Mitet e vërtetë dhe të rremë rreth drogës


Varësia e drogës është gjithnjë depërton të gjitha shtresat e shoqërisë. Përdorimi i drogës është bërë pjesë e kulturës sonë. Kur nuk ka një informacion i vërtetë dhe i saktë për rreziqet e përdorimit të drogës, të përhapur mitet dhe thashetheme të rreme të bëjnë me rradhët e një numër në rritje të narkomanëve të rinjve. Kjo kontribuon në një ndjenjë të unitetit me të tjerë (duke marrë të gjitha mjetet dhe kam), kureshtje dhe dëshirë për të shpëtuar nga realiteti. Fillestar varur priren të besojnë në mitet rreth drogës që justifikojnë pasionin e tyre shkatërruese. Por ekspertët narcologists luftuar spekulimet, duke i thënë të vërtetën në lidhje varësisë. Dhe ne do të flasim për atë që është e vërtetë dhe të rremë (mitet) për drogat.

Ketu janë mite që promovojnë varësisë: 1. Droga pikturuar ngjyrat e zymtë, të sjellë diçka të re të jetës dhe të pazakontë. Pra duket herë të parë në fillim të përdorimit të drogës. Megjithatë, jeta gjithnjë e më shumë pushon të jetë një imazh ylber. Filloni problemin - ku të marrë paratë për të blerë një tjetër dozë. Ndjenjat fun dhe risi të zhduken, duke i dhënë udhën zemërimit dhe shqetësim. 2. njerëz Droga shpëtimit nga fatkeqësitë e jetës, zbrazëti dhe pasigurisë në të ardhmen. Në të vërtetë, për një kohë të shkurtër ata mund të pushojnë, të shpëtojnë nga realiteti.


Njeriu në vend të zgjidhur problemet e vështira, duke eliminuar ato duke i lejuar ngjarjet për të zhvilluar në mënyrë të pavarur. Kjo qasje të fatit të tyre është tipike për njerëzit e dobët të cilët nuk mund dhe nuk duan të kuptojnë çështjet e akumuluara jetësore. Por ata nuk do të divayutsya vazhdojnë të grumbullohen. Por sepse droga ndikojnë negativisht në psikologjinë, zgjidhjet e tyre janë të zgjedhur të papërshtatshme dhe i paarsyeshëm. Pra, problemi është përforcohet vetëm. 3. Shumë besojnë se të ashtuquajturat droga "e lehta" janë të sigurta. Por, sipas avokatëve, në kuptim të ligjit nr lehtë apo drogave të forta.

Termi për posedimin dhe shpërndarjen e çdo narkotikëve njëjta.
Narcologists do të konsiderohet çdo lloj të drogës nuk janë të ndara nga shkalla e lehtësi. Pas pasoja të rënda për trupin e njeriut nuk është vetëm heroina por edhe ekstazi. Nga ajo që ju mund të bëni menjëherë vdes. E vërteta në lidhje me drogat dhe se i kampusit popullore e rinisë "kërpudhave", ju mund të humbni mendjen. Çdo drogës është e varur dhe e bën një skllav i zotërisë së tij. 4. Disa varur shumë të avancuara të bërtas me zë të lartë se kjo është ndalimi i përdorimit të çon në pasoja tragjike.

Por ende nuk ka substancë që nuk përbën kërcënim nuk varet klasifikuar zarahovuvalosya si drogë. Birra, vodka dhe cigareve shiten lirisht. Efekti i tyre destruktiv bëhet asnjë objekt, edhe pse ndalimi i drejtojë ata atje. Nëse legalizuar edhe varësisë, ushtria varur do të rritet shumë herë, duke çuar në një rritje të krimit dhe lindjes së fëmijëve të prekur. 5. Shumë njerëz gabimisht besojnë se ata mund të marrin drogë rregullisht, "jo serioze", nuk ndodhi asnjë lidhje. Pra zakonisht shfaqet për herë të parë që nga fillimi i përdorimit. Më larg ajo do të shkojë në, aq më e vështirë është për të lënë. Prandaj, këto "tifozët" janë të ndarë në dy grupe të kushtëzuara.

Së pari të bëhet i varur dhe i dytë hedhin në të përgjithmonë. Nga kjo mund të konstatojmë se ata që vazhdojnë ta bëjnë këtë nga koha në kohë pa rënë në varësisë nuk është atje. 6. Shumica e varur i sigurt se droga biznesi i tyre personal dhe të tjerët nuk janë të lejuar të ndërhyjë në jetën e tyre. Kjo qasje - ky droguar qasje. Shumica e tyre janë duke vuajtur nga sëmundjet e ndryshme kronike, për shkak të përdorimit ata ulur ndjeshëm imunitetin, dhe sëmundje vetëm "kapur" në numër të madh. Kur përkeqësuar nga një prej tyre, përkatësisht të dashurit e njerëzve që kërkojnë ndihmë.

Ata të kandidojë në farmacitë dhe spitalet, dhe të marrë mjekësi në të ardhshëm pushim-up droguar. Përveç kësaj, varur zakonisht nuk punojnë dhe nuk e studiojnë, kështu që nuk e vetë siguruar gjërat e nevojshme. Pra, pa ata rreth tyre nuk mbijetojnë. Por në aspektin e ndërhyrjes në jetën e tyre shtetërore, përdorimi i drogës është jo private, si edhe vjedhje, poligamia, etj Narkomanët gjithashtu të doja të mendoj se pasioni i tyre i jep lirinë. Por çfarë lloj i lirisë mund të ketë kur nuk ka person më shumë e varur nga zakonin e tyre dhe rrethanat se sa droguar. Këta njerëz mund ta konsiderojnë veten të pavarur nga të tjerët, nga rregullat përgjithësisht të pranuara të sjelljes së ligjit.

Por ata nuk kanë liri të brendshme me të vërtetë personi i pavarur. Si drogë? Shtrirë në lidhje me drogat është se ata thjesht vetëm një herë ngjarjen, dhe nuk duan - nuk aplikohen. Por këto substanca janë në thelb të helmues. Efekti i tyre në trup varet nga doza. Një numër i vogël i veprave të mrekullueshme, rrit aktivitetin e përgjithshëm. Një numër i madh i substancave të konsumuara në vend suppresses aktivitet. Nëse doza është shumë e madhe, helm të hyjë në fuqi dhe fizikisht të vrarë një njeri. Secili ka dozimin e vet. Nëse kjo është kafe padëmshme apo arsenik, ose methamphetamine. Pasi në trup, droga duke bllokuar të gjithë ndjenja pozitive, të këndshme dhe negative, i padëshiruar.

Prandaj, nëse është e nevojshme të japin njerëzit terminally sëmurë për të përballuar me dhimbjes. Nëse ju përdorni ato rregullisht, madje edhe në doza të vogla, ata shkatërrojnë mundësinë, vigjilencë mendore dhe hedh hije mendimet. Gjithkush ka një zgjedhje: të jetuar me drogë, duke qenë i vdekur si një person i jetesës ose duke qëndruar një person të plotë duke luftuar me problemet dhe hallet e tyre pa u mbështetur në ndihmën e drogës. Svetlana,