Kontraceptivët jo-hormonale


Shtatzënia - gjendja e natyrshme e çdo gruaje dhe sjell shumë gëzim, atëherë kur ajo është e dëshiruar. Nëse shtatzënia ndodh "kur nuk" një katastrofë e vërtetë për një grua, ajo ndjen një përvoja të forta emocionale. Para zgjedhjes së saj - për të lindë një njeri të ri të vogël ose të heq atij të këtë mundësi. Si një grua, unë po ju them se është shumë e vështirë. Është shumë më e lehtë për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar. Gjithkush e di në lidhje me pilula hormonale kontraceptive dhe kjo është një metodë e mirë, por kjo nuk i përshtatet të gjithë. Fakti se ajo nganjëherë ka një sëmundje në të cilën përdorimi i tyre është i kundërindikuar. Ose ajo mund të ushqyer gji fëmijën, dhe në këtë kohë nuk është e këshillueshme për të marrë ndonjë ilaç në të gjitha.

Pastaj vijnë në ndihmë të kontraceptivëve jo-hormonale. Për fat të keq, disa prej tyre e dinë gratë në situata të ngjashme shpesh mbështeten në "ndoshta", ndërsa një "ndoshta" do të nuk shkrep dhe jo banal "ajrore". Ky artikull do të ju tregojnë për mjete jo-hormonale kontraceptive të njohura. Si mund kontraceptive jo-hormonale për gratë? Ata krijojnë pengesë lokale në mes të spermës dhe të vezës, duke rezultuar në fertilizimi nuk ndodh. Cilat janë kontraceptivët aktuale jo-hormonale? Ata ishin të ndarë në dy grupe: i pari - mekanike, trajtoj pajisjen e saj intrauterine (IUD).


Ajo nuk depërtojnë në spermës brenda mitrës, dhe redukton lëvizshmërinë e vezës. Dytë - medikamente që janë futur në vaginë, ata shkatërrojnë spermës ose shkelin lëvizshmërinë e tyre. Si kontraceptive jo-hormonale efektive? Efektive, tani ne do të ju them. Mekanik do të thotë një grua që erdhi në gjinekologu për të zgjedhur metodën e kontracepsionit rekomandohet shpesh marinës. Ajo është përdorur shpesh si një kontraceptiv jo-hormonal dhe shumë efektive. Parandalimi Përqindja e shtatzënisë nuk është e dëshiruar 99%. Navy si kontraceptiv është përdorur për një kohë të gjatë dhe të justifikuara mirë.

Navy vijnë në forma dhe forma: unaza, spiralet, shkronjën T ... përdoret për plastike e tyre të prodhimit. Ka një spirale, e cila përfshinte përveç plastike ende përmban bakër, ari ose ndonjë substanca të tjera që japin një efekt terapeutik. Navy futur në gratë mitrës zakonisht 2-3 ditë pas fillimit të menstruacioneve dhe pas lindjes gratë - në çdo kohë. Mbrojtja nga shtatzënia e padëshiruar Marinës siguron sepse spirale trashet mukusit në lumen të mitrës dhe ndryshon strukturën e endometrium. E gjithë kjo çon në faktin se përqindja e reduktuar e depërtimit të vezës në mitër, dhe spermë nuk mund të kalojnë nëpër të mitrës dhe fekondon vezën.


Përveç kësaj, në formë spirale duke qenë brenda mitrës, nuk do të bashkangjisë në murin e vezës, nëse fekondimi ndodh ende. Navy ka disa avantazhe mbi mënyrat hormonale: • Rreziku i reaksioneve alergjike është shumë i vogël. • Nuk ka nevojë për të pirë një pilulë çdo ditë, por ndonjëherë ju mund të harrojmë për të bërë, e cila rrit rrezikun e "ajrore". • Kur të hyni në spirale të saktë, ajo nuk ka ofruar ndonjë grua bezdi dhe nuk ndërhyn me marrëdhënie seksuale. • Ekonomikisht fitimprurës. • Përdorni një spirale është i sigurt për fëmijën nëse mom gji ushqen atë. • Spiral futur në mitër për disa vjet.

Mungesa e përdorimit të Marinës ende është, jo të gjithë mund ta përdorin atë si një kontraceptiv. Ka sëmundje në të cilat përdorimi i saj është i kundërindikuar. Unë do listë në të cilat raste 100% nuk ​​mund të zbatohet marinës: • sëmundjeve akute inflamatore të organeve gjenitale. • tumor dyshuar i mitrës apo të qafës së mitrës. • tendencë për gjakderdhje. • Ka dëshmi e shtatzënisë ektopike në të kaluarën. • shtatzëninë e mundshme. • Reagimi alergjik ndaj bakrit. Në të gjitha shtetet e tjera duhet, përdorin të marinës apo jo, mund të zgjidhen vetëm nga një mjek. Përgatitjet e drogës Kjo metodë e re kontraceptive, por ai ka punuar mirë.

Këto kontracepsioni jo-hormonal përfshijnë ilaçe pengesë ata janë futur në vaginë e gruas para çdo akti seksual. Preparatet që përmbajnë kimikate janë quajtur spermicide që janë "në roje", dhe dikur sperma të hyjë në vaginë, ata shkatërrohen shpejt nga spermicide. Përveç kësaj, reduktuar lëvizshmëri të spermës. Në të njëjtën kohë në sipërfaqen mukozale të vaginës, një film i hollë mbrojtëse dhe trashet mukusit në kanalit të qafës së mitrës. Kështu, nuk është një pengesë më shumë dhe sperma nuk mund të merrni brenda mitrës.

Pengues kontraceptive jo-hormonale të vijë në formën e qirinj, makarona dhe topa. Kjo metodë e kontracepsionit është përdorur në qoftë se asnjë gjë e hidhur të përshtatshme kontraceptive dhe DIU apo të ketë ndonjë arsye tjetër (seks i parregullt, seksi rastësor). Të kontraceptive mjekësore nonhormonal, përfshirë dy substancave kimike: nonoxynol dhe benzalkonium. Se ata të shkatërrojnë spermës. Një përshkrim i shkurtër i disa pengese kontraceptive nonhormonal "Kontratseptin" thjeshtë e të gjitha këtyre drogave, thjesht shkruani një qiri në vaginë para raportit seksual në vaginë.

Këtu janë disa emrat e produkteve jo-hormonale kontraceptive - Nonoksilol, Patenteks, ovale - qirinj. Ata janë të mirë të shkatërruar spermës. Përveç kësaj, droga veprojnë kundër viruseve, kërpudhave dhe baktereve. Kjo grua është e mbrojtur nga sëmundjet, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (SST-ve). Jo një agjent i keq jo-hormonale kontraceptive në tableta - "mifepristone". Ajo parandalon implantimin e vezës. Designed ilaçe një tabletë në ditë për 23, 24, 25, 26, 27 ditë të ciklit menstrual një herë ose një tabletë prej 600 mg për pranim brenda 72 orëve pas seksit të pambrojtur. Efektet anësore ai e bën, por ajo ndryshon hormonet e trupit të femrës.

Paste hramytsydynovoy, ajo përfshin sende gramicidin. Ajo ka një kontraceptiv dhe pronat antibacterial. Në sajë të tij, gruaja është e mbrojtur nga shtatzënia nuk është e dëshiruar dhe infeksion. Përveç kësaj, gramicidin trajton mira colpites dhe sëmundjet inflamatore të qafës së mitrës. Së fundi, Pharmatex. " Shumë e preferuar e shumë grave dhe më shpesh e përdorur kontraceptiv jo-hormonal. Nga efikasiteti i parandalimit të shtatzënisë së padëshiruar mund të vihet në një nivel me spirale dhe tableta. Aftësia për të mbetur shtatzënë është shumë i vogël, më pak se 1%. Për më tepër, ajo është e mirë mbron një grua nga STS.

Pengon candida riprodhim, herpes, gonococci, klamidia. Kjo është metoda më e përshtatshme e kontracepsionit në seks rastësor. Farmacitë janë disa forma të dozimit Pharmatex: • krem, ai hyri në vaginë, sa më shumë të jetë e mundur, e drejtë para raportit seksual. • vaginal Balls, shkruani ato në grua vagina duhet 3 minuta para raportit seksual. • Tampona, ata janë të vendosur direkt në vaginë para aktit seksual, efekti i tij mbrojtës të fundit të paktën 24 orë dhe nuk kërkon futjen e dozave shtesë të fondeve. Metodat pengues kontraceptive është ideale për gratë dhe ajo mund të përballojë çdo. Ai veçanërisht REKOMANDIMET