Fëmijëria e hershme simptomat autizmi trajtim - korrigjim, diagnoza e sëmundjes


Numri i fëmijëve me autizëm është në rritje gjatë gjithë kohës. Shumë besojnë se ky kusht nuk është plotësisht sëmundje, dhe një formë e vonuar mendor. Por në praktikë mjekësore quhet autizmi është çrregullime mendore, të karakterizuara nga deficiti vëmendje dhe komunikimit, dhe përveç kësaj është i shoqëruar bëj sërish dhe interesat e kufizuara. Në vendet e zhvilluara, autizmi diagnostikuar në fëmijëri, por këtu ai diagnostikohet autizmi i hershëm fëminor mund të bëjnë mjaft vonë, dhe rekomandimet për kujdesin dhe mirëmbajtjen e një fëmije të tillë të tij nganjëherë nuk e di edhe pediatrin qarkut. Çfarë duhet të i kushtoj vëmendje për prindërit e fëmijës dhe që mund të shkaktojnë dyshimin e autizmit hershme?

Simptomet e simptomeve vete kurs. Nga viti fëmijë i vjetër duhet të ketë në mënyrë aktive llap dhe gjeste. Një një dhe një vjet e gjysmë të aktiveve të saj, duhet të ketë disa fjalë. Në të njëjtën kohë fëmija është dy vjet duhet të flasin fraza që përbëhen nga të paktën dy prej fjalëve të lidhura. Në të njëjtën kohë, shumë prindër i kushtoj vëmendje të çuditshme e një fëmije është një vit. Fëmijët autistic tregojnë kundërshtimin e tyre për të çuar përpara kontakt të ngushtë - ata nuk më pëlqen është në dorë - qaj, tregojnë shqetësim hark lakuar. Fëmija nuk i përgjigjet tingujve në fytyra të njohura. Prindërit mund të dyshohet edhe të shurdhët ose të verbër, por ajo nuk është.


Fëmija nuk pranon zërat amtare, tingullin e emrit të tij, jo jo sepse ai nuk mund të dëgjoni tingujt. Edhe fëmijë me autizm nuk është i interesuar në lodra pa shikuar ato sy, duke u përpjekur të mos për të luajtur. Ajo mund të kryejnë veprime të thjeshta monotone dhe të përsëritura - gjiri, duke marrë mbi diçka gishtat. Duke u bërë më të vjetër, fëmija nuk i kushtoj vëmendje të kolegëve lojra pa edhe duke treguar ndonjë interes në fëmijët e tjerë. Prindërit janë shumë të vështirë për të mësuar autizm edhe manipulimin e thjeshtë - të hahet vetë, larje, etj Në të njëjtën kohë në një fëmijë të tillë kërkon monitorim të vazhdueshëm - asociale dhe ai nuk i kushtoj vëmendje për çdo gjë - nuk ka zhurmë, nuk ka makina, jo ai nuk ishte frikë të njohur as instinkt i vetë-ruajtje.

Për një fëmijë me autizëm është e karakterizuar nga lëvizjet monoton ritëm të kujton, ai mund të bëjë diçka stupid gjatë - konsiderohet si subjekt më e lehtë për një kohë të gjatë në mbledhje, për të ndërtuar sendet e linjës. Përveç fëmijëve me autizëm karakterizohet periudhave të shkurtra të agresionit, dhe shpesh ajo ka për qëllim të. Një fëmijë mund të luftojë kokë rozdryapuye veten e tyre, etj Pavarësisht nga parregullsitë e dukshme në tru e fëmijëve autikë sukses të mësojnë për një ditë mund të prodhojnë mësimin përmendësh kompleks të tekstit (p.sh., dëgjimi), tregojnë interes të fortë në një lloj të caktuar të maniak dhe të bëjë diçka së bashku.

Fëmijët pacientët Autistic shpesh vuajnë edhe frikën pashpjegueshme - për shembull, tinguj të ashpra. Çfarë është trajtimi i sëmundjes në shtëpi? Kur roli autizmi sëmundje të rëndësishëm ka luajtur nga diagnoza në kohë, i cili është kryesisht i varur në vëzhgimin e prindërve. Qëllimi i tyre kryesor në monitorimin e këtyre fëmijëve është përmirësimi i cilësisë së jetës dhe socializimin e fëmijës. Tani shumë qytete janë qendra të ndihmuar familjet e tilla. Prindërit e fëmijë me autizm duhet të jenë të përgatitur për çdo ditë dhe çdo minutë kontrollin e fëmijës, për të mbrojtur atë nga kërcënimet e jashtme dhe nga vetja e tij.

Ne duhet të përpiqemi për të krijuar kushte të favorshme për fëmijën dhe izolojnë atë nga gjërat e saj të bezdisshëm. Ju duhet të mësojnë të bëjnë dallimin në mes gjesteve dhe shprehjeve të fytyrës të fëmijës. Kjo gjithmonë të përpiqet për të biseduar me të, ai nuk i përgjigjet fjalëve të tua. Nëse ju jeni vazhdimisht duke biseduar me të, duke shpjeguar e Tij dhe veprimet e tij, ai do të luajë një rol të rëndësishëm në socializimin dhe promovon aftësitë gjuhësore të mësuarit të pavarur.
Mundohuni të marrë fëmijën në disa raste ku fjalët nuk janë të nevojshme dhe komunikimi i qartë - është le të puzzles, duke luajtur projektuesi, etj Duke luajtur me të, ju do të jetë në gjendje për të bashkëvepruar dhe për të vendosur kontakte emocionale.

Nëse një fëmijë sheh veten në pasqyrë ose të interesuar në çdo subjekt - bisedoni me të shpjegojë veprimet e tij, le të prek këtë temë, duke e quajtur atë. Le të shikojnë karikaturat fëmijë me të gjalla, me një shprehje të veçantë të fytyrës. Provoni çdo, madje edhe fjalët absurde të veprimit për emrin e foshnjës dhe t'i jepte kuptim. Kur fëmija është i frikësuar dhe komunikim, por ende e vë atë ngadalë të popullit, por nuk e lënë atë një tjetër. Prania e vazhdueshme e prindërve të japin atij një ndjenjë të sigurisë dhe mbrojtjes. Fëmija duhet të jetë në mesin e kolegëve, të parë botën dhe është pasiv dhe korrigjimin e sëmundjes.

Mos e detyroni fëmijën të bëjë diçka, por mos harroni vendbanimin e thjeshtë të përhershëm në ekipin do të jetë në avantazhin e tij. Gjëja kryesore që ajo ishte në këtë kohë një ndjenjë të sigurisë. Nëse ju keni për të gjetur një mësues të veçantë apo edhe një grup i kopshtit të fëmijëve - të jetë i sigurt për të përdorur atë. Pra, kemi biseduar në vendin e autizmit hershëm fëminor, simptomat, trajtimin - korrigjim, diagnozën e sëmundjes. Duhet shtuar se zhvillimi i fëmijë me autizm është shumë e rëndësishme që të jetë pushtimi i përhershëm me një teknikë të veçantë. Është e rëndësishme për të shmangur pushimeve. Kjo mund të ndalojë përparimin e situatës dhe të kthehet në nivelin fillestar.

Por në çdo rast mos e humbni shpresën! Autizmi nuk është një dënim, por një mënyrë e jetës. Brandy,