Antibiotikët powered dhe alkool


Shpesh njerëzit e interesuar në pyetjen - a është e mundur për të kombinuar antibiotikët me alkool gjatë trajtimit. Le të provoni një kuptim më të thellë të problemit dhe të gjejnë nëse ka antibiotikët pajtueshmërinë dhe alkool. Në këtë drejtim, mjekësia konvencionale është përgjegjës refuzim kategorik shpjegon pse antibiotikët nuk janë në përputhje me alkool. Fakti është se alkooli ndikon në procesin e asimilimit nga ana e organit të antibiotikëve, si dhe aktivitetin e tyre. Shpesh për shkak të drogës e alkoolit zgjatem më në trupin tonë e orarit, si rezultat i helmimit atë vetëm alkooli rrit efektet toksike të antibiotikëve, duke ndikuar negativisht veshkat.

Si funksionon kjo gjë? Copëtim i ndotësve të përfshira në enzimeve specifike të mëlçisë. Por alkooli ndikon negativisht punën e tyre si rezultat ata janë më pak produktiv. Gjëja më e keqe substanca antibiotik hyjnë në reaksione kimike me alkool. Për të vënë një shumë të antibiotikëve për drogë, për të përmendur vetëm disa: penicilinë, furazolidone, Metronidazole, trimoxazole, ketoconazole, cephalosporin. Ndërveprimi kimike toksike prej nesh mund të manifestuar si vjellje, dhimbje koke, të vjella.
Njeriu mori një dozë e alkoolit pas antibiotikët mund të jetë gulçim, në të njëjtat raste të rënda, personi vdes.


Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të kombinohen antibiotikët dhe alkool. Pas përfundimit të trajtimit duhet të jetë të paktën edhe tre ditë për të abstenojnë nga alkooli për të dhënë kohë për largimin e tyre nga trupi. Por ka një tjetër pamje që antibiotikët dhe alkool compatible. Për shembull, disa studiues argumentojnë se ajo nuk është më shumë se një mit. Të vetmet efektet negative të alkoolit në këtë rast - në rritje ngarkesës mbi efektet e mëlçisë dhe anësore. Për të provuar pika e tij, ata ofrojnë faqet ana e historisë: gjatë luftës së dytë botërore, ushtarët amerikanë janë dhënë penicilinë për trajtimin e plagëve purulent. Por që katastrofike tij nuk ishte e mjaftueshme, ne kishim për të tërhequr atë nga urina e atyre që kanë dhënë atë për të përdorur përsëri.

Ndërsa atje marrjes së birrës për ushtar në ditë. Prandaj, përveç ushtarëve u është dhënë edhe një antibiotik dhe birrë për të mbajtur luftuar dhe humor të gëzuar. Me kalimin e kohës, mjekët ushtarakë vënë re se njeriu mori birrë, urina ishte më pak të koncentruar dhe të nxjerrë nga atë më keq penicilinë. Kështu që nga atëherë, dhe aty ishte një ndalim mbi pajtueshmërinë e alkoolit me antibiotikë. Bazuar në këtë hulumtim dhe disa shkencëtarë ishte në gjendje të alternativ verdiktin zyrtar se një dozë e vetme e alkoolit redukton pak ose aspak të zvogëlojë përhapjen e trupit të njeriut ndaj antibiotikëve, dhe në këtë mënyrë nuk ndikon në efikasitetin.

Në të njëjtën kohë, një grup i shkencëtarëve që e mbrojnë këtë qëndrim, duke treguar numrin e barnave janë të ndaluara rreptësisht për të marrë alkool, pasi ka efekte anësore serioze, të quajtur Disulfiram-si reagim. Në çdo rast, compatibility alkool dhe antibiotikët - ju vendosni, në varësi të cilën parë ju merrni. Por versioni i faqes ende rekomandojmë pirja e alkoolit gjatë trajtimit me antibiotikë, dhe tri ditë pas drogës birësimit. Alexander,