Pilula kontraceptive jo për të mbetur shtatzënë


Një nga format më të popullarizuara të kontracepsionit sot është pilulë kontraceptive. Me përzgjedhjen e duhur të tyre mund të rregullojë me sukses ciklin menstrual, dhe ato mund të përdoren për të lehtësuar sindromi premenstrual. Shumë shpesh përshkruajnë pilula kontraceptive për ata që kanë menstruacionin shumë të rëndë, si këto tableta të zvogëlojë numrin dhe nivelin e ciklit të shkarkimit të menstruacioneve. Dhe sigurisht duhet pilula kontraceptive për të mos merrni shtatzënë. Kjo është e vërtetë, në qoftë se kontraceptivët gabuara përzgjedhjes mund të reduktojë epsh, si rrezikun e trombozës dhe goditje në tru, veçanërisht në duhanpirësit.

Si e pilula e kontrollit të lindjes? Ndërsa duke marrë pilula e kontrollit të lindjes, trupi i gruas fillon të rrjedhë më shumë substanca hormonale që pengojnë ovulacionit. Kjo mukusit, e cila është e vendosur në qafën e mitrës, një pengesë për të spermës, duke reduktuar praktikisht në minimum rrezikun e gjetjes shtatzënë. Parimi i funksionimit të pilulës është pothuajse e njëjtë. Kështu, brenda njëzet e një hape ditë marra nga skema, pastaj bëri një pushim shtatë-ditore. Gjatë kësaj jave mbahet çdo muaj. Pas një javë e pilula e kontrollit të lindjes është restauruar, edhe nëse menstruacionet nuk është e gjatë.


Është e rëndësishme të mos harroni të marrë pilulën, që nga përdorimi jo i rregullt i mbrojtjes nuk do të jetë e garantuar. Llojet e pilula kontraceptive Kontraceptive hormonale, të cilat përmbajnë vetëm një lloj të hormoneve të lidhura me pilulë të vetme-komponenti. Nëse pilula e kontrollit të lindjes të përmbajë dy lloje të hormoneve, kjo është gjë e hidhur kombinuar. Tableta kontraceptive me të njëjtin dozen e hormoneve në pilulë është monophasic gjithë. Këto përfshijnë pilula e kontrollit të lindjes Novinet, Jeanine dhe Regulon. Hape Multi-colored me dozim të ndryshme në varësi të ciklit është dy dhe tre-faza.

Në botën e sotme ka edhe pilula e kontrollit të lindjes tre-ciklit që do të merren brenda tre muajve. Në këtë rast, hëna vjen vetëm katër herë në vit. Ne duam vendin me redaktorët t'ju tërhequr vërejtjen e konsumit të tyre pamend që prej rreth tyre është "pro" e tyre dhe "kundër". Pilula Qëllimi, në varësi të moshës Në moshën nëntëmbëdhjetë Së pari, këto tableta duhet të merret jo më parë se dy vjet pas periudhës së parë. Pilula e kontrollit të lindjes mund të përdoret jo vetëm si një mjet për të kontracepsionit, ata me sukses të përballen me puçrra fytyre adoleshente "" normalizojë PMS.

Për barnat që janë më të mira të zbatuara nën moshën 19 vjet, përfshijnë Yasmin, Novinet, Jeanine dhe Regulon. Nga 19-35 vjet në këtë moshë janë të lejuar të marrin ndonjë kontraceptivë. Më të zakonshme përfshijnë Janine, Yasmin dhe Regulon. Në moshën 35-45 zgjidhjen më të mirë në këtë moshë do të jetë e kombinuar përgatitjet e brezit të ri. Kjo femodenom, Marvelon dhe Sylest dhe faza Mikrohinon dhe Trirehol, Triziston. Pas dyzet e pesë vjet saws Mini janë më të mirë për gratë në këtë moshë. Kjo pilulë me progestogjeni merret brenda njëzet e tetë ditë pa pushim.

Drogë shumë e famshme të tilla si Femulen. Si për të marrë pilula kontraceptive? • Kurrë mos shkelin pilula, të marrin ato çdo ditë në të njëjtën kohë. • Nëse keni ndonjë ankesë, ndërsa duke marrë pilula, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj, ndoshta këto tableta nuk ju përshtatet. • Nëse ju thyejnë menstruacioneve pilula nuk ndodh, të vazhdojë të pijë skemë tableta, por konsultuar me mjekun tuaj, ndoshta ju jeni shtatzënë. Pas konfirmimit të shtatzënisë menjëherë të ndaluar marrjen e pilulës. • Nëse ju merrni ndonjë pilula më shumë, ndërsa duke marrë kontrollin e lindjeve, të jetë i sigurt për të diskutuar atë me mjekun tuaj dhe të bien dakord me të, mund të marrë medikamente të caktuara së bashku.

• Në qoftë se ju papritmas u shfaq dhimbje koke të rëndë ose dhimbje prapa gjoksit dhe papritur vizuale zhvlerësimi ose vështirësi frymëmarrje akute, të jetë i sigurt për të ndaluar marrjen pllakat dhe të konsultohet me një mjek. • Ndërsa marrja protyzapli