Imët guri i rremë në fëmijët simptomat, trajtimin, shkaqet, ndihma e parë


Sëmundjeve imët guri i rremë - sëmundje të fëmijëve, e cila është një shumë mjaft e prindërve janë të frikësuar. Por panik - kjo është gjëja e fundit që ata duhet të bëjnë. Në fund të fundit, reagimi i tyre në kohë varet në shëndetin e fëmijës, dhe nganjëherë jetën e tij. Çdo nënë duhet ta dinë se kjo është një sëmundje, siç rezulton dhe çfarë duhet të jetë veprimi i saj për të shpejtë dhe gjakftohtë kujdesin e fëmijëve. Emri "imët guri i rremë" u shfaq për të dalluar këtë sëmundje nga difterisë imët guri. Sepse Doktor modern dallojmë dy lloje të sëmundjeve, përkatësisht imët guri të rreme dhe të vërtetë. Difteria dhe imët guri i quajtur vetëm i vërtetë.

Dallimi kryesor është arsyeja që shqetësuar marrë frymë në këto dy sëmundje. Imët guri Difteria karakterizuar nga filmat pamja e fëmijës fyt të dendura, të cilat mbulojnë në fyt dhe nuk e le të marr frymë. Kur imët guri i rremë është ënjtje të fytit, e cila shkakton simptoma të ngjashme. Përveç kësaj difteria zhvillon gradualisht me simptomat në rritje dhe për imët guri false progres të mprehtë karakteristike të shpejtë. Sot, në sajë të vaksinimit rutinor të drithërave ishte gjë e rrallë e vërtetë. Imët guri i rremë ndodh në një grup moshe të kufizuar. Shumica janë bij të një deri pesë vite. Ky kuadër i shpjegon karakteristikat e fiziologjisë.


Në fëmijët e vegjël, laring është shumë më e shkurtër dhe më e ngushtë se në të rriturit, dhe përveç kësaj ajo është e ngjashme me një formë gyp. Për fëmijët e vegjël, është gjithashtu një tipar i mukusit lirshme me shumë anije të vogla. Shkaqet e imët guri të rreme - të gripit, infeksion adenovirus, fruthi, kollë e mirë dhe ethe të kuqe të ndezur. Gjithashtu, ka fëmijë me rrezik gjasat e shumë më e lartë se moshatarët e tyre të cilëve. Ky grup i fëmijëve të merrni ekzemë, ethe hay dhe sëmundjeve të tjera alergjike. Megjithatë, ne jemi duke marrë parasysh sëmundje sot mund të zhvillohet në çdo fëmijë, madje edhe të prirur për alergji.

Cilat janë simptomat e sëmundjes? imët guri false shpesh paraprihet nga sëmundjet e disa fëmijëve. Kjo mund të jetë ethe të kuqe të ndezur, dhe ndoshta - Easy SARS. Kec bëhet i ngadaltë, mund të ketë ethe. Zëri i fëmijës bëhet i ngjirur ose mund të zhduken plotësisht. Prindërit tregohet kollë mjaft specifik ngjirur që ka një karakter të leh. Fëmija Dream është i shqetësuar. Tjerrje fëmijë, duke u përpjekur për të shkuar më të larta, porta vonuar në pizhame ose këmisha. Ai zgjohet natën vonë ose natën me një sulm të fortë të kollitjes. Babe rrahje shpesh, me e zhurmshme dhe e vështirë. Frekuenca e breaths rritet.

Ju mund të shikojnë hapësira përgënjeshtrim ndërmjet brinjëve dhe clavicles mbi gropa. Sulm Peak shoqëruar nga shenjat e uria oksigjenit. Ata janë marbling e lëkurës, cianozë hunda, buzët dhe lëkurën përreth tyre, fëmija mund të bie të fikët. Sulmi plotësisht imët guri false ekspozuar parandalimin. Sa më shpejt që ju të vini re shenjat e para të fëmijës suaj ogurzi - kollë leh ose ngjirurit e zërit - të marrin masa. Ndihma e parë në imët guri i rremë antihistamine fëmijëve -Dayte ne dozen e duhur për moshën; -Zakapayte Vasoconstrictor hundë pika - ajo do të parandalojë zhvillimin e edemë; -Podbayte Kjo dhomë ishte e ftohtë (në mënyrë ideale 18-20S) ajrit dhe lagështia (50%).

Baby dhe ju mund të përfundojë. Trajtim Nëse sulmi ka filluar tashmë - menjëherë të thërrasë një ambulancë. Pavarësisht nga shkalla e sëmundjes mund të kryejë një kërcënim real për jetën e fëmijës tuaj. A nuk e mendoj edhe për të pritur deri në mëngjes dhe shpresoj për një "ndoshta" - fenomen i vetëm intensifikojë dhe ndihma nuk mund të bëjë atë. Ju lutemi të vini re se ne nuk mund të përjashtojë mundësinë e difterisë imët guri. A mos presin që ju do të përballen me vetëm stuhisë. Para ardhjes së emergjencës duhet të marrë masa për të lehtësuar gjendjen e foshnjës. Ndihma e parë për imët guri rreme është një numër i masave: -OR në asnjë mënyrë të tregoj vet, fëmijën tuaj të qetë; dhomë -provitrit, e bëjnë ajrin më të ftohtë dhe me lagështi; -sche më mirë - të sjellë fëmijën në banjë dhe hapni rubinetin e nxehtë të plotë; -Përdorimi Pirë ujë alkaline mineral apo ujë / qumësht dhe sode; -Nëse Ju keni një pajisje për mbytje - nebulizer - n