Mbledhja e bimëve


Edhe në kohët e lashta me origjinë trajtimit shëruese të bimëve. Të dhënat për përdorimin e pronat medicinale të njeriut të bimëve janë gjetur në shkrimet e shtetit Sumerëve të lashtë, e vendosur në 3000 pes në atë që është tani në Irak. Trajtim bimor mbeti në arsenalin e mjeteve juridike të kohës sonë si përballoj shqyrtim mijë-vjeçare. Çdo barishte është i përbërë nga një numër të madh qelizat e bimëve si dhe çdo qelizë të tillë - një bimë e gjallë dhe ruajtjen e barnave. Shumë e prodhuar nga qelizat e substancave bimore kanë pronat medicinale.

Përdoret topically ose merret me gojë, këto substanca ndihmojnë trupin të kapërcyer një sëmundje të dhimbshme. Pronat medicinale të bimëve medicinale përcaktuar përmbajtjen e substancave biologjikisht aktive (SHKB), hormoneve, glycosides, alkaloide, taninet, saponins, vitamina dhe enzime. Mbledhja e bimëve mjekësore nga ana e rregullave! Pharmacologically substancat aktive të grumbulluar dhe formë në faza të ndryshme të zhvillimit të bimëve. Kjo është arsyeja pse ju duhet për të ruajtur bimeve nga rregullat - kur ata më të përqendruar gjatë sezonit në rritje numri i substancave aktive. Mbledhja e bimëve të rregulluar shekuj.


Logging in u lejon atyre që të mos humbasin substanca të vlefshme të bimëve dhe në këtë mënyrë jep pacientët shpresë për një kurë.
Pra, në organet e bimëve mbi tokë, këta substanca të grumbulluar dhe janë më aktiv gjatë lulëzuar, por para shfaqjes së frutave. Në pjesën nëntokësore të impiantit është akumulimi i madh i substancave të deri në fund të impiantit - vjeshtë apo pranverë. Frytet janë të vendosur BAR maksimum kur plotësisht të pjekur. Rhizomes dhe rrënjët - pas thahet pjesën ajrore të impiantit. Leh - gjatë lëngje lëvizjes pranverë. Për rregullat shekuj të përshtatura, ato pjesë të bimëve që janë mbi tokë janë mbledhur në mot të thatë, madje e konsideruar obsyhaniya tyre të vesë.

Injorimi këtë rregull çon në përkeqësimin e shpejtë të materialeve të mbledhura. Ajo është e ndryshme nga pjesët e bimëve që janë nëntokë. Mblidhni ato në çdo mot. Koleksion Kalendari i bimëve për secilën fushë duhet të ketë vetë. Veshkat bimët korrur në fillim të pranverës, kur ata bymehet tashmë, por ende nuk ia plas. Që ne e dimë se vlerat e drogës buds lulëzuar tashmë nuk janë. Lë të fillojnë të mbledhin nga fillimi dhe të vazhdojnë gjatë gjithë kohëzgjatjes së bimëve lulëzuar. Pick e zhvilluar plotësisht, e gjelbër, jo i dëmtuar nga insektet dhe sëmundjet jo janë të prekur, as gjethet venitur.

Kjo prerë të gjitha pjesët ajrore të bimëve ose duart lotsjellës, thatë atë, dhe pastaj të përfundojë ose lë shirë. Material e tharë e parë përbëhet nga gjethet ngjyrë të paprekur natyror me një erë karakteristike e uzinës. Lule bimët mjekësore korrur në fillim të lulëzuar. Në këtë kohë ata mbajnë ngjyrën më të gjatë tharjes dhe më pak të thërrmohet. Sipas rregullave të mbledhjes lule obbyrayut në mot të thatë dhe të thatë menjëherë. Ata janë mbledhur, zakonisht me dorë, dhe pemët janë prerë me gërshërë ose gërshërë të mëdha. Kur ruajtjen e luleve ju duhet të i kushtoj vëmendje për faktin se ata nuk janë ngrënë nga insektet ose i sëmurë.

Bimët Gras është e mbuluar me gjethe dhe lulëzuar rrjedh e bimëve; mbledhë atë gjatë lulëzuar. Kur mbledhjen e prerë e tyre bar me një drapër, thikë ose gërshërë të mëdha në gjethe më të ulëta. Nëse rrjedhin është zhveshur, ajo nuk e prek. Disa lloje të degëve të lulëzuar të ndërpresë palën apo prerë në krye të vetëm lulëzuar. Ky fakt është diskutuar direkt në përshkrimin e një bime të veçantë. Bari duhet prerë në rrënjë e nuk rrëmbej të gjithë bimore. Në para-bërë lëndët e para nuk duhet të ndodhë bimë lignified ose pjesë të tyre. Fara dhe fruta të bimëve janë korrur vetëm kur ata janë të pjekur. Pas tharjes atyre pastrohen nga papastërtitë dhe pluhuri.

Manaferrat janë korrur Juicy të pjekur, ditë diell, por jo të nxehtë dhe moti me re thatë, por bie vesë në to. Sipas rregullave të mbledhjes nuk mund të lahen dhe të përkthehet në një enë tjetër. Rhizomes dhe rrënjët rezervave bien, kur pjesa e dukshme e bimës është e tashmë po vdes, apo pranverë, para bimore fillon të rritet. Ato nuk mund të çrrënjosen nga toka. Duhet të gërmoj, lopatë qëndruar besnik 10 cm nga rrjedhin në një kënd të vogël në tokë. Toka hequr cili obtrushuyetsya, preu pjesën ajrore dhe rrënjë pastaj lahen në ujë të rrjedhshëm. Atëherë vunë jashtë të thatë dhe pastaj pastrohen nga rrënjët e mbetura të vogla, rrjedh dhe dëme.

Por jo të gjitha rrënjët mund të lahen. Dhe me siguri ju nuk mund t'i lash me ujë të nxehtë, sepse vymyyutsya poshtër dhe aktive përbërësit. Llamba për rregulla nuk të lava, por të prerë rrënjët dhe pjesët ajrore mbetje, të thata, dhe pastaj hiqni shell kontaminuar jashtme të thatë. Leh e degëve të rinj të mbledhura në kohën e buds ënjtje. Në një degë me një thikë të bërë dy polukoltsevyh ndër-prerë në një distancë prej 20-30 cm larg dhe të lidheni prerje të tyre gjatësisë. Pastaj leh është hequr lehtë. Ju nuk mund të prerë leh me thikë, pasi ky mbetet një grimcë e drurit që nuk është i përshtatshëm si një lëndë e parë.

Nëse ju bëni korrje takua dhurata e natyrës, pastaj i kushtoj vëmendje në librin e tij "Për të ndihmuar mbledhësit e frutave të egra dhe manaferrat", e cila i referohet edhe në mbledhjen dhe vjeljen e manave të egra dhe fruta.