Morning përmirësimin ushtrime terapeutike për të moshuarit


Zgjimi në mëngjes është një kalim gradual nga gjumi në jetën aktive. Kështu, të gjitha organet dhe sistemet e organeve duhet të "zgjohen" dhe të shkojë në një mënyrë të re. Në të rinjtë, ky proces mund të marrë vetëm disa minuta, por më të vjetër që ju të merrni, më shumë kohë ju duhet për të shërohen. Në të moshuarit, ky tranzicion merr orë një e gjysmë. Ky ngadalësim nuk është e gjitha funksionet shumë mirë ndikojë trupi dhe zvogëlimin proces "wake-up" është shumë e rëndësishme. Hulumtuesit gjetën se rregullimi afatgjatë të sistemeve kryesore të trupit që ndodh gjatë tranzicionit nga gjumi për të bodrsvovaniyu, ka një ndikim negativ në një person.

Në të njëjtën kohë, ne e dimë se është e mundur për të rritur shpejtësinë e zgjimit aktivizimin e sistemit nervor duke parashtruar impulset nga muskujt për të. Këto sinjale të ndihmojë të drejtuar sistemet kardiovaskulare dhe respiratore. Në qoftë se ju të përfshijë me grupe të ndryshme të muskujve, zgjim mekanizëm më tej të përshpejtuar. Është për këtë qëllim dhe është përdorur në mëngjes gjimnastikë të përditshme rekreative për të moshuarit. Ky lloj ushtrimi në mënyrë të shpejt të aktivizojnë të gjitha proceset në trup. Me seri të pakomplikuar të ushtrimeve mund të forcojnë nyjeve dhe ligaments, për të mbushur lëvizjet e deficitit, të hequr sjellje dhe për të përmirësuar aftësitë motorike gjoks dhe shpinë.


Kështu, ka përmirësime në ind lidhës dhe kockave që tregon deri rritjen e përgjithshme forcën dhe muskujve ton. Njerëz të vjetra duhet të bëni ushtrime ushtrime në mëngjes në mënyrë që të mbajë tonin të gjithë trupin. Ajo duhet të mbahet mend: - nuk do të rritet ndjeshëm nga shtrati në mëngjes, shtrirje siç duhet dhe pa lëvizje të papritur ngadalë; - Pini një gotë me ujë të ngrohtë - ajo do të nisë zorrët dhe të ndihmojë të japë
JANË i toksinave - ushtrimet e mëngjesit duhet të kryhet në një dhomë të ventiluar; - Ju duhet të jetë veshje e rehatshme temperatura e përshtatshme; - Ndiqni frymëmarrjen e duhur dimensionale gjatë gjimnastikë; - Ngarkesa nuk duhet të shkaktojë lodhje dhe gaz dhe humor të mirë; - Në fund të ushtrimit është më e mirë për të lëvizur trajtimet me ujë.

Në moshën e vjetër gjatë ushtrimet shtojnë gjitha grupet e muskujve. Këtu është një grup mostër e ushtrimeve: 1. Uluni në një karrige. Leviz sytë - lart, poshtë, majtas, djathtas. Atëherë ata e bëjnë lëvizje rrethore. Alternuar, provoni të dy opsionet me ushtrimin ulur dhe ngritur për shekuj me radhë. Keni kohë sa të doni. Pas repetitions dritë lëvizjet rrethore të gishtave fshij sytë mbyllur. Blink. 2. Në të njëjtën pozitë, rrotullohen kokën në drejtime të ndryshme, duke përsëritur 5 - 6raz. Një vështrim në të mirë të rregulluar disa pikë përpara. 3. Po ashtu i ulur në një karrige, të kalojnë ca repetitions ca vonesa të rënda dhe shekulli roztysnennya.

Merrni kohën tuaj, të përsëritur dhjetë herë. 4. Përhershëm, këmbët shpatull width larg, vendin duart e pakryera lirisht. Sillni këmbën tuaj mbrapa, e vënë atë mbi gishtin, duart në këtë kohë ngre, fryma kalbur dhe shtrihen. Nga nxjerr frymë, të kthehet në pozicionin e fillimit. Përsëriteni me këmbën tjetër. Numri i përgjithshëm i repetitions - 4 - 6 herë. 5. këmbët të gjerë përveç, duart e tij në frontin e pozitës gjoks. Në frymëmarrje - një kthesë të mprehtë drejt bust, armët e ngriti lart. Në të nxjerr - pozicionin e fillimit. Në frymëmarrje - anim mbrapa, duart në anët. Psherëtimë - pozicionin e fillimit. Përsëriteni ndryshuar pozicion të dorës. Numri i përgjithshëm i reps - 4 - 6, 6.

Heels bashku, këpucë me majë për vete, duart në pozicionin tuaj bel. Në frymë - të shkojnë deri në gishtat e tij mbi nxjerr frymë - të ulen, shtrihen krahun e tij të djathtë dhe të majtë përpara - mbrapa. Kthehu tek pozicionin e fillimit dhe të përsëritur, duke ndryshuar duar. Ngadalë përsëris 4 - 6 herë. 7. Përhershëm, këmbët sup-width larg organizoni. Në frymëmarrje - kthesë në të majtë, një krah lart, tjetri poshtë. Në të nxjerr - pozicionin e fillimit. Përsëriteni me shpatin në të djathtë. Numri i përgjithshëm i repetitions - 4 - 6 herë. 8. Përhershëm, këmbët sup-width larg organizoni, vendosni duart në bel tuaj. Në frymëmarrje - një lëvizje drejt këmbën mbi nxjerr frymë - pozicionin e fillimit. Përsëriteni këmbën tjetër.

Nga fillimi - 4 - 6raz. 9. Prano theksin në gjunjë e tyre. Në frymëmarrje - shpjegoj këmbën e djathtë prapa në nxjerr frymë - pozicionin e fillimit. Përsëriteni me këmbën tjetër. Duart nuk do të përkulem dhe të përpiqet të tërheqë deri plotësisht. Të jetë i sigurt për të monitoruar frymëmarrjen. 10. shtrirë në shpinë, të armëve dhe këmbët përhapur larg. Në nxjerr, sjell dorën tuaj të majtë përpara, dhe duke e kthyer në të djathtë, pop atë në pëllëmbë të majtë. Në frymë - të kthehet në pozicionin e fillimit. Përsëriteni me anën tjetër. 11. Përhershëm, këmbët përhapur gjerësia tuaj sup përveç, duart harruar lirisht. Në frymëmarrje - një këmbë lëvizje prapa, dorë për dore. Në të nxjerr - pozicionin e fillimit.

Përsëriteni me këmbën tjetër. 12. Përhershëm, armët e ngritura në lartësi sup. Në frymëmarrje - përhapet duart larg dhe tërësisht i kalbur. Nga nxjerr frymë - ngadalë të kthehet në pozicionin e fillimit. 13. Përhershëm, këmbët sup-width larg organizoni. Marshimi në vend, të lartë heqjen hips. Merrni kohën tuaj, kontrollin e frymëmarrjes. Si ky gjimnastikë rekreative, shpejtësinë e ekzekutimit - të lirë. Lëvizjet duhet të kryhet pa tensione dhe pa probleme. Varg i vlerësuar i ushtrimeve mund të rregullohen në mënyrë të pavarur. Është e rëndësishme që mësimet t'ju sjellë kënaqësi dhe japin energji për ditë. Catherine