Djegia gjatë urinimit në meshkuj dhe femra


Sëmundjet e sistemit urogjenital shpesh zhvillojnë. Ata mund të vuajnë të dy. Një prej simptomave të pakëndshme tregojnë se urogjenital çdo gjë është në rregull me atë djegie gjatë urinimit. Në këtë rast, është e arsyeshme që të pyes: "Çfarë sëmundje të shkaktojë një ndjesi djegie gjatë urinimit në burrat dhe gratë?" E pra, ne lista atë. Shkakton ndjesi djegie gjatë urinimit • Trichomoniasis. Më sëmundje "popullor" të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual. Organizëm dëshirore është e thjeshtë - Trichomonas. Ajo mund të jetojnë gjatë jashtë trupit të njeriut. Kjo është arsyeja se është jo vetëm infeksion gjatë marrëdhënieve seksuale, por edhe nëpërmjet çdo ditë edhe pa kontakt të drejtpërdrejtë me personin e sëmurë (në saunë, pishinë dush).

Për manifestimin e sëmundjes së lirë pas infeksionit duhet të marrë 5 deri në 15 ditë. Simptomat: djegie dhe dhimbje gjatë urinimit, traktit gjenital është shpërndarja e karakterit mucopurulent, të verdhë me një erë të pakëndshme, një dëshirë që të urinoj shpesh. Buzët e jashtëm gjenital, kreu i penisit është skuqje dhe ënjtje. Me sistem të mirë imunitar te njeriu nuk mund të jetë në të gjitha shenjat e sëmundjes, në të cilin rast ai është një zgarë, dhe pa e ditur që të bëhet një burim i infeksionit tek të tjerët. • Gonorrea. I dytë në shpeshtësinë e sëmundjes, e cila shkakton një ndjesi djegie gjatë urinimit.


Agjent i tij është gonokoku. Burimi - një njeri i sëmurë. Periudha e inkubacionit është 2-5 ditë. Përveç djegies dhe dhimbje gjatë urinimit shfaqet shkarkesë të verdhë-bardhë nga traktin gjenital. Tipar i kursit të femrave është fakti se sëmundja është shpesh asimptomatike vazhdoi. Në burra, sëmundja zakonisht është fillimisht një kurs të shpejtë të zhvillimit të simptomave. Në drejtësi duhet theksuar se ju merrni gonokoku jo vetëm gjatë marrëdhënies seksuale, ka dy mënyra: nga familjen dhe nënën e sëmurë të fëmijës. Mënyra e brendshme: të përdorur me pacientët higjienën personale (peshqir, pelena, rroba, shtupë).

Nga nëna te fëmija gjatë lindjes kur fëmija kalon nëpër kanalin e lindjes së nënës, në këtë rast zhvillon konjuktivit blennoreynyy. • Candidiasis ose trakt mëllenjë gjenital. Kërpudhat Candida patogjen. Candidiasis nuk mund t'i atribuohet vetëm të sëmundjeve të transmetuara seksualisht. Normalisht mucous është gjithmonë një sasi e vogël e jetës kërpudhat, se ajo është një flora saprofit. Me dobësimin e sistemit imunitar, terapi intensive me antibiotikë administruar drogë cytotoksike T., kortikosteroidet (prednisone, metilprednizolone), immunomodulators, radiotherapy Candida aktivizohet, duke çuar në zhvillimin e sëmundjes.

Përveç djegies dhe dhimbje gjatë urinimit duket shkarkesë djathë nga të traktit gjenitale. • vaginosis citolitik - sëmundje kuptuar sa duhet. Zhvillon vetëm në femra. Arsyeja është shumëfishimi i tepruar e florës në shufra vaginë (bacil Dederleyna). Normalisht ata duhet të formojnë shumicën e microflora vaginale, për të luftuar patogjene. Por ka kushtet sipas të cilave ajo fillon të shumohen tepër, duke rezultuar në dëmtimin e vaginës mukozës dhe vulvë, duke shkaktuar djegie, kruarje gjatë urinimit. Kjo është ngatërruar shpesh me sëmundje mëllenjë, madje edhe mjekët. Në këtë rast, candidiasis të gjatë dhe të trajtohen pa sukses.

Por duhet theksuar se këto sëmundje shpesh shkojnë "dorë për dore" pacientët shëndetësore më të këqija dhe shtyn shërimin kohë të pacaktuar. Bold qumështi-dobët të bollshme. Shkaku i saktë nuk është gjetur.
Me sa duket ajo besohet se vaginosis citolitik mund të shkaktojë ndryshime hormonale, dietë të varfër, përdorimin e shpeshtë të objekteve moderne për higjienën intime. Mjekimi nuk është zhvilluar. • Cystitis - pezmatimi i fshikëzës. Pirja e duhanit në gratë me cystitis është më se e zakonshme tek burrat, dhe sëmundje zakonisht zhvillon në e dytë shumë më pak për shkak të gjatësisë uretrës më të madhe.

Shenjat e sëmundjes është i shpeshtë dhe urinim të dhimbshme nuk sjell lehtësim, ka një ndjesi të djegur, dhimbje në fund të barkut. • Uretriti - inflamacion të uretrës që ndodh në gratë dhe burrat. Kjo mund të duket si një sëmundje specifike (gonokoku Trichomonas), dhe jo specifik (streptokoket, staphylococci). Për një karakteristikë konstante të urethritis apo ka dhimbje gjatë urinimit, shkarkimi i parregullt nga uretrës. Uretriti ndodh në dy forma: akute dhe kronike. Në formën akute është i mprehtë dhe dhimbje torturues është konstante, duke rritur urinim.

Forma kronike është dhimbje e durueshme dhe djegie gjatë urinimit. • urolithiasis (gur), këtu gjithashtu përfshijnë formimin e kripërave, rërë në veshka (sëmundjes formimit të gurit para). Urolytyazu ekspozuar për të gjithë njerëzit pa dallim të gjinisë, moshës. Kjo sëmundje është simptoma e pasur. Ajo karakterizohet nga dhimbje, shpesh të rënda, kupiruemye vështirë droga analgjezik duhet të zbrazjes shpeshtë të fshikëzës. Ka një ndjesi djegie gjatë urinimit. Gjithashtu ka një ndjesi djegie kur: • prostatitis, dmth inflamacion të prostatës tek burrat shkaktuara nga ndërlikimet e sëmundjeve të tjera (candidiasis, uretritin gonorre, klamidia) • Klamidia - një sëmundje seksualisht të transmetueshme që ndodh me sistem urogjenital dëm klamidia shpesh shkakton varfëri.


Referim
Dhimbje gjatë urinimit mund të ndodhë edhe në fëmijët. Prindërit duhet të kontrolloni me fëmijën e tyre, ndërsa ngjyra e urinës, ose një shumë e pak. Pastaj ju shihni një mjek për t'u testuar dhe në përputhje me trajtimin e fëmijëve të përcaktuar. Shkaqet kryesore të dhimbjes tek fëmijët gjatë urinimit, inflamacion të uretrës (cystitis, uretritin), phimosis (vetëm djem).
Besohet se pirja e duhanit është gjithmonë një shenjë e një sëmundje seksualisht të transmetueshme. Por më shpesh ato shkaktojnë, por kjo qasje nuk është krejtësisht e vërtetë. Ndonjëherë ajo është një sëmundje shumë serioze, e cila nëse e majta çojë patrajtuar për komplikime, dhe për të trajtuar ato shumë më e vështirë.

Pra, nuk e le sëmundje merr saj kurs - mjekët e kontaktit. Get adresën e klinikën tuaj të afërt "Doctor Plus" në Moskë ju mund të telefononi 8 (495) 969-75-74. Telefonat ngjashme institucione mjekësore në qytet të mësojnë nga operatori juaj Call Center telefonit. Alex,