Mëlçia trajtimin e kancerit në fëmijët


Nga sëmundje të mëlçisë më të zakonshme te fëmijët sot është kanceri. Sipas statistikave pothuajse 70% e tumoreve malinje janë me formim dhe dashamirës janë shumë të rralla. Ata janë zakonisht në formën e hemangioendothelioma dhe hemangioma. Trajtimi i sëmundjeve të mëlçisë në fëmijët shpesh sjell shumë vështirësi. Kjo është një diagnozë vonë - kryesisht tumoret janë zbuluar pasi ata goditën të dy anët e mëlçisë ose të shkojnë përtej tij. Pra, për të informuar sa më shumë njerëz të flasim më shumë për trajtimin e kancerit të mëlçisë te fëmijët.

Trajtimi i sëmundjeve të mëlçisë në fëmijëri mund të bëhet përmes disa mënyra, përkatësisht: - Kimioterapia; - Operacionet; - Radiotherapy. Metoda më e zakonshme dhe standarde e trajtimit është kirurgjia - heqja kirurgjikale e tumorit. Kjo mund të jetë një heqje mëlçisë, e cila përfshin zhdukjen e pjesës prekur, që në të cilën përqendrimi tumor malinj. Kjo mund të hiqet si një copë të vogël të leckë dhe pjesës goditur apo edhe më të madhe të trupit. Ndonjëherë mjekët rekomandojnë heqjen e plotë të transplantimit të mëlçisë sëmura zgjedhur për të zbatuar organin e donatorëve.


Ky opsion është dispozicion vetëm nëse vendndodhjen e tumorit brenda trupit, dhe ne prani te nje dhuruesi pershtatshem. Në qoftë se jo, atëherë periudha e pritjes dhe të kërkoni për trajtim alternativ kryhet. Një tjetër alternativë është trajtimi kirurgjik i metastases. Ajo përfshin largimin e qelizave kanceroze që kanë lëvizur nga të organit të prekur. Ata mund të përhapet në mushkëri, trurit dhe organeve të tjera. Sipas dëshmisë së caktuar para operacionit, pacienti duhet t'i nënshtrohet kimioterapi ose terapi rrezatimi. Ajo quhet neoadjuvant. Disa nga pacientët që kanë nevojë për një trajtim të tillë pas operacionit.

Kimioterapia ju lejon për të shkatërruar qelizat e kancerit mbetura në mëlçi. Trajtim më të zakonshme është kryer pas operacionit rrit shanset e shërimit të fëmijëve. Një opsion në trajtimin e kancerit kimioterapia është fëmijë. Kjo është një nga mundësitë e trajtimit të kancerit, e cila është karakterizuar nga përdorimi i drogave të ndryshme që kanë aftësinë për të ndaluar zhvillimin dhe rritjen e qelizave të kancerit dhe të shkatërrojë ata. Kjo metodë e trajtimit shpesh përfshin marrjen e ilaçeve me gojë, me injeksion intramuskular ose vënien e tyre në venë. Mjekësi hyn në gjak dhe ndikon në të gjitha qelizat e kancerit në trup.

Kjo metodë quhet kimioterapi sistemike. Ilaçet mund të jepet edhe nëpër shpinë dhe përmes organeve të fëmijës, të tilla si zgavrën e barkut. Kjo hyrje do të ketë një ndikim në qelizat e kancerit që janë drejtpërdrejt në zonën e trupit. Kjo metodë quhet kimioterapi lokal. Një tjetër opsion është quajtur arterie himoembolizatsiey hepatik në të cilën gjaku në mëlçi. Ajo është përdorur më shpesh për trajtimin e kancerit në fëmijët. Ilaçet nëpërmjet kateterit në arteries hepatike, para se ajo është e përzier me substance që pengon rrjedhën e gjakut të mëlçisë.

Ajo siguron izolimin e furnizimit me gjak tumor. Pothuajse të gjitha drogat janë kaq shumë të kancerit të mëlçisë që goditi dhe nuk bien në organe të tjera. Varësisht nga lloji i drogës arteries hepatike mund të bllokohet për një kohë, ose bllokimi mund të jetë i përhershëm. Në disa raste, trajtimin e kancerit mund të aplikohet për drogë të shumta. Kjo metodë quhet kombinim kimioterapi. Për trajtimin e kancerit tek fëmijët mund të përdoret dhe radioterapi. Kjo përfshin përdorimin e rrezeve X dhe disa lloje të tjera të rrezatimit. Një ndikim i tillë për të shkatërruar qelizat e kancerit dhe pengesën e riprodhimit dhe të rritjes.

Terapi Rrezatimi mund të jetë i jashtëm dhe i brendshëm. E para përfshin efektin në mëlçi duke përdorur një rreze të veçantë rrezatimi. Terapi rrezatimi brendshme është një metodë e substancave radioaktive në formën e kapsulave ose duke përdorur injektohet direkt në tumor. Trajtimi i sëmundjeve të mëlçisë në fëmijët mund të kryhet me mjete të ndryshme