Parandalimi i sëmundjeve të frymëmarrjes në fëmijët dhe adoleshentët


Trupat e fëmijëve shumë të ndryshme nga një i rritur. Kjo është më e ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe viruseve, ngadalë shërohet nga sëmundja, duke përjetuar stres të madh kur e goditi ndonjë infeksion.
Pra, shumë më e lehtë për të parandaluar ndonjë sëmundje të mundshme dhe për të mbrojtur fëmijët nga ta se sa për të humbur poshtë dhe shikoni për drogë për të trajtuar. Një nga vendet e para në statistikat e sëmundjeve të fëmijërisë takon rrugëve të frymëmarrjes. Prandaj është shumë e rëndësishme parandalimi i sëmundjeve të frymëmarrjes në fëmijët dhe adoleshentët. Veçanërisht e rëndësishme është për ata fëmijë që ndjekin kujdes ditor dhe epidemitë tradicionale gjatë dimrit, pse të marrë një grup me rrezik të lartë.

Për të parandaluar shumë sëmundje të frymëmarrjes në fëmijët, ata duhet të marrin çdo vit në vendpushimin, në bregdet, ku ajri është i ngopur me jod, substancave aktive të nxjerra nga ujin e detit. Ndihmë Jodi pastër mushkëritë kurrë, të provokojnë reaksione alergjike tek fëmijët, trajton sistemin e frymëmarrjes kundër mikroorganizmave të dëmshme. Zakonisht fëmijët të përpiqen për të marrë në Detin Azov, ajo konsiderohet të jetë shumë i dobishëm dhe është imuniteti i mirë në fëmijët nën tre vjeç. Deti i Zi është gjithashtu e dobishme, por periudha e adaptimit në klimën e bregdetit të Detit të Zi zgjat pak më të gjatë. Nëse Deti Azov do të mund të perceptueshme shpenzojnë 10-14 ditë, Deti i Zi fëmija duhet të qëndrojnë të paktën 21 ditë për të marrë një përgatitje të mirë për dimër, sezonin e ftohjet dhe sëmundjet.


Parandalimi efektiv i sëmundjeve respiratore është kryer duke përdorur barnave antivirale - Echinacea dhe Eleutherococcus. Ato mund të përdoren rregullisht në 12 vjet nëse fëmijët nuk janë alergjik ndaj drogës. Të gjithë prindërit janë të vetëdijshëm se një ndikim shumë negativ në fëmijët dhe adoleshentët sigurojë ajrin e ftohtë dhe lagështi. Sidomos ndikon fuqimisht stuhi për një fëmijë për një kohë të gjatë nuk shkojnë jashtë. Për këtë arsye, forcim i dobishëm për fëmijët. Por mos vetëm me makinë fëmijët në banjo dhe në ujë të ftohtë, të zvogëlojë temperatura e ujit duhet gradualisht. Parandalimi i sëmundjeve të frymëmarrjes mund të bëhet natyrisht.

Ju nuk mund të jetë frikë për të hapur dritaret dhe dyert ballkon kur dhoma është e nevojshme. Temperatura optimale për fëmijën - jo më shumë se njëzet e dy gradë. Duke ecur në rrugë nevojë rrobat e duhura për të qëndruar ftohtë dhe jo peremerzaty. Futni ajrit të freskët për një shëtitje është e domosdoshme në çdo mot dhe çdo ditë, përveç, natyrisht, dushe dhe stuhi. Gjithashtu ushtrim i dobishëm, dhe ushtrim. Pa marrë parasysh se sa kjo tingëllon banal, por ajo është e arritshme për të gjitha klasat, të përkryer rrit imunitetin, që do të thotë se fëmija mund të lehtë të rezistojë sulmet virale. Të jenë të kujdesshëm kur ju filloni epidemive dhe sëmundjeve në mjedisin e fëmijës - në kopsht, në shoqërinë e të njëjtave fëmijëve në oborr, në transportin publik.

Higjienën personale, përdorimin e maska, krem ​​oxolinic mund të mbrojnë kundër infektimeve të padëshiruar. Në trajtimin në shtëpi dhe parandalimin e sëmundjeve të sistemit të frymëmarrjes janë të mundshme nëpërmjet mbytje dhe kazanët për larje, e cila shtoi bimeve dhe bimë të tilla si eukalipt, hala pishe, dëllinjë. Dhomat mund të përdorin llamba aromatike që shpërndani aromas e vajrave thelbësore që kanë baktericid dhe phytoncide veprim. Ludmila,