Ngjashëm me mitër valve shkallë rënie, simptomat, trajtimin, contraindications


Ngjashëm me mitër rënie valvul - një nga shumë sëmundje të zemrës. Ajo është quajtur gjithashtu kusht patologjik i zemrës, e cila është karakterizuar nga bending anormale e një ose të dy i valvulës mitrale në atrium e majtë në një kohë kur barkushe të majtë është zvogëluar. Kjo gjendje mund të zhvillohet në ndonjë nga katër valvulave, por për shkak të prolapsi mitrale valvul më shpesh gjenden të ngarkuar në të. Pas se ka rënie valvul mitrale, simptomat dhe trajtimi konsiderojmë në këtë letër. Shpesh mitrale rënie valvul në fëmijët dhe adoleshentët.

Por është gjithashtu e mundur për të rriturit. Rënie shpesh i shoqëruar nga defekte në zemër të lindura, sëmundje dhe sëmundje reumatike të indit lidhor. Ka disa mënyra për klasifikimin rënie. Ky ndryshim është origjina e saj, lokalizimi dhe shkallën e ashpërsisë. Fillimisht rënie është parësor dhe dytësor. Diplomat e prolapsi Rënie Primar shpjegoi dysplasia (zhvillimi i gabuar) e indeve lidhës. Kjo mund të jetë për shkak të faktorëve të ndryshëm që ndikojnë negativisht në fëmijën në utero. Ajo mund të jetë: të ftohtë, nënë Gestosa mjedisi i pafavorshëm.


Gjithashtu dysplasia mund të jetë i trashëguar. Rënie i mesëm është shpesh një komplikacion i sëmundjeve të ndryshme apo i shoqërojnë ata. Ajo gjithashtu luan një shtet të rëndësishëm rol fillestar të indeve lidhës. Rënie e mesme mund të shoqërojnë sindromeve trashëguar (Morfana, Ehlers-Danlí-Chernohubova etj), sëmundje të lindura të zemrës, sëmundje reumatike, cardiomyopathy, aritmia, Dystonia vegjetativ-vaskulare, etj Gjithashtu rënie mund të jetë myksomatozom shkak të blera, strukturat inflamacion valvulare, jo aktivitet sinkron të ndryshme Zemra (si pasojë e sëmundjeve të tij të lindura dhe të fituara). Për lokalizimin e mitrale valvulave prolapsi të mundshme në të djathtë, të majtë apo të dy krahët.

Shkalla e ashpërsisë së prolapsi është i ndarë në tre kategori : -1stupenyu - A trashes i 3 deri në 6 mm. -2 Degree - 6 për 9mm. -3 Degree - më shumë se 9mm. Simptomat Rënie ngjashëm me mitër valvul është treguar dhe këto manifestime të ndryshme të varet nga ashpërsia e dysplasia.
Ka dhimbje në zemër, në përgjigje të emocioneve negative. Shpesh ata janë të shoqëruar nga një rrahje zemre të parregullt. Fëmijët me prolapsi shpesh ankohen për lodhje të rëndë, zalisur, marramendje. Shansi i gulçim, ndjenja ndërprerje në zemër. Këta fëmijë janë nervoz, të shqetësuar, kanë performancë të ulët fizik, shpesh në depresion.

Diagnozë Rënie diagnostikuar duke përdorur studimin echocardiographic. Shpesh ajo zbulon një shkallë të lehtë të valvulave te devijimit. Dhe kjo shpesh ndodh aksidentalisht, në anketë tjetër. Kjo quhet rënie hemodynamically i parëndësishëm, dhe ajo është i padukshëm dhe plotësisht i sigurt për trupin. Nëse një fëmijë të tillë të diagnostikuar, nuk e kufizojnë aktivitetin e tyre fizik, sepse koha është rënie e favorshme asimptomatike. Ajo duhet të respektohet vetëm rregullisht në kardiolog.
Komplikimet rënie shoqëruese
Nëse rënie është më e theksuar, mirëmbajtja e tij kërkon më shumë vëmendje.

Shpesh ndryshon në valvula mitrale janë të shoqëruara me çrregullime të tjera. Atëherë sindromi rënie shihet si një dysplasia përbashkët indeve. Nga koha simptomat mund të shtuar dhe migrenë, çrregullimet vaskulare, probleme termoregulacionit dhe çrregullime të traktit gastrointestinal. Kjo simptome mund të kombinohen në asnjë mënyrë. Rënie më e theksuar, më shumë të ngjarë të bëhet rrahje zemre të parregullt - aritmia. Një prej komplikacioneve të mundshme prolapsi mund të jetë endokardit infektiv. Kjo valvul inflamacion mund të çojë në sëmundje të zemrës, thromboembolism. Fëmijët me formë të rëndë të rënie të nevojshme ushtrimit tutoring, ushtrim është i kundërindikuar në grupin total.


Trajtim Rënie ngjashëm me mitër valvul është trajtuar si një rast të arrhythmia dhe dhimbje të zemrës. Shpesh këto simptoma zhduken pas pi qetësues. Kur mund të nevojitet shprehura tranquilizers depresive-ankthit. Vëmendje e veçantë i duhet kushtuar regjim - rregulluar ngarkesën dhe pushoni siç duhet. Lodhje përjashtuar. Ndonjëherë emëruar ushtrime të veçanta të frymëmarrjes. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të eliminuar vatra kronike të infeksionit, të tilla si amygdala. Gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në ri-ekzaminimit kardiolog të përhershëm. Ato ju lejojnë të përjashtojë valve valve progresion fiksuese.

Nëse rënie valvul po ecën ose ashpërsia 3, pacienti mund të duhet të ketë kirurgji. Ndërlikim i përgjithshëm dhe shkallë të theksuar të prolapsi janë shumë të rralla. Ata mund të zhvillojnë bundled me patologji të tjera. Në shumicën e rasteve, pacienti ka nevojë vetëm për mënyrën e saktë dhe sondazhe dinamike. Sëmundje contraindications Sa për contraindications, në këtë drejtim kardiologët ndjekin të njëjtin mendim. Në fazën e parë të sëmundjes, nuk ka rrezik për jetën dhe shëndetin. Rënie ngjashëm me mitër valvul në këtë rast nuk ndikon në zemër.

Fëmijët me këtë diagnozë të ketë edhe për të kryer shërbimin ushtarak. Nëse ju vendosni në fazën e dytë - ju nuk duhet të angazhohen në sportet profesionale. Të gjitha aktivitetet e tjera fizike e lejuar, kjo nuk është për të teproj. Shkalla rënie e tretë në përdorim . Pas kirurgjisë dhe shërimit periudhë pacienti mund të kthehet në jetën normale. Brandy,