijës pas lindjes mund të jetë shumë e vështirë. Kjo periudhë mund të zgjasë deri në një muaj. Periudha e rimëkëmbjes do të zgjasë deri në gjashtë muaj e fëmijës jetës. Por nëse fëmija është dhënë kujdes mjekësor kompetent dhe me kohë, trupi i tij mund të restauruar plotësisht.

Kjo do të neutralizoj plotësisht efektet e mundshme negative të traumave lindjes. Një rol vendimtar është luajtur me respektimin e rreptë të prindërve udhëzime mjekësore. Shtrihen rruaza të qafës së mitrës ndodh mjaft shpesh, por siç e dini, me kujdesin e duhur dhe vëmendje, dhe trajtimin e duhur mund të neutralizohet tërësisht. Ajo është kujdesur të rëndësishëm në kohë mjekësor dhe mbikëqyrjen e fëmijës për një periudhë të gjatë kohore. Catherine