Higjienës personale Gratë


Higjienës personale Gratë lidhen karakteristikat fiziologjike të trupit të femrës. Kjo do të thotë se së bashku me parimet e të pajtueshmërisë higjienës personale kërkon rregulla shtesë për jetën. Këto rregulla shtesë që duhet të respektohen nga një e hershme të vajzave të moshës për të parandaluar sëmundje të ndryshme inflamatore të sistemit riprodhues. Kushtet e higjienës femërore Të gjitha të seksit të drejtë është e njohur se brendshme duhet të ndryshohet rregullisht. Përveç kësaj duhet të bëhet organet gjenitale të përditshme higjienës. Ata duhet të larë me ujë të pastër, të butë dhe të ngrohtë. Dhe lumë e ujit duhet të dërgohen përsëri në front, dhe jo anasjelltas.

Përdorimi letër higjienike duhet gjithashtu të jetë në këtë fushë. Kjo është shumë e rëndësishme sepse ajo lejon për të mbrojtur veten nga rënia në infeksionet vaginë të tilla si E. coli. Ky bakter shpesh shkakton inflamacion të organeve gjenitale femërore. Bota moderne është një mjedis i keq, i cili në masë të madhe kontribuon në shfaqjen e sëmundjeve të ndryshme, dobësuar imunitetin. Pra, nuk mbështeten në rastin, ndiqni rregullat themelore. Në marrjen trajtimet me ujë, të përpiqen për sapun ose xhel që ju përdorni nuk bien në vaginë.
Ata mund të ndikojë negativisht në florën e mukozës që provokon një proces inflamator.


Në ditët e menstruacioneve mos harroni të del me të larë organet gjenitale të pastër, ujë të zier, mundësisht pa sapun. Këto procedura duhet të jetë të paktën 3-4 në ditë. Këto ditë, Sipërfaqja e brendshme e mitrës është jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe i prekshëm. Ajo lehtë mund të depërtojnë infeksion. Kështu që këto ditë të përmbahet nga not në ujë të hapur, nuk e vizitoni sauna dhe not pishinë. Çdo ditë, të marrë një dush në mëngjes dhe në mbrëmje. Seksi dhe këto ditë i dënueshëm. Megjithatë higjiena intime organet gjenitale mashkull - është jo vetëm i trajtimeve të përditshme të ujit. Edukimi seksual vlen edhe këto regulla. Nuk është sekret se një pjesë e madhe e sëmundjeve gjinekologjike për shkak të ndryshimeve të shpeshta të partnerëve seksualë femra.

Është shumë e trishtuar se këto arsye shpesh të marrë vajzat e reja. Prandaj, është e nevojshme për të shpjeguar rregullat e edukimit moral, dhe të flasim për disa aspekte të jetës seksuale për të ruajtur një vajzë e re nga hapi i gabuar, dhe prandaj e shumë sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Një tjetër shkak i zakonshëm i sëmundjeve inflamatore të aparatit gjenital femëror është hipotermi. Vajzë Modern më shumë i shqetësuar për mënyrën se si ajo duket se ajo e veshur me rroba të ngrohta. Fashion Rinisë dikton stilin e tyre: xhaketa të shkurtra, xhinse, funde të ulët-e vendosura ose të shkurtër me triko të hollë. Rezultatet e modës imitim i verbër është inflamacion i.

Prandaj është e rëndësishme për të vaksinuar me një vajzë fëmijë është jo vetëm një shije për të modës, aftësia për të lundruar atë, por respekti për shëndetin e tij. Ne duhet të mësojmë se si duhet të kombinohen modës dhe kujdesin e nevojshëm për shëndetin e tyre. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se çdo sëmundje inflamatore e aparatit gjenital femëror shumë lehtë bëhet kronik. Kjo siguron shfaqjen e fortë, nuk e le mjekim dhimbje, koha e procedurave të dhimbshme dhe rradhë pafund udhëtime te mjeku. Për të shmangur të gjithë këtë, ne duhet të kujtojmë se higjiena personale për gratë në të gjithë veten e saj. Ata e dinë të gjithë, pa përjashtim, por secili vjen atyre në e tyre, shpesh të gabuara.

Për shembull, shpesh sëmundje të grave të lidhura drejtpërdrejt me përdorimin e pads rëndomtë sanitare, tampona, veshur të brendshme sintetike. Dhe kjo është gjithashtu shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shëndetit të grave. Çfarë pads sanitare për të zgjedhur? Tregtisë Modern ofron një larmi të madhe të pads sanitare të ndryshme nga prodhuesit dhe kompanitë. Mjetet e tilla për përdorim të përditshëm në kërkesa të mëdha për shkak se ajo ndihmon të mbajë pastër dhe të freskët gjatë gjithë ditës. Megjithatë, është e rëndësishme që të shkojë me kujdes zgjedhjen e tyre. Kur blerjen e, sigurohuni që astar thithje Rondelet e tilla i bërë nga materiale natyrore.

Shtresa e lartë duhet të jetë bërë nga natyrore, materiale higjenikisht të pastër të sigurt për shëndetin e grave. Pads cilësi të mundësojë lëkurë për të "frymë", duke e mbajtur atë nga puçrra pelenë dhe inflamacion. Kjo është veçanërisht e vërtetë në mot të nxehtë, kur të rritur djersitje. Prandaj, ju duhet të blini qasjen e duhur ndaj këtyre mallrave delikate. Gratë që kanë pasur operacione të ndryshme të tilla si prerje cezariane apo pas lindjes kërkojnë higjienë të veçantë personale. Përparim i vërtetë në këtë fushë mund të quhet një pamje në raftet e pelena të dizajnuara në mënyrë specifike për të rriturit.

Ata të zgjidhur problemet që dalin gratë delikate pas operacioneve të mëparshme. Gjithashtu, ju mund të vishni ato shtatzënë, nëse mosmbajtjeje. Trupi i një gruaje mund të përgjigjet negativisht për të stimujve të ndryshme, është e rëndësishme për të zgjedhur higjienës hypoallergenic. Ajo është gjithashtu zgjedhja e saktë e kujdesit sipas moshës, sepse gjatë kohë gratë e tipit të lëkurës ndryshon në mënyrë drastike. Për të ruajtur shëndetin e saj për shumë vite, në mënyrë të qëndrueshme ndiqni këto rregulla të thjeshta për jetë. Ata nuk janë të rekomanduara, por të detyrueshme. Nga fëmijëria shpjegoj vajzat e tyre të gjitha pasojat e kujdesit të pahijshme.

Ajo kursen ata nga shumë probleme shëndetësore në të ardhmen. Svetlana,