Lindja e fëmijës në shtëpi në ujë, watch video në internet


Si mund të lindjes natyrore në shtëpi, le të vetëm në ujë? Le të përpiqemi të kuptojmë. Çdo grua shtatzënë nëntë muaj miliona shqetësuar. Te kush do të duket foshnja si? Çfarë sytë e tij të jetë? Curly ose drejt e flokëve? Dhe shumë, shumë gjëra të tjera. Megjithatë, është e natyrshme që në radhë të parë është dëshira për të zgjidhur çështjen e familjeve, dhe në të cilën së shpejti duhet të paraqiten fëmijë të shëndetshëm. Disa çifte nuk duan tė dėgjojnė se lindjet ishin jashtë objekteve mjekësore, dhe të tjerët, të mos harrojmë për kushtet standarde, amësisë, pavionet e përgjithshme dhe preferojnë të ofrimit të vetëm në shtëpi.

Por, me të drejtë kështu që ata të dy?! Le të flasim për lindjen e fëmijës në shtëpi në ujë, të shikojnë në internet ofrojnë ata që veten se si kjo ndodh. Çfarë është kjo? Haraç për Moda apo përparim në mjekësi? Çdo njeri, natyrisht, ne e dimë se uji i ngrohtë heq intensitet dhimbje dhe ndihmon nënat të pushojnë. Edhe në mamia e vjetër e përdorur këtë metodë. Por ata lejuan gruan në ujë vetëm direkt gjatë kontraktimet. Ajo filloi të lindë në ujë kohët e fundit, ende ajo nuk është praktikuar.
Disa obstetrit shpesh praktikuar këtë metodë, duke e konsideruar atë më pak traumatike dhe më e natyrshme.


Por kjo nuk është dëshmi. Rreziku është mjaft e madhe, por të flasim për këtë më vonë. Sot në Rusi ka spitale private, të cilat janë spitale me pishina të veçanta, ato janë vetëm për lindje në ujë. Përveç këtyre pishina në këto klinika të kenë të gjitha pajisjet e nevojshme për çdo situatë të paplanifikuara të jashtëzakonshme, ndryshe nga ato organizata ku obstetrit shpirtërore nuk e di se çfarë të bëni. Firma të ngjashme samopalni ishin vetëm një haraç të modës për të lindur në ujë. Këshilla e tyre mund të jetë mbështetje vetëm moral për nënat. Në rastin e tyre, i gjithë procesi i kujdesit obstetrik në shtëpi është e banjo, e cila është edhe më i vështirë për të provuar sterilitetin.

A nuk është ajo? Një grua gjatë vetvete lindjes së menaxhimin e procesit. Nëse lindja në ujë përfundon për fat të mirë, në këtë rast, të mamija duartrokitje, pagesën dhe duartrokitje, por nëse diçka shkon keq .... Në këtë rast, mamia do të zhduket, ndërsa - kjo ndodh edhe para mbërritjes së ambulancës. Çfarë mund të shtyjë një grua për të marrë këtë hap? Si për të shprehur supozimin se analfabetizmi është të ndihmojë në lindjen e fëmijës ose neproinformirovannost. Dikush dëgjuar për mjekun e keqe që e bëri të afërmin stimulimi, dikush stafit të vrazhdë mjekësor. Në një moment përshëndet nga një mik të njohur se "në kohë", tha se "ideal" të lindjes në shtëpi në ujë dhe se si kjo të gjithë në mënyrë të përkryer dhe të natyrshme.

Dhe ju kapur shtet imagjinare e euforisë dhe pacenueshmëri. Por këtu, ju e dini absolutisht asgjë për veten e tyre si lindjen e fëmijës, dhe e komplikimeve të ndryshme që ju dhe fëmijën tuaj gjatë presin këtë proces të vështirë. Sigurisht, kompleksiteti fjalë, sigurisht ju keni dëgjuar, por kjo nuk i takon për ju, por në lidhje me dikë tjetër. Me këtë ju nuk do të jetë i saktë. Për fat të keq, ndonjëherë e kundërta. Nuk është sekret se ka mjekë të paskrupullt të cilët nuk kanë të drejtë edhe për veshin, jo të veshin një pallto të bardhë, por që nuk krijon për të nënshtrojnë fëmijën dhe vetë rrezikut vdekshëm.

Çfarë ju mund të përballet në lindje në ujë? Rreziku i parë është një rrezik që shumë të larta për të sëmurë pneumonia porsalindur aspirimi. Gjatë fryma e parë në lindje të tillë, është në ujërat nën mushkërisë së djathtë në vend të ajrit hyn në ujë. Shumica mbështetësit e kësaj metode argumentojnë se kjo është e pamundur, por në qoftë se fëmija ishte hipoksi në barkun e nënës, atëherë rreziku është shumë i lartë. Një nga karakteristikat kryesore të hypoxia në utero është penetrimi mekonialnyy ujit - që është, si rezultat i inhaling fëmijën në barkun e nënës, ai nahlatyvaetsya këto ujëra. Nëse kjo ndodh në spital, edhe pse ka dikush për të ndihmuar në këtë situatë.

Nëse ju shikoni në lindje në ujë nga nëna, ajo është në rastin e gjakderdhje në lindjen e fëmijës është e barabartë me se si të prerë venat dhe të sigurtë të shkojnë në ujë të vakët. Është një gjë kur ata të shkojnë lindjes të komplikuar në një spital, ajo nuk është aq e keqe. Në shumë raste, ndihma është dhënë me shpejtësi rrufe, sepse pranë gjithmonë mamia, gjinekologu, pediatër dhe personelit tjetër mjekësor, në varësi të llojit të spitalit. Tani imagjinoni ndodhjen e lindjeve në shtëpi. Plus shtoni të gjitha ndërlikimet që mund të ndodhë edhe me një shtatzëni krejtësisht normale, për të mos përmendur shtatzënitë e komplikuara me shkelje të shumta në nënën ose fëmijën e ardhshëm.

Nëse marrim parasysh se ata që guxojnë për të lindur në shtëpi, ka shumë të ngjarë në ultratinguj antenatal dhe rrallë shkojnë, ata vetë duhet të kuptojnë se lindjes mund të presim ndonjë rezultat. Për fat të mirë, përqindja e lindjeve normale dhe të ndërlikuara ende jo shumë më të larta. Por, vështirë se dikush dëshiron të provoni një përqindje të rrezikut. Pas të gjitha, kjo është koha që mund të shpenzohen për përgatitjen për lindjen e fëmijës në shtëpi, më mirë shpenzuar në kërkim për ofrimin më të mirë profesionale dhe klinika të mirë. Mos të jetë udhëtim dembel, shikoni. Në ditët e sotme ju mund të zgjidhni dhe klinikë, dhe mjek, dhe madje edhe situata në Shtëpinë se ajo ishte më i pashëm dhe i ngjante një spitali.

Çdo grua, pavarësisht nga tendencat e modës, duhet të jetë një qasje e përgjegjshme për fatin e fëmijës së tyre të palindur dhe shëndetin tuaj. Por në fund të videos të interesuara që ju mund të shikojnë në internet falas pa shkarkoni nga diku.
Natalechka,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!