Operacion kërthizës hernie pas operacionit


Në murin e barkut mëparshëm është të ashtuquajturat "pika të dobëta": linja e bardhë e barkut, ring kërthizës dhe kanalit inguinale. Në këto vende hernie më e zakonshme. Hernie - është duke shkuar nga zgavrën e barkut përtej uschemlenieya mundshme. Ky artikull "kirurgji kërthizës hernie, pas një operacioni", në faqen e dedikuar operacion hernie kërthizës për të rregulluar atë dhe pasojat e një operacion të tillë. Hernie kërthizës është një zgjatje e omentum më të madhe ose zorrë përmes ring kërthizës. Kërthizës unazë - një formacion që formon lidhjet mur para bark. Në fëmijët, kjo unazë është e dobët për shkak të humbjes së unazave të zorrëve të trajtuara me masazh të veçantë dhe gjimnastikë.

Nëse hernia e kërthizës shfaqet në të rriturit, trajtimi i saj kërkon kirurgji. Hernie kërthizës është e lehtë për të njohur. Kjo është një diverticulum në kërthizë, e cila mund të zhduken në pozicion të prirur. Kur hernia e kërthizës mund të jenë dhimbje të barkut të pranishëm kur teshtitjes, kollitjes, kërkojnë të pranishëm për të vjella. Siç u përmend, fëmijët hernie kërthizës ndodh nëpërmjet ligamenteve të dobëta unazë kërthizës. Në të rriturit, por kjo ndodh në rrjet të fortë të tensionit. Kjo kontribuon në një stërvitje të madhe, shtatzënisë, disa sëmundjeve. Të rriturit zakonisht bërë trajtimi kirurgjik i hernie kërthizës.


Por në qoftë se një njeri ka një të contraindications serioze për kirurgji, mjeku mund të përshkruajnë trajtim konservativ. Për të contraindications përfshijnë: përsëritjen e sëmundjeve kronike, kusht pacientit i rëndë-së, sistemet kardiovaskulare dhe respiratore, si dhe shtatzëninë në tremujorëve të dytë dhe të tretë. Para kirurg është një detyrë - zorrët vpravyty ra nga ring dhe të bëjë vrimë plastike hernie. Ky operacion është kryer vetëm në një spital dhe një teknik të kualifikuar. Gjatë operacionit, një prerje është bërë drejtpërdrejt mbi qeses hernia. Pastaj të krijojë qasje në përmbajtjen duke hapur muret e saj.

Kështu që mjeku accesses unaza Fell zorrë, ajo duhet vpravyty në zgavrën e barkut përmes kanalit hernial. Pastaj, Doktor zakonshëm qeskë hernial dhe shkurtime të tyre. Duhet të bëhet e murit të përparmë të barkut plastike. Mur plastike mëparshëm të barkut në dy mënyra: pëlhurave lokale dhe rrjetit të veçantë. Kur indet plastike lokale, mjeku ul buzë vrimë hernie dhe qepi, me një anë në kapakët e tjera.
Si rezultat, nga ndërtimi për shkak të disa shtresa. Por kjo plastik sot përdoret rrallë, që nga rreziku i komplikimeve postoperative dhe përsëritje është shumë e lartë.

Metoda moderne - grid plastike. Net - një lloj proteza fije nepleteni që mbyll defektin e murit përparme të zgavrën e barkut si një "patch". Zhvilluar dy metoda për përcaktimin rrjetë implant: mbi aponeurosis dhe poshtë saj. Një rrjet më i besueshëm i instalimit është konsideruar nën aponeurosis, që nga rreziku i komplikimeve është shumë e ulët. Nuk është një tjetër metodë e trajtimit kirurgjik të hernie kërthizës - laparoscopy. Por kjo metodë ne nuk do të konsiderojë, si ajo është përdorur rrallë, kostoja është shumë e lartë dhe ajo ka më shumë disavantazhe sesa avantazhe. Transaksionet trajtim i hernie kërthizës zakonisht bartet shumë lehtë.

Brenda 2 ore pas kirurgjisë pacienti është i lirë të shkojnë. Ai mund të torturojnë dhimbje xhoko postoperativ, të cilat shpejt janë vetëm ose pas marrë ndonjë mjekim dhimbje. Ditët e para do të kërkojë lidhurit joints. Pas 2 javë tashmë mund të përballojë një ushtrim pak, gradualisht në rritje atë. Një muaj më vonë rifilloi aktivitetin normal fizik. Disa mjek pacientët mund të veshin fashë të veçantë, por në qoftë se kjo nuk është përmendur, rekurs në fashë nuk është e nevojshme. Pas gjashtë muajsh të aktivitetit fizik të pacientit është shëruar plotësisht. Julia Ermolenko,