Oreks për të bërë të ardhshëm, shkaqet


A e dini se shumë njerëz ëndërrojnë për të humbur peshë? Jo?! Dhe fakti që sapo ka arsye oreks ishte zhdukur ... por jo dëshirën për të ngrënë - një shtet nuk tregon shëndetin dhe të drejtën e proceseve në trup. Përse? Si në humbjen e oreksit mund të shkaktojë shumë arsye dhe jo vetëm samonastroya. Humbur shpesh oreksin për shkak të stresit, probleme psikologjike, çrregullime nervore. Ndonjëherë mungesa e oreksit mund të jetë për shkak të marrjes së zgjatur medikamente të caktuara. Kjo mund të jetë disa lloje të antibiotikëve për trajtimin e artritit, te ulur presionin e gjakut, eleminuar enjtjen, droga analgjezik.

Por mund të ketë arsye të tjera. Pse oreks të bëjë tjetër, shkakton këtë gjendje, ne do të shqyrtojë sot në vend. Për të vendosur një arsye objektive për mungesën e nevojave normale për ushqim, duhet të shqyrtohet. Shumë shpesh, përveç arsyeve psikologjike, mungesa e oreksit mund të jetë për shkak të disa shteteve të sëmundjes. Ajo mund të shërbejë si një sinjal alarmues se trupi nuk është e gjitha e drejtë, dhe ka ndryshime të mëdha në organet e brendshme. Prandaj, në qoftë se ju të përjetojnë humbje të shpeshta, të zgjatur e oreksit, është e drejta për të apeluar në mjek të rrethit ose të konsultohet një gastroenterologist specialist, psikolog ose mjek diete.


Disa arsye për mungesën e dëshirës për të ngrënë Siç e kemi thënë, oreksi mund të jenë të humbura për shkak të problemeve shëndetësore. Shkaqet më të zakonshme janë: përçarje e traktit gastrointestinal: Shfaqja e gastrit, cholecystitis, dysbiosis. Këto sëmundje janë të shoqëruara shpesh me dhimbje, dobësi, të përzier, që shpesh çon në mungesën e dëshirës për të ngrënë, e cila çon në lodhje të rëndë. Gabimet në dietë: Nëse ju dëshironi të humbni peshë, një person exhausts vetë dietë. Si rezultat, ushqimi është e paarsyeshme, restriktiv. Dietë i mungojnë disa kategori të produkteve, ushqyesve.

Ajo fillon me humbje peshe shpejtë është i shoqëruar me humbjen e oreksit. Të gjithë shpesh rezulton në anoreksi. Agjërimi: i zgjatur ose një-ditë heqje dorë nga ushqimi shpesh duket humbje të plotë të oreksit. Sidomos në qoftë se agjërimi është pa mbikëqyrje mjekësore. Kryerja e një vetë-uria është shumë e rrezikshme, sepse prania e sëmundjeve për të cilat uri është e kundërindikuar, mund të filloni përkeqësimin e tyre. Kjo shpesh është shkaktuar humbje të plotë të oreksit. Trajtimit të pahijshme ushqime të sëmurë: përdorimi afatgjatë i barnave të fuqishëm, ilaçe, infusions bimor, decoctions pa këshillën e mjekut ose kur diagnostikuar siç duhet - një nga arsyet për humbjen e oreksit.

Gjithashtu, refuzimi i ushqimit mund të shkaktojnë përdorimin e drogës, pirja e duhanit, abuzimin e alkoolit, disa medikamente për humbje peshe, përdorimi i ilaçeve nën standart. Invalid (iracionale) ushqim: Oreksi i humbur për shkak të shkeljeve të dietës, vonuar, ushqim ndenjur, përdorimi i të cilat çojnë në formimin e helmet dhe toksina. Kontaktoni me këto substanca të dëmshme në krye të gjakut të sëmundjes kur atje nuk dëshiron. Shteti psiko-emocionale: Kur stresi, frustrimi, pas konfliktet, grindjet, Trazirat njerëzit shpesh të mbyllur në vetvete dhe refuzon për të ngrënë Efektet e oreksit Sigurisht, kjo gjendje e ndjenjë të paktën një herë në jetën e gjithsecilit.

Shkurtimisht shkelje asgjë e keqe nuk do të ndodhë, sepse trupi është në gjendje për të shëruar veten. Megjithatë, nëse ju nuk dëshironi për të ngrënë për një kohë të gjatë dhe kjo situatë ndodh shpesh - kjo mund të çojë në efekte shëndetësore shumë të pafavorshme. Agjërimi i zgjatur, uria përjetuar nga të gjitha organet, indet e trupit, duke përfshirë të trurit. Pasojë veçanërisht e rrezikshme nga uria - anoreksi.
Kjo sëmundje ndodh kundër urisë gjatë, shkaktuar për shkak të çrregullimeve psikiatrike. Kohët e fundit, shumë të përhapur, ashtu-quajtur anoreksi neurogjenik. Personi i parë kërkon të korrigjuar mangësitë e figurës, refuzon për të ngrënë.

Pastaj oreks zhduket krejtësisht. Ndërsa agjërimi është atrofi të muskujve, ndërpreu sistemin musculoskeletal dhe shkelur sistemeve të tëra funksion, disa organet e brendshme. Më një person i mohoj veten, ushqim ndalesa asimiluar plotësisht nga trupi. Kjo është një gjendje shumë e rrezikshme dhe kërkon trajtim afat-gjatë. Çfarë të bëjë me mungesën e oreksit? Përsëri, të gjejnë një oreks i mirë do të ndihmojë shëtitje të gjata në ajër të pastër, të ushtrojë të realizueshme. Kanë një efekt të mirë infusions dhe decoctions e bimëve që stimulojnë oreksin. Përgatitja infuzion e pelin barishte, nenexhik, yarrow, rrënjë ëmbël flamurin, pranverë luleradhiqe.

Rotate mira oreks ndihmë rrepkë e zezë të freskëta lëng, portokall, grapefruits, mandarina, limon. Por shpesh rrisin dëshirën për të ngrënë vetëm pas trajtimit të sëmundjes themelore të shkaktuar nga humbja e oreksit. Në këtë rast, si dhe shfaqja e anoreksi mund të ndihmojnë një doktor. Sidomos në qoftë se kjo gjendje është e shkaktuar nga uria zgjatur dhe trupi filloi duke ndryshuar - mosfunksionim endokrin, inflamacion të mëlçisë, stomakut, pankreasit. Konsultimi dhe trajtim nga një endokrinolog, terapist, gastroenterologist shpejt të japë një rikthim të plotë dhe oreksin kthehen.

Nëse oreksit, pastaj për të gjetur shkaqet e kësaj gjendje duhet të kërkoni ndihmë nga specialistët në fushën e mjekësisë. Pra, shkoni për problemin seriozisht. Oreksi i mirë do të sigurojë një qëndrim pozitiv ndaj vetes dhe jetën tuaj, përsëri shëndet dhe humor të mirë për shumë vite. Cheers! Svetlana,