Dëmtimi në menisk e simptomave gju përbashkëta dhe trajtimi


Në lëndimeve të ndryshme në gju më shpesh vuajti menisk e gju. Në mënyrë tipike, trajtimi i lëndimeve të tilla - procedurë mjaft e zakonshme për valltare, futbollistët dhe alpinistë. Shpesh, dëme menisk për shkak të bending tepruar apo drejtimi të përbashkët gju ose një efekt të drejtpërdrejtë të ndonjë objekt të fortë në këmbë. Jo të gjithë pacientët menjëherë të kërkojnë ndihmë është e gabuar. Pra, le të flasim më shumë për dëmtimin e menisk të gju të përbashkët, trajtimin dhe simptoma të bindur "frikësuar" se duhet të shkoni te mjeku menjëherë. Dëmtimi në menisk në raste të ndryshme mund të jetë një karakter të ndryshëm.

Për shembull, ajo mund të shpërthejë, të thyer, të shtypur, blej lëvizshmërinë e tepruar për shkak të thyej apo shtrihen komunikime mezhmeniskovyh, etj Çdo dëmtuar menisk diagnoza në kohë është shumë i rëndësishëm. Përndryshe, trajtimi është e gabuar dhe mund të kalojë sëmundjen në një formë kronike, e karakterizuar nga degjenerimi i menisk dhe degjenerimi cistike. Simptomet e dëmtimit në menisk • dhimbje të mprehtë në gju - një shenjë karakteristike e dëmit. Dhimbje në fillim me natyrën difuze dhe mendonin rreth gju. Pas pak dhimbje është lokalizuar në hapësirën e përbashkët në zonën ku ka ndodhur dëmtimi, jashtë apo brenda e gju.


• Kufizimi i mprehtë i këmbëve të lëvizjes. Në mënyrë tipike, kur dëmtimi në menisk të përbashkët gju, pacienti ndihet më e lehtë kur zgjatje prirje këmbë si duke shkaktuar atij dhimbje të forta. • Rritja e vëllimit të përbashkët gju. Nëse fytyrë shenjave, ajo është rreptësisht e ndaluar për të vonuar trajtim në një datë të mëvonshme. • përçarjet dhe klikoni. Kur ju përpiqeni të shpjegoj këmbën në gju në dispozicion listat rul elastik mbi sipërfaqen e jashtme e hendekut të përbashkët në dorë. Përveç kësaj, në disa raste, lakimi dhe i papërkulshëm i gju mund të dëgjohet klikimeve. Këto simptome fillojnë të shfaqen menjëherë, por vetëm pas 2-3 javë pas marrjes dëme.

• Bllokimi i përbashkët. Pas ndreqim kënd gju e 150 gradë është e nevojshme për të bëj këmbën. Në këtë rast, dëmtuar menisk i përbashkët duket dhimbje të mprehtë në përpjekjen më të vogël të qarkullimit. • Pas kalimit një periudhë të konsiderueshme të kohës pas marrjes dëme, nëse nuk marrin hapa për të trajtimit, pacienti zakonisht mërzit dhimbje e shurdhër dhemb. Në veçanti, ajo është treguar në zbritur shkallët. Simptomet e mësipërme menisk dëme karakteristike e ose plagosje. Për shembull, sprains dhe nyje bruises lidhje. Prandaj, është e nevojshme për të kryer një ekzaminim të plotë. Trajtimi i dëmit meniscal Metoda e trajtimit të menisk varet nga lëndimet si serioze.

Është një gjë në qoftë se kjo është një boshllëk i vogël. Të tjera - boshllëk serioz të dhimbshme që shkakton bllokim të përbashkët gju. Në rastin e parë, ju mund të bëni trajtim konservativ në të dytin - pa kirurgji është e nevojshme. Trajtim Konservatore është përdorimi i agjentëve të ndryshëm farmakologjike që janë në gjendje të bëjnë një ndikim pozitiv në indin kërc dhe të përshpejtojë shërimin e indeve. Në mënyrë tipike, specialistë mjekësor Zonat e droga të tilla janë të përshkruara për pacientët: 1.
Analgesics Anti-inflammatories 2. 3. 4. chondroprotectors vitamina dhe agjentët biologjikisht aktive (si terapi ndihmës) Menjëherë pas marrjes dëme (gjatë periudhës akute) mjekët rekomandojnë përdorimin e analgesics narkotike tilla si codeine dhe Promedolum.

Gjithashtu, ju mund të përdorni NSAIDs lehtësimin dhimbje dhe inflamacion janë në mënyrë aktive duke konkurruar. Këto chondroprotectors si Teraflex, glucosamine, sulfate chondroitin është një droge kryesor në trajtimin konservativ të lëndimeve menisk të përbashkët gju. Përdorimi i tyre ndihmon për të stimuluar sintezën e kërc, duke përmirësuar vetitë intra e lëngshme dhe procesin e metabolizmit të indeve lidhës. Si një terapi plotësuese ndihmës duke përdorur shtesa të ndryshme dietike dhe vitamina. Në veçanti, "kolagjenit ultra", në emër të cilit ju mund të mendoj se produkti përmban kolagjenit, një substancë të madh strukturor të kërc.

Duke marrë këtë shtojce dietetike promovon shërimin aktive të kërc, rrit lagështi ruajtur pronat dhe parandalon inflamacion. Vitamina A, C dhe E gjithashtu kontribuojnë në shërimin e shpejtë të menisk të dëmtuara të gju. Në gju dëmtuar është zakonisht aplikohet (zakonisht 2 javë) ose të hedhura kneecap. Kirurgji Pacientët me boshllëqe serioze menisk trajtim konservativ dështon. Ata kanë nevojë për kirurgji. Objektivi kryesor i operacionit është për të maksimizuar ruajtjen e trupit të menisk. Aktualisht, kirurgji menisk zakonisht zgjat 1-2 orë.

I gjithë procesi i operacionit të kryer me hapje të vogla kirurgjike përmes të cilit mjeku fut në zgavrën e përbashkët të mjeteve të tyre.
Video Arthroscopy


Rinat Abdrahimov,