Fëmijë të ushqyerit të mishit - dietë 5-6 muaj


Pas lindjes, foshnja nuk ishte e gjatë. Ajo duket vetëm së fundi erdhi në botë dhe tashmë mësuar shumë. Së pari, mbani kokën, pak më vonë - roll, dhe tani ai ishte ulur poshtë dhe duke u përpjekur për të lëvizur edhe zvarritje. Së shpejti fëmija juaj kthehet gjashtë muaj. Që të gjitha qelizat e një trupi të vogël rritet dhe të zhvillohet - çdo ditë ai ka nevojë më shumë dhe më shumë energji. Qumështi i nënës është me siguri më i mirë ushqim zgjedhja për fëmijët, por ajo së shpejti do të jenë të humbura. Në moshën rreth gjashtë muaj, të gjithë prindërit mendojnë për nevojën për të ushqyerit e parë.

Kid duhet gradualisht të futur të rriturit, ushqimin e tij të re. Ushqime foshnja e parë e dhënë tërësisht në sasi të vogla - një e katërta ose një gjysmë lugë çaji. Ajo duhet të japë qumësht zakonshme ushqyese ose formulë. Gradualisht ju mund të rritur madhësinë e pjesëve, por nuk e bëjmë atë me shpejtësi dhe sigurisht ndryshon vazhdimisht produkte. Ushqimet e para ngurta është një perime apo fruta pure. Të paktën shumica pediatër dakord se ajo duhet të fillojë me njohuri i tyre me ushqim të rritur fëmijë. Kjo pasohet nga ushqimet e qumështit pa. Në rast se pesha e fëmijës është konsideruar i pamjaftueshëm - mjekët mund të rekomandojë duke filluar ushqime të ngurta është një prej tyre.


Atëherë dietë futur gradualisht qumështin fëmijë, ndjekur nga mishit dhe produkteve. Është më mirë për të zgjedhur bazuar në markë e prodhuesit - duke preferuar markave të njohura të cilat kanë krijuar me sukses veten në tregun e ushqimit të fëmijës. Ata prodhojnë salcë mishit që mund të jepet për fëmijë të vegjël pothuajse të arrijnë në gjysmë vitin e moshës. Në këtë kohë formimi i fundit i trakti gastrointestinal fëmijëve, dhe sikur të produktit ata zakonisht perceptohet. Në disa kushte mjekësore mund të jenë të dhëna porekomendovano salcë mishit që prej pesë muajsh. Kjo mund të jetë për shkak të anemisë, shtim në peshë të ulët, intoleranca ndaj produkteve në bazë të qumështit të lopës.

Ushqime kështu që foshnja të mishit - dietë e 5-6 muaj. Prodhimet e mishit përkasin vlerës ushqyese dhe vlerë të lartë ushqyese. Kjo është një proteinë e plotë kafshë mbajtja e të cilit shkon deri në 24% në varësi të llojit të mishit. Proteina është e nevojshme për rritjen e qelizave, zhvillimin e indeve, formimin e hormoneve dhe enzimave. Në foshnje të mishit Ushqimi është një burim i aminoacideve, pa të cilat nuk mund të formohet ind. Këto artikuj janë paraqitur në proteina të mishit në gamën e plotë. Përveç kësaj ai përmban zink, hekur, magnez, fosfor, kalium kripëra shumë dhe vitamina B mish për një fëmijë është një burim i yndyrave lehtë tretshëm të kafshëve me vlerë të lartë ushqyese.

Kjo nuk do të thotë se 6 muaj duhet të zëvendësojë ushqime salcë mishit me një fëmijë. Ajo duhet të futet gradualisht, me gjysmë një lugë çaji. Shumica e para-përzierje e tij me pure perimesh ose drithëra qull. Përdorni për produktin bazë që fëmija juaj pëlqen. Shpesh përpjekjet e para për shije prevede mishit mos e shkakton emocione pozitive në fëmijë. Të fillojë me më të mira të ligët dhe të tenderit varieteteve mishit. Këto përfshijnë gjeldeti, viçi, lepuri, mish lope dhe derri ligët. Futja e hershme e ushqimeve plotësuese rekomanduar pranimit mish homogjenizuar dhe pure perimesh. Ajo duhet të jap pak çdo ditë, gradualisht në rritje brenda dhjetë ditëve dozë të 30hramm.

Tashmë tetë muaj lejohet të jap 50 gram pure fëmijë dhe nëntë muaj - për 70hramm. Për të marrë një ide e tolerancës në një lloj të veçantë të ushqimeve të mishit fëmija duhet të fillojë me një produkteve njëra-komponent, atëherë i kombinuar ato. Për të lehtësuar asimilimin kombinuar pure mish të drithërave dhe perimeve. Është e mundur që të përdorin mish dhe pure perimesh. Përbërja e tyre është e balancuar dhe ka dobi. Pak më vonë rekomandohet një ndryshim gradual në produktet më të mëdha, dhe i lejuar futjen e më shumë mish yndyror. Këto përfshijnë mish derri, mish qengji, kalë dhe opsione të përziera ndryshme.

Ajo është mjaft e dobishme për të përdorur rropulli - mëlçisë, trurit, Gjuha - në ushqim për fëmijë. Ata gjithashtu si mish ka vlerë të lartë ushqyese. Për shembull, gjuha viçi nuk është inferior ndaj mishit të zakonshme dhe të mëlçisë është e pasur në albumi