Përgatitja e farës për mbjellje në fushë


Para mbjelljes farat e bimëve medicinale të testuara për mbirjes dhe energji. Farat e bimëve shumëvjeçare të egra karakterizuar nga rritje e ngadaltë dhe mbirjes ulët. Ky tipar shpjegohet me hypoplasia tyre biologjike e embrionit dhe periudhën morfologjik pushim. Pra, për të shpejtuar rritje po përgatitet fara për mbjellje në fushë është shtresim, gërricë, gravurë me acid dhe Permanganat kalium njomje në zgjidhje të dobëta të acidit borik dhe sulfate bakrit. Farat e bimëve të ndryshme mënyra të përshtatshme të ndryshme për t'i përgatitur ato. Shtresim i fara para mbjellje.

Siç është përmendur tashmë, për të shpejtuar germination e fara e stratifitsiruyut. Për këto fara të përziera me substrate me lagështi (rërë, tallash, torfe thërrime), pastaj mbahen në temperatura të ulëta 1 C për -5 C dhe qasje të lirë të ajrit. Pjesërisht 1 farat janë 3-4 prej substratit. Përgatitja e farës shtresimit zgjat nga një deri në disa muaj. Ngjashmëria e farave shtresuar rritur me pranverë mbjellje në fushë. Për shumicën e specieve të bimëve mjekësore të rekomanduara podzimny mbjellje në fushë në fund të tetorit. Në këtë rast, stratifikimi natyror (efekti i temperaturave të ulëta gjatë dimrit) fara dhe përdorim më të mirë lagështi dimër-pranverë dhe rritjen e mbirjes dhe energji.


Pas kësaj shkallë trajnimi ishte atje në të njëjtën kohë së bashku. Gërricë para mbjellje. Farat e bimëve medicinale me skarifitsiruyut vështirë shell, dmth. të dëmtojë sipërfaqen e dura (Melilotus officinalis, Uralet e ëmbël). Për ta bërë këtë, bluaj ato me rërë, tallash metali hekuri dhe materiale të tjera, dhe letër zmerile. Pas gërricë mbjellë fara thithin ujë më mirë dhe më shpejt germinating. Fara e kontrollit të cilësisë. Për të kontrolluar cilësinë e farërave gatuaj 3 - zgjidhje 5% kripë (1 litër ujë - 30-50 gram kripë). Vendi fara në të. Me fara cilësi nxitje depozitohen, dhe drita pop - ato duhet të hiqen.

Gjithashtu, për të përmirësuar farë mbirjes bimët mjekësore të shpenzuar e tyre gravurë një zgjidhje 1% të Permanganat kalium (1 ch. L. Per 100 ml për 20 minuta, pastaj larë me ujë të pastër). Rezultate të mira janë fituar duke përgatitur bimëve fara nga njomje ato për 10 - 15 minuta në një zgjidhje të dobët të acidit borik (0,2 g) dhe sulfate bakrit (0,1 g) holluar në 1 litër ujë dhe pastaj shpëlarje me ujë të pastër. Këto janë informatat e përgjithshme për përgatitjen e farës për mbjellje në fushë.