Planifikimi për shtatzëni pas moshës 35, probabilitetin e përgatitjes


Gjatë 25 viteve të fundit numri i grave të moshës riprodhuese fund që guxuan të lindjes, u rrit me 90 për qind. Sipas koncepteve moderne, "starorodyaschymy" janë ato më lartë 35 vjet. Çfarë i pret nëna shtatzënë nuk janë të rinj dhe jo mosha e vjetër se ato të bëhen nëna? Aftësia për të mbetur shtatzënë është ruajtur edhe në gratë mbi 50 Por, në qoftë se ato janë jetë aktiv seksi. Sigurisht, kjo vonë në moshën e shtatzënisë nuk ka gjasa të jetë e dëshirueshme dhe ka gjasa do të përfundojë i detyruar abort. Por në krahasim me situatën e vëzhguar 20 vite më parë, sot po bëhet më pak nga këto raste dhe më të gatshëm për të shpëtuar jetën e një fëmijë.

Prandaj planifikoni shtatzëninë pas moshës 35, probabilitetin, përgatitjen së lindjes dhe kujdesit për rritjen e numrit të grave. Shpesh gratë nuk janë në një nxitim për t'u bërë shtatzënë nëpërmjet çështjeve të pazgjidhura të strehimit dhe karrierën pazgjidhur dhe në jetën personale. Përveç kësaj, njerëzit me përgjegjësi shoqërore kanë tendencë të bëhen tridhjetë vjet, kur ata janë të përgatitur tërësisht për një familje, të rritur fëmijët dhe të japë ato me dinjitet. Kjo, më shumë gjasa, është arsyeja kryesore që shtatzënia në moshë riprodhuese fund është e zakonshme. Gjithashtu, ajo shpesh ndodh që çifti ka jetuar së bashku për një kohë të gjatë vetëm 35-40 vjet ka mundësi financiare për të lindur në një tjetër fëmijë.


Nëse ju ende grua më të vjetër peshohen në lëvizje, ajo duhet të jetë i vetëdijshëm për problemet e mundshme që në mënyrë të pashmangshme duhet të përballen. Këto përfshijnë reduktuar aftësinë për të marrë shtatzëna për shkak të një rënie në numrin e ovulacionit, zhvillimin e Endometrioza një sëmundje, që pengon implantimin e embrionit, pengimin e tubave, sëmundjet extragenital. Gjyqtari për veten tuaj, probabiliteti i shtatzanisë gjatë një cikël në gratë nën 30 është 20 për qind, dhe probabiliteti i shtatzënisë pas 35 vjetësh - është vetëm 5-7.
Sigurisht, kjo e bën jo në çdo mënyrë që sugjeron shterpësi. Pas të gjitha, mjekësia moderne është mjaft i lartë, grua kështu mjaft i pjekur mund të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm.

Nëse ju merrni shtatzënë vetëm e tyre nuk do të thotë që ju mund të përdorni metodën e në fertilizimi in vitro. Kështu, shtatzënia e shumëpritur ende ndodhur. Megjithatë, disa vështirësi nëna shtatzënë ende duhet të përballen. Më vonë shtatzënisë mund të jetë i rrezikshëm për të dhe për fëmijën. Para së gjithash, një shans shumë të lartë të abortit. Kjo është për shkak të moshës lidhur me ndryshimet e trupit të femrës dhe vezë plakjes që mund të çojnë edhe në çrregullime gjenetike të fetusit në konceptim. Më i lartë mosha e gruas, më rezulton sëmundje kronike që mund të përkeqësohet gjatë shtatzënisë.

Vëzhgimet e veçanta kërkojnë gratë shtatzëna që kanë një histori të sistemit kardiovaskular dhe veshkat. Kjo mund të çojë në përkeqësimin e gruas dhe të fetusit. Në gratë shtatzëna mbi dyzet vjet, ka një rrezik shtesë e diabetit, e cila çon në komplikime të reja. Gjatë punës janë më shumë të ngjarë të thyej i kanalin e lindjes, gjakderdhje, dobësi e punës sepse gratë primiparous 35-40 vjet më shpesh treguar seksion cezariane. Ne do të doja të përmend si vonë shtatzënisë mund të ndikojnë në fëmijën. Ekziston mundësia e lindjes së parakohshme dhe zhvillimin e hypoxia, anomalitë kromozomale.

Mosha proporcional nënës rrit probabilitetin që ka një fëmijë me sindromin Down. Vonuar mendor dhe zhvillim i vonuar fizik të shkaktuar nga prania e kromozomeve shtesë. E pra, se devijimi i tillë mund të diagnostikuar në një fazë shumë të hershme të shtatzënisë. Një grua mbi 35 vjet, vendosi të krijoj një fëmijë duhet të mbani mend për avantazhet e një mase të tillë. Në bazë të shumë studimeve, u zbulua se shumica e fëmijëve të lindur nga nënat e tilla janë të lindur në mënyrë të përkryer të shëndetshme. Në këtë moshë, dhe nuk ka një gatishmëri e madhe për të shtatzënisë zvogëlon rrezikun e depresionit në gratë.

Përveç kësaj, të pjekur moms shqetësim serioz në shëndetin e tyre gjatë shtatzënisë dhe fëmija do të vazhdojnë të marrin përgjegjësi të madh në kujdesin për fëmijën. lindja kaq vonë në moshën riprodhuese e fëmijës duke kaluar një rini të dytë. Kjo është për shkak të prodhimit të estrogjenit, që jep elasticitetin e indeve dhe kockat Tim. Gruaja dhe psikologjikisht ndjen më të rinj se moshatarët e tyre, shumë prej të cilëve janë bërë të gjysheve. Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha të mirat dhe të ndërgjegjësimit të situatës së tyre, rrit saktësinë, përgatitje për shtatzëni pas moshës 35 duhet të jetë në maje.

Pra, nëse ju peshonte gjithë "pro" dhe "kundra" dhe vendosi të marrë barrë për 2-3 muaj për këtë hap të rëndësishëm për të kuruar të gjitha sëmundjet, ose ata mund të shkojnë për fëmijën. Gjashtë muaj para konceptimit të heqë dorë nga zakone të këqija, sidomos duhanin. Leviz peshën tuaj kthehet në normale dhe nuk e kufizojnë ushtrimin për të trajnuar trupin për t'i bërë ballë atyre gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes. Gjeni një gjinekolog mirë. Ai do të këshillojë vitaminat dhe mineralet e nevojshme që duhet të ndërmerren para konceptimit dhe gjatë shtatzënisë. Mjeku do të ju tregojnë se si ju duhet të hani dhe çfarë trajtimi për t'u ndjekur.

Me kujdes të zgjidhni nga spitali. Dhe më e rëndësishmja - më pak nervoz dhe të gëzojnë këtë kohë të mrekullueshme! Elvira,