Foshnjat Natyrore gji dhe fëmijët nën një vit


Zemrat e grave të prodhojnë përzierje lëndë ushqyese, e cila është quajtur qumësht të gjirit, dhe ajo ka për qëllim për të ushqyer njeriun e vogël që erdhi në këtë botë, dhe nuk mund të mbrojnë veten e tyre. Qumështi është një faktor i rëndësishëm në funksionin imunitar dhe mbrojnë rritjen e foshnjës. Në këtë drejtim, dhënia e gjirit luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin normal të fëmijës. Ajo është e përbërë natyrën "përfshiu" të gjitha komponentët vlefshme që janë të nevojshme për ushqim, sidomos në vitin e parë. Gji më e lehtë për ne për të ruajtur shëndetin e fëmijës, për të ndihmuar në të ardhmen, për të përshtatur për ushqim kompleks të rritur. Le të konsiderojmë disa aspekte që tregojnë fizibilitetin kuptojnë dhënien e gjirit.

Në të vërtetë, ndonjëherë që nga prag të foshnjave nga lindja ushqehen me gji. Dhe sot kjo metodë është përdorur në vende të qytetëruara dhe shkurret i fuqishëm Amazon. Konsideroj pikëpyetje rëndësinë e procesit: 1. Ruajtja buxhetin e familjes, sepse ajo është pa pagesë; 2. Gjithmonë mbani. Nuk ka nevojë për të blerë, kuzhinier; 3. Temperatura e drejtë. Eliminon përgatitur zakonisht ... nuk do të djeg apo ftohje gjatë ngrënies; 4. Sterilitetin. Zhduket rreziku i sëmundjeve të zorrëve infektive; 5. moshë u përgjigjur ushqimit. Përbërja e qumështit të gjirit me kalimin e kohës në mënyrë të pavarur duke ndryshuar, duke iu përshtatur moshës së fëmijës; 6.


Qumështi i gjirit përcakton marrëdhëniet në mes të nënës dhe fëmijës. E rëndësishmja, arsim më tej, pikë moral dhe psikologjik i mendimit pyetje. Arsyet e mësipërme janë të listuara pajisje të ushqyerit të tillë, ne mund të konsiderohet i dobishëm se foshnjat natyrore të qumështit të gjirit dhe fëmijëve deri në një vit. Cilat janë përfitimet e qumështit të gjirit të grave? Së pari dhe më kryesorja është mbrojtja e imunitetit nga mikrobet e ndryshme dhe viruseve. Baza - Në prezencë të limfociteve janë formuar shkak të një proteine ​​të tretshme që është e pranishme në qumështin gjirit mbi një vit pas lindjes. Feeding foshnjave të porsalindura qumështit të gjirit që nga fëmijëria zvogëlon gjasat e trashje, kanceri i gjakut, astma, alergji, tension të lartë të gjakut, diabeti, çrregullime metabolike, sëmundjet kardiovaskulare, ka një ndikim të madh në formimin e trurit.

Mbylle kontakt me nënën gjatë të ushqyerit ndikon në zhvillimin mendor të foshnjë. Ai përmban karbohidratet të ndryshme, kryesisht lactose, e cila promovon thithjen e kalciumit dhe hekurit, normalizes microflora zorrëve duke siguruar komponentët e tij të mëdha - lactobacilli. Gjithashtu i pranishëm enzimë - lactase, funksioni i të cilit është që të tretet lactose; Lipase - ndihmon prishen yndyrna; amylase - efekti në metabolizmin e karbohidrateve dhe prania e saj në fëmijën zhvillon aftësinë për të tretet niseshte. Sasi e madhe e kolesterolit të mirë, aktivizon enzimat për jetën. Për zhvillimin e sistemit kardiovaskular, trurit dhe sytë yndyrore Acidet i pranishëm.

Një proteinë e vogël. Nga rruga, në qumështin e lopës atë aq më tepër kur ajo është aplikuar, ka probleme në veshka, si dhe zhvillimi i mundshëm i diabetit, trashje. Përbërja e qumështit përmban: vitaminë A - kjo përmirëson mukozës dhe lëkurë e fëmijës; Vitamina B - thelbësore për zhvillimin e sistemit nervor qendror për të rritur; Vitamina D - në rritje asimilimi i fosforit të ushqimit dhe kalciumit, është përgjegjës për formimin e dhëmbëve dhe skeletit. Nuk është një antioksidant i fuqishëm natyral, nxjerr aftë substancat toksike produkte oksidohet - vitaminë E; Nuk janë kripëra të ndryshme, elementët gjurmë (fosfor - është i përfshirë në të gjitha proceset e veprimtarisë jetësore, kalcium - e kërkuara kur formimin kockave dhe ka plastike rëndësishme domethënia, hekur - mungesa e tij mund të çojë në anemi).

Të gjitha komponentët e përfshira në qumështin e njeriut, janë në mënyrë të pakët, dhe nuk janë vetëm në shumën e kërkuar, por në marrëdhënie të favorshme me njëri-tjetrin, mënyra më e mirë për të ndihmuar atyre kuptim të plotë dhe cilësor. Kështu, ne shohim se e natyrshme qumështi i gjirit të ushqyerit ka mbrojtje të fuqishme me qëllim të zhvillimit të një fëmijë të shëndetshëm. Fëmijë nga lindja duhet të marrin ushqimin që të jetë më e natyrshme për moshën dhe statusin e tij, e cila do të japë trupi i tij të shërbimeve ushqyesve të nevojshme. Nga lart, ne redaktuar faqe hochem
o shtoj se gjirit ushqyer fëmijën tuaj mund jo vetëm në vitin e parë të jetës së tij, por ajo është e rekomanduar për të bërë kështu që në vitin e dytë dhe madje edhe më vonë.


Kështu, qumështi i gjirit mund të sigurojë fëmijën e dobishme me ushqyesve dhe energji. Shkencëtarët kanë treguar se fëmija qumësht të gjirit ushqyer zhvillohet shumë më aktiv se sa e "shishe të fëmijës" para se fillimi për të folur, për të ecur në këtë fëmijë dhëmbët e qumështit janë prerë më të shpejtë dhe shumë më pak gjasa për të marrë Toddler sëmurë sëmundje të ndryshme. Vini re se të ushqyerit e fëmijëve, cilësitë e dobishme se qumështi i gjirit ka, deri në një masë, varet se si dhe çfarë ha të ketë një i mitur. Përfundim - nuk e teproj dietë. Është kuptimi i jetës për nënën e dashur po nuk foshnja të shëndetshme?! Sigurisht, nuk është!

Dhe nëse po - mos humbasë këtë shans - ushqeni me gji fëmijën e saj si ju mund të! Bakinka,