Pilula e kontrollit të lindjes apo të mbetur shtatzënë


Kontraceptive oral - është më i sigurt metodë, e efektshme e mbrojtjes nga shtatzënia e padëshiruar, kështu thonë të gjitha mediat dhe më gjinekologun. A është kjo e vërtetë? Për shumë gra të interesuara për "marrjen pilula kontraceptive ose të merrni shtatzënë?". Më poshtë është materiali në këtë faqe është e dedikuar për t'iu përgjigjur pyetjes fundit. Ka situata në të cilat shtatzania e padëshiruar të jetë e mundur, ndërsa duke marrë kontraceptivëve oral (gjilani). Ata janë të gjithë të shënuara në udhëzimet zyrtare, por për fat të keq jo të gjitha gratë lexuar atë me kujdes, dhe jo gjithmonë i qartë terminologjinë thatë mjekësore. Gratë paguajnë më shumë vëmendje për përbërjen e shumicën e pilula kontraceptive shqetësuese efektet e mundshme anësore, në përgjithësi, është gjithashtu e nevojshme.

Por gjërat e para të parë. Si e pilula e kontrollit të lindjes? Çfarë do të ju përgjigjem kësaj pyetjeje, ne kemi nevojë për njohuri jo të gjerë të fiziologjisë së trupit të femrës dhe ciklit menstrual. Ovulacioni ndodh çdo muaj vezë, ajo ruan aftësin e fekondimit për një ditë. Pilula Veprimit për qëllim parandalimin e ovulacionit vezën duke bllokuar zgjedhjen e dy hormoneve nga gjëndrra e hipofizës që janë përgjegjës për këtë proces. Përveç kësaj, OK shkelin implantimin e një vezë pllenohet tashmë, për shkak të shtypjes së endometrium. Hormonet që janë pjesë e pilulës thickened mukusit në qafën e mitrës, duke e ndalur depërtimin e spermës në mitër.


Pranimi Pilula artificialisht krijon hormone fiziologjike estrogenic të trupit të femrës. Është e rëndësishme të dini se të gjitha është OK terapi moderne kombinim. Ata janë mjaft të efektshme, ata kanë pak efekte anësore për shkak të përmbajtjes minimale të hormoneve. Por edhe kjo njohuri nuk e shfajëson veten që të fillojnë të marrin pilula kontraceptive. Përzgjedhja e tyre duhet të merren vetëm me një profesionist i kualifikuar mjekësor i cili ka njohuri të mjaftueshme. Fakti që ekziston një gjë e tillë si contraindications, mosha, comorbidities, e cila është shumë e rëndësishme kur zgjedhjen OK. Situatat në të cilat ju mund të merrni shtatzënë, duke marrë pilula kontraceptive • Para se ndonjë udhëzim pilula e kontrollit të lindjes të mbyllur, nuk është një artikull i detyrueshëm sugjeron duke marrë pilula e kontrollit të lindjes të rregullta.

Merre OK në nevojë në të njëjtën kohë, mundësisht në mbrëmje, vonesa e më shumë se 12 nuk është e lejuar, ndryshe rreziku i bëhen rritjet shtatzëna në mënyrë të konsiderueshme. • Ka situata në të cilat tabletë është e marra në kohë, por së shpejti pas u vjella (më pak se 3:00), që tabletë nuk kishte kohë për të absorbohet natyrisht efekti i tij kontraceptive nuk është e manifestuar veten siç duhet dhe mund të merrni shtatzënë shumë lehtë. Në këtë rast, marrja tjetër dozë e nevojshme. E njëjta gjë vlen edhe për stol të shumëfishtë të lirshme, si dhe thithjen e drogës shkelur. Në situata të tilla, rekomandohet mbrojtje shtesë, përdorimin e metodave pengesë kontraceptive: spermicid (supozitorëve kontraceptive, krem), unaza vaginale, prezervativëve.

• Pilula Absorbimit në rrezik të lartë për të mbetur shtatzënë, ndoshta edhe në rast se një grua ka sëmundjen e stomakut (gastrit, sëmundjes peptike) në akute dhe merr në subjektin e trajtimit. Fakti që droga të tilla Almagel, të cilat kanë për qëllim mbrojtjen e filmit mbulon dhe rreshtim të stomakut nga stimujve ushqimorë, ende shkelin absorbimin e barnave të caktuara, duke përfshirë OK, që mund të çojnë në shtatzëni paparamenduara. • Duke marrë ilaçe të tjera të zvogëlojë efektin kontraceptiv të pilula kontraceptive, për shkak të ndërveprimit të një dhe të njëjta receptorët.

Shpesh këto barna përfshijnë antibiotikët, drogë antidiabetike, si dhe Bromocriptine. Nëse është e nevojshme, pritja e tyre e njëkohshme e pilula e kontrollit të lindjes duhet të përdorin metoda pengesë e kontracepsionit, ose nevojitet adaptimi i dozës OK. Përndryshe, rreziku për t'u bërë rritjet shtatzëna në mënyrë të konsiderueshme. • Efikasiteti i pilulës reduktuar në situatat ku ka gra të rregullta gjakderdhje intermenstrual nuk është e rëndë. Edhe pse ai thotë se më shumë për mungesë ekuilibri hormon, që kërkon një qasje të ndryshme për të. Normalisht, një fenomen i tillë mund të vërehet kur të marrë 3 muajt e parë OK, atëherë trupi bëhet mësuar në doza minimale të hormoneve nga jashtë.

br / • Duke marrë pilula kontraceptive mund të merrni shtatzënë në muajin e parë të pranimit të tyre (7-14 ditë), që kjo periudhë kërkon hapa shtesë për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar.
Kjo vlen vetëm për muajin e parë të marrjes në rregull vazhdojnë masat paraprake janë të kërkuara. Situatat në të cilat ju mund të merrni shtatzënë, duke marrë pilula kontraceptive janë konsideruar në materialin e mësipërm të paraqitur. Ajo do të duket se e komplikuar? Çdo gjë është në dispozicion, natyrisht. Megjithatë, para se të marrë ndonjë OK konsultoheni me gjinekologun tuaj për të parë nëse metodë kontraceptive nuk është i përshtatshëm për ju. Përveç kësaj, duke marrë trajtim për çdo sëmundje, të jetë i sigurt për të informuar mjekun tuaj për atë që ju jeni duke marrë pilula e kontrollit të lindjes, ka të ngjarë që të jetë dozë rregullim është e nevojshme, përndryshe ju mund të merrni shtatzënë shumë lehtë.

Alex, www.rasteniya-lecarstvennie. ru