Defekt tuba siç bëjnë


Për konceptimin e suksesshëm një prej kushteve të nevojshme janë të qenët i qartë i tubave fallopiane, në të cilat lëvizjet vezë e fekonduar, në mitrës. Ata kanë një gjatësi prej 10-12mm dhe një diametër prej 5 mm. Ndodh që ky pėrshkueshmėrisė është e shqetësuar për shkak të komplikacioneve infektive e abortit, inflamacion, dështimi hormonal apo arsye të tjera.
Kur ka një problem e infertilitetit femëror, kërkon kërkimore dhe laboratorike teste të kujdesshme mjekësore për diagnozë të saktë. Analiza bimanual (probing) nuk jep një pasqyrë të qartë të gypave, kështu që të qenët i qartë i trupit të kontrolluar nga salpinhohrafiyi kur duke përdorur tubin skaner mund të konsiderohet në monitor.

Në qoftë se kjo rezulton se nuk ka asnjë provë organ ndër-vend mund të emërojë atë defekt (pertubatsiyi). Rreth sa pertubatsiyi kryera nuk di të gjitha gratë. Prandaj, ne tani të përpiqen për të në mënyrë efektive të treguar në lidhje me të, kështu që ju e dini kur ju mund të bëni të defekt tubat si duke bërë atë, dhe kur kjo metodë është rreptësisht e ndaluar për të ispolzovaniiyu. Defekt konsiderohet si procedurave diagnostike dhe terapeutike si masë për të ndihmuar ata të kthehen tuba kryq. Thelbi i kësaj procedure është se duke përdorur pajisje të posaçme është furnizimi ajër në mitër, dhe nëse tub i mjaftueshëm të qenët i qartë se ai duhet të depërtojnë në zgavrën e barkut.


Nëse ata nuk e bëjnë, e vënë diagnozën përfundimtare të pengimit të gypave. Procedura defekt tuba kërkon respektimin rigoroz të të gjitha masave të nevojshme dhe dezinfektimit kujdes ekstrem. Kjo është kryer në mes periudhave në microflora parë dhe të dytë pastërti të vaginës. Nuk duhet të jetë në këtë periudhë ndonjë acarimin e sëmundjes. Nëse ka një sëmundje kronike, defekt mund të prodhohen në faljen. Kjo procedurë është e kundërindikuar në shtatzëni të dyshuar, prania e grave dhe cervicitin trashje, erozioni i qafës së mitrës dhe rëndim e inflamacionit të sistemit riprodhues në rajonet e saj të sipërme.

Ju nuk mund ta mbajë atë gjatë trajtimit aktive të inflamacionit, prania e papastërtive shkarkimit të përgjakshme nga vagina apo tumoret në mitër dhe shtojca e saj. Si mund defekt tuba? Para se të procedurave gjinekologjike, pacienti duhet të zbrazët fshikëz, të kalojë pastrimi klizmë. I kryer së pari vulvë dezinfektimin, qafën e mitrës mitrës dhe qafës së mitrës zgjidhje të jodit kanali dhe fërkim alkool. Hapi i ardhshëm - futja e pasqyra gjinekologjike dhe tërheqje të qafës së mitrës me pincë speciale. Pastaj vëre maja e qafës së mitrës kanalit të tub gome që çon në pompë, e cila do të përshkallëzohet në ajër.

Shumë butësisht fillon furnizimin e ajrit të mitrës. Nëse tuba kanë pėrshkueshmėrisė mirë, ajër lehtë merr në zgavrën e barkut, në të cilin rast mjeku do të regjistrojnë rënie presion në sistemin e furnizimit ajror. Përveç kësaj, një stetoskop apo phonendoscope sipër ligament inguinale dhe zhurma lehtë audible bark dhe plasaritje shkaktuar nga kalimi i ajrit. Nëse nuk ka të qenët i qartë në tubacione - ajër hedhur në mitër. Kur defekt tuba presion nuk duhet të kalojë 150 mm Hg. kolona. Tejkalon standardet e mbushur me pasoja të rënda: lëndime tub mur apo edhe një këputje të plotë.

Gjatë kësaj procedure specialistë janë duke vëzhguar nga afër të gjitha atributet e aftë të tregojë qenët i qartë apo mbyllje të tubit të mitrës. Blowing - manipulimi është fare e thjeshtë. Nëse, megjithatë, do të jetë në kundërshtim me contraindications apo mungesës së pajtim me të gjitha masat e sigurisë dhe veprimeve të gabuara të stafit mjekësor, ajo mund të çojë në komplikacione shumë serioze (p.sh., emboli ajri, etj) deri në vdekjen. LDSveta, www. rasteniya-lecarstvennie.ru