Parandalimi i Leptospirosis tek njerëzit


Leptospiroza - e zakonshme për njerëzit dhe kafshët të sëmundjeve të rrezikshme të shkaktuara nga mikrobet - Leptospira.
Në Leptospira mjedisit relativisht inaktive. Në temperatura të larta dete ujë kripë, liqene, ata vdesin, dhe i ujërave të ëmbla mund të mbijetojë deri në 30 ditë. Në medium acid vdesin në çast. Burimi i infeksionit mund të jetë lopë, derra, dhi, dele, qentë, minjtë gri, voles, minjtë, uji, dhe kafshët lesh-mban. Ndarja e këtyre kafshëve të infektuara floodplains të lumenjve të vegjël, kanale kulluese, livadhe me lagështi. Shpërthimet e Leptospirosis të ndodhë në verë.

Germs të hyjë në trupin e ujit në urinë e pacientëve ose kafshëve të shërohen, ku gjatë ruajnë vitalitetin e tyre. Një person mund të merrni Leptospirosis sëmurë, not në ujë të ndotur, duke ngrënë djathë apo të ujit janë të ndotura me urinë dhe feces e brejtësit ushqimeve ndërsa u kujdesur për kafshët e sëmura ose trajtimin e tyre kafshët e vrara, dështimi në përputhje me rregullat e higjienës personale. Germs hyjnë në trup jo vetëm nëpër traktin e tretjes, dhe përmes thyer lëkurës, gojës, hundës dhe syve. Nga momenti i infektimit tek njerëzit para se sëmundja është mesatarisht 2 deri në 20 ditë (zakonisht 7-9 ditë).


Sëmundja fillon me ethe dhe dobësi të përgjithshme, temperaturën e trupit në mënyrë dramatike "hedhje" në 39-40 C, të përzier, të vjella, dhimbje koke, dhimbje prapa, nyjeve dhe muskujt. Ndonjëherë një pacient jo vetëm mund të ecin, por të qëndrojnë në këmbët e tij. Në 3-8 ditë mund të jetë një skuqje në lëkurën e trungut dhe gjymtyrëve, gjakderdhje në retinë, organeve të brendshme. Kur këto simptoma duhet menjëherë nxitojnë te mjeku. Leptospiroza sëmundje mund të çojë në pasoja të rënda, si sëmundja është ndonjëherë komplikime të vështira në të veshkave, mëlçisë, sytë. Shumica vdekja ndodh nga dështimi të plotë të veshkave.

Prandaj, është diagnoza dhe shtrimin në spital në kohë njeri i rëndësishëm që kontraktuar Leptospirosis. Dhe në çdo rast jo për të vetë-mjekoj. Kjo është arsyeja pse parandalimi është leptospiroza i rëndësishëm në njerëz. Rëndësi të madhe në parandalimin e Leptospirosis është e mbrojtur nga kontaminimit të ujit kafshët shtëpiake të mundshme produkte të jetës dhe brejtësve. Ndërsa në zonat moçalore, peshkim apo gjueti, kujdesin për bagëti të sëmura duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm për të ndjekur rregullat e higjienës personale, ose çizme të gomës këpucëve pëlhurë gomuar, veshin doreza mbrojtëse. Ju duhet të vrasin minjtë dhe minj, mbrojtjen e produkteve të magazinimit, strehim dhe objekteve të tjera nga hyrjes së brejtësve.

Mbeturinave të ushqimit duhet të mblidhen në një enë të mbyllur fort. Jerez, ku kafshët e gjalla të prekur, dezinfektoj zgjidhje 2% e sodë kaustike ose svezhegashenoy gëlqere 20%. Kova, PRODHIME, ujë ose të aksioneve oshparyuyut vluar proces përshkruhet më sipër mjeteve. Metodë biotermichnym Plehu për të dekontaminuar zonat. Kafshët shërohen nga grupe të izoluara dhe që përmban (ushqim) veç e veç nga të shëndetshme sepse ato janë bartës të debatit të gjatë. Zbatimi i këtyre masave dhe vaksinimit do të parandaluar shfaqjen e kësaj sëmundjeje të rrezikshme në njerëzit. Alexander,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë!

Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!