Droga për trajtimin e tuberkulozit pulmonar


Gjëja e parë për të dini rreth tuberkulozit që në një takim me personin e sëmurë, gungë bacil nuk mund të lë përshtypje të gjithë, por vetëm i cili e uli imunitet. Prandaj, për parandalimin e tuberkulozit është e rëndësishme që të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme, të forcuar sistemin tuaj imunitar, dietë të rregullt dhe të ndryshme, shëtitje të gjata. Ajo kurrë nuk ka gjasa për të përmbushur mediat kanë tuberkulozin. Ata janë gjithashtu si qytetarë të shëndetshme udhëtojnë me transport publik, ecin në parqe, duke vizituar dyqane ... Në rast se ju nuk pini duhan, dhe ju kollë me origjinë të panjohur me pështymë më të mirë të shqyrtohet në klinikën shkurtër.

Në përgjithësi, ajo është e nevojshme për të bërë flyuorohramu çdo vit. Në rast se rezultatet e testimit do të tregojë nëse ju keni TB, mjeku juaj do t'ju përshkruajnë trajtim adekuat. Por ju duhet të kuptoni se trajtimi TB varet kryesisht nga vullneti i pacientit për të rimarrë, jo vetëm nga droga. Tani le të shohim se çfarë ilaçe të nevojshme për të trajtuar tuberkulozin. Isoniazid Mjekësi drogës. Isoniazid prodhuar tableta. Në mënyrë tipike, trajtim me këtë drogë sipas udhëzimeve jep rezultate të mira. Megjithatë, nganjëherë në javën e parë të drogës duket pagjumësi, vjellje, skuqje të lëkurës.


Parandalimi i këtyre komplikime mund të jetë tableta qëllim vitaminë B isoniazid të mbajtur jashtë të arrijnë të fëmijëve, të mbuluar paketimin fort zahvynchuyuchy. Rifampicin Mjekësi drogës. Rifampicin tabletat lirimin dhe kapsula. Ajo është gjithashtu tolerohet mirë nga shumica e pacientëve në doza të rekomanduara. Si efekte të padëshiruara ndodhin çrregullime të zorrëve, dhimbje koke, të vjella (e rrallë), të përzier. Nuk është një pikturë e pështymë kuqe, lotëve, urinës dhe pështymë. Stojko pikturuar lentet e kontaktit. Të marrë ilaçe për 30-40 minuta para ngrënies. Rifampicin zvogëlon efektin e pilulave kontraceptive.

Tableta dhe kapsula dyqan të drogës në një vend të errët, në një paketë të mbyllur.
Pyrazinamide Mjekësi drogës. Tableta pirazinamid është gjithashtu në dispozicion. Tolerohet mirë. Si efekte anësore të njohura - të përzier, marramendje, humor dhe humbje oreksi, dhimbje të lehtë të përbashkët, lëkurë ndjesi djegie, ndonjëherë - vizionin e paqartë. Ethambutol Mjekësi drogës. Ethambutol medicinal medikament prodhuar në formën e tabletave. Para se të marrë çekun e tij shikimi. Dhe në qoftë se ata marrin më keq, të ndaluar duke marrë pilula, të informojë menjëherë me mjekun tuaj. Pllakat e ruajtura në shishe të mbyllur.

Medicines tioatsetazon çiftëzohet me izoniacid. Këto barna janë të kombinuara për parandalimin e bacileve Koch-së të zhvilluar rezistencë të drogës dhe për të lehtësuar trajtimin e tuberkulozit.
Megjithatë, trajtimi është ndërprerë me paraqitjen e njerëzve të pamend dhe të vjella, me një temperaturë të lartë trupore (38 ° C). Kur këto simptomat duhet menjëherë kërkojnë kujdes mjekësor. Rreth stol çrregullim dhe të përzier inkurajohen gjithashtu për të informuar mjekun tuaj. Gjithashtu, para se të marrë ndonjë kontroll pilula me një mjek që ju duhet të dini për barnat me recetë dhe kushtet e tyre të përdorimit. Në mënyrë tipike, kohëzgjatja e trajtimit të tuberkulozit është 6 - 12 months, e ndjekur nga enshrining normë për 1,5 vjet.

Në disa raste shtrimin në spital të nevojshme për pacientin ishte gjithmonë në frontin e stafit mjekësor. Format e mbyllura të tuberkulozit mund të trajtohen nën mbikëqyrje mjekësore në shtëpi. Ajo duhet të ndjekim rreptësisht orarin e drogës, për shkak se ajo është një nga parakushtet për trajtimin e suksesshëm të sëmundjeve. Përveç drogës, ju mund të përdorni mjetet juridike popullore për trajtimin e tuberkulozit pulmonar. Për më shumë informacion në lidhje me tuberkuloz, parandalimi dhe trajtimi i saj mund të gjendet në të organizatës ndërkombëtare "United thekson zhvillimin e agjencisë ndërkombëtare". Alexander,