Prostatitis në meshkuj shkakton të sëmundjes


Prostatitis - semundja, e cila është e lidhur me inflamacion i prostatës. Inflamacion në trup ndodh nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm patologjike.
Midis tyre - e infeksionit, pezëm urinar, reaksionet alergjike, reaksione autoimune, etj Kjo sëmundje është shumë i zakonshëm dhe është një nga vendet e para në mesin e të gjitha sëmundjeve urologjike. Sipas statistikave, në mesin e grupmoshave të njerëzve mbi 30 vjeç, vuajnë nga prostatitis 30% të meshkujve. Pas 40 viteve, numri i pacientëve të rritet në 40%. Në moshë më të vjetër pothuajse gjysma e popullsisë mashkullore ka këtë patologji. Prostatitis po përhapet me shpejtësi.

Gjithashtu kohët e fundit, mjekët vërejtur një tendencë drejt përtëritje të sëmundjes në meshkuj. Disa të dhëna sugjerojnë se për këtë sëmundje ka prekur 80% e tyre kanë rritur moment historik 50-vjeçar. Cili është shkaku i kësaj inflamacionit? Ky, i prostatitis në meshkuj shkakton të sëmundjes, unë do të përpiqem të them ju sot. Shkaqet e prostatitis Në shumicën e rasteve, inflamacion i gjëndër prostatës është për dy arsye kryesore: për shkak të infeksionit në legen dhe për shkak të stagnimit në prostatës. Bazuar në këto arsye, ka dy forma kryesore të sëmundjes: infektive dhe ndenjur.


Por faktorët që provokojnë këto forma, ka shumë. Këto përfshijnë: infeksion urinar. Pielonefriti dhe cystitis dhe sëmundjet e tjera kronike te sistemit urogjenital. Ata janë një burim i infeksionit në shfaqjen e organeve pelvike. Gjithashtu, autorët e krimit mund të transmetohet seksualisht sëmundje. Këto përfshijnë, para së gjithash, candidiasis, klamidia, mycoplasmosis, Trichomoniasis, gonorre, etj Prandaj, seksi i pambrojtur - shpesh kauzën e prostatitis. Infeksionet e zorrëve. Bakteret patogjene të depërtojnë në prostatës përmes uretrës, ose rektumit. Sëmundje kronike. Sëmundje kronike Nedolikovani në meshkuj provokojnë depërtimin e baktereve në uretrës.

Duke rezultuar në një inflamacion të prostatës. Autorët e shfaqjes së prostatitis mund të jetë bronkit, grykët, sinusit, herpes dhe madje edhe prishjen e dhëmbëve. Hipotermi lokal. Për shfaqjen e formave të rënda të sëmundjes dhe jo legen hipotermi. Kjo është normale me tifozët e peshkimit dimrit ose gjatë relaksimit ekstreme. Rëndim i formave kronike Prostatitis mund të jetë nga një qëndrimi të gjatë në draft. Tendosje fizike dhe nervor. Zhvillimi i inflamacion të prostatës kontribuojnë në stresi, depresioni, mungesa e vazhdueshme e gjumit, lodhje kronike. Gjithashtu, zhvillimi i prostatës prek punë të rënda fizike, Stërmundimi në sport.

Joaktiv, mënyrë jetese i ulur. Shumë shoferët Kamionistët vuajnë nga prostatitis "profesional". Me zhvillimin e teknologjisë, shumë njerëz të angazhuar në punë që nuk kërkon koston e nevojshme fizike. Shumë ushtrim shumë pak. Puna Zyra ditë dhe i ulur në frontin e TV natën, reduktimin e fluksit të gjakut në rajonin e legenit, e cila kontribuon në formimin e stagnimit në të prostatës. Një faktor tjetër që ndikon në shfaqjen e sëmundjes është jeta e parregullt seksual. Fakti që në kohën e derdhje, prostatës masazhin natyrisht. Nëse prostatës është një kohë e gjatë dhe nuk janë ulur, ajo fillojnë të formojnë stanjacion.

Në këtë drejtim, urologists janë këshilluar me forcë për të bërë seks të paktën 2-3 herë në javë. Alkooli dhe duhani. Këta faktorë kanë një ndikim negativ në të gjithë trupin e burrit të saj. Por efekti më i dëmshëm në alkool të prostatës, duke shkaktuar ënjtje e saj. Pirja e duhanit dhe alkoolit të ulë sistemin imunitar, duke rezultuar në funksione të kufizuara mbrojtëse të trupit. Për shkak të kësaj bakteret depërtojnë praktikisht papenguar, kërcënuese pamjen e inflamacion të prostatës. Të ushqyerit e dobët. Ajo sugjeron se përdorimi i cilësisë së ulët të provokuar e kancerit, duke përfshirë kancerin e prostatës. Për fat të keq, sëmundja ka gjetur kohët e fundit më shpesh se kanceri i mushkërive.

Më të shfaqjes së kancerit kryesisht ndikon në përdorimin e produkteve me shtimin e një numri të madh të aditivëve kimike dhe emulsifiers. Këto substanca janë potencialisht të rrezikshme për shëndetin e njeriut dhe jetën. Përveç këtyre faktorëve, prostatitis shkaktojë ndryshime hormonale dhe mosha, kapsllëk të shpeshta, të kontrollit urinim. Gjithashtu shkakton përfshijnë tipare anatomike në strukturën e prostatës dhe të nervit shiatik kronike. Simptomet e prostatitis akute Shenjë kryesore e formave akute të sëmundjeve janë: i shpejtë, i vështirë dhe sëmundje
urinim lyve. Ndër veçoritë e përbashkëta përfshijnë: Shfaqja e etheve, shenja të dehjes, të ndjehen të sëmurë.

Në disa pacientë temperatura e trupit. Për trajtimin efektiv të prostatitis të rëndësishëm kur simptomat e para të formës akute të sëmundjes për të parë një proctologist mjek. E di se kjo plagën shpejt bëhet kronik, ajo bëhet shumë e vështirë për të hequr qafe të. Cheers! Svetlana,