Pilula kontraceptive pas marrëdhënies së pambrojtur në titullin shtatzënisë


Në jetën e çdo gruaje herë dhe nuk ishte i mbrojtur nga kontakti seksual. Pasi ai filloi një pritjet e opinionin e kur po vijnë "ditët e njëjta" të dhimbshme nuk ka lënë për një minutë. Kjo zakonisht ndodh në njohuri të rinj dhe jo. Por edhe gratë më të pjekur edhe jo gjithmonë kanë informata të mjaftueshme në lidhje me atë janë pilulë pas marrëdhënies së pambrojtur të shtatzënisë, ata nuk e dinë emrin. Ky artikull në faqen e internetit do të tregojë për këto barna. Por së pari ju duhet për të përcaktuar terminologjisë së duhur mjekësore. Pranimi gjë e hidhur pas marrëdhënies së pambrojtur quhet kontracepsioni postcoital.

Dhe kështu ne do të shkojmë ... Si pilula kontraceptive për emergjencë pas raportit seksual aksidental seksuale? Këto hormone, ata iniciojnë mitrës, tubave fallopiane, duke e ndalur me implantimin e vezës në rastin e fekondimit. Përveç kësaj, pilula e kontrollit të lindjes të shkaktojë ndryshime në nivelin endometrial citologjike dhe biokimike, e cila gjithashtu parandalon implantimin e vezës. Pasi të pilulës pas raportit seksual nuk i mbrojtur? Kur një grua nuk do të jetojnë një jetë të rregullt seksuale, probabiliteti i shtatzanisë është rreth 4-20% pas seksit rastësor.


Në këtë situatë mund të ndikojë dhe të zvogëlojë rrezikun në minimum duke marrë hormonet të caktuara. Ka dy metoda: • ilaçe që përmban progestin - është Postinor dhe Kontinuyin. Sipas kësaj skeme: 1 tabletë menjëherë pas raportit seksual të pambrojtur, në rastin e marrëdhënieve seksuale të përsëritura nëpër 8:00 duhet të ri-pranim është 1 tabletë. Kjo metodë mund të përdoret në mënyrë të përsëritur për 1 muaj! Kjo skemë është konsideruar të vjetëruara, shumica gjinekologë rekomandojnë përdorimin e terapive kombinim. • Duke marrë pilulën e kombinuar: Ovidon, Rehevidon, Marvelon, MIKROHENON etj Skema është: reception 2 tableta pas raportit seksual Ovidon nuk i mbrojtur (jo më vonë se 72 orë), dhe pas 00:00 duhet të përsëris dozë (2 tableta).

Aktet e pastaj të përsëritura seksuale janë të përjashtuara. Pas rreth 10-12 ditë pas marrjes së pilulës dhe nuk i mbrojtur gjakderdhje marrëdhënie seksuale ndodh - një përgjigje për heqjen e hormoneve. Të dyja metodat janë vetëm kategori të përshtatshme të grave që nuk kanë jetë të rregullt seksuale. Në disa raste, duhet të kontracepcionit postcoital? Kontracepsioni Postcoital në çdo rast nuk do të përdoret për përdorim të rregullt! Është e rëndësishme të mbani mend dhe të mos e përdorin atë shpesh. Kjo mund të aplikohet në rastet e mëposhtme: • Kontraceptivët besueshmëria nuk përdoren humbur pilulë, prezervativi thyen.

• Ishte marrëdhënie rastësor pambrojtur seksuale. • Pas përdhunimit; Sigurisht, të gjithë e dinë se duke marrë pilula kontraceptive në mënyrë të tillë emergjente dhe doza të tilla të mëdha shkakton dëm të madh në trupin e një gruaje. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se dëmi nga aborti nuk është i krahasueshëm me kalimin nga përdorimi i ndonjë kontracepcionit hormonal. Ekspertët rekomandojnë që të përdorë emergjente jo kontraceptive postcoital më shumë se 2 herë në vit. Nëse ka nevojë, prandaj, ju duhet të përdorin metoda të tjera të parandaluar fillimin e shtatzënisë nuk është e dëshiruar. Masat paraprake Kontracepsioni Postcoital në disa raste vetëm vendim i mundshëm dhe i saktë për gratë.

Siç e dini të gjitha barnat kanë efekte anësore. Asnjë pilula përjashtim dhe lindja e kontrollit destinacion, që të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar pas marrëdhënieve seksuale nuk është mbrojtëse. Ata mund të shkaktojë: të përzier, të vjella, dobësi, dhimbje koke, çrregullime menstruale, dhimbje në bark të ulët, zemrat dhe narhrubanie dhimbjen e tyre, trombozë. Është e rëndësishme të mbani mend se në qoftë se së shpejti pas kësaj, siç ka ndodhur gjë e hidhur miratuar (02:00) të vjella, efektiviteti i hormoneve është reduktuar, dhe rreziku i shtatzënisë së padëshiruar pas rritjeve të raportit seksual i pambrojtur në mënyrë të konsiderueshme.

Në këtë rast ajo është e rekomanduar për të marrë dy pilula përsëri. 100% garanci kontracepsioni postcoital nuk ka, Volume
nëse jo në menstruacioneve ndodhur në kohën këshilluar që të konsultoheni me gjinekologun për të sunduar nga shtatzëninë.
Kundërindikimet për përdorimin e kontracepsionit postcoital • Të gjitha llojet e koagulimit të gjakut; • pamjaftueshmëri kronike të veshkave; • dhimbje koke të rënda (migrenë); • Nëse ka shenja të një histori të shtatzënisë ektopike; • në gjakderdhje fundit mitrës; • gjatë trajtimit të ndonjë sëmundjeje; • me kujdes mbi moshën 35 vjeçare; Mos e merrni pilulën pas marrëdhënies së pambrojtur për gratë me përvojë të gjatë të duhanit.

Në shënim. Pas përdorimit të kontracepcionit postcoital para periudhës tuaj të ardhshëm është e rekomanduar për të përdorur vetëm metoda pengesë të mbrojtjes nga shtatzënia paparamenduara. Alex,