Hera e parë që është e mundur për të mbetur shtatzënë në të përpiqet të parë


Internet dhe tema të ndryshme shkencore dhe popullore letërsia e seksit dhe shtatzënisë është mjaft i hapur, por shumë gra ende shqetësohen për pyetjen se a është e mundur që të merrni shtatzënë që ka marrëdhënie seksuale për herë të parë? Disi, në mesin e vajzave adoleshente në kohën tonë besohet se është e pamundur. Kjo është arsyeja pse ne të redaktuar këtë faqe interneti dhe vendosi të kushtojnë shqyrtim nga artikullin "Herën e parë, ose ju mund të merrni shtatzënë herën e parë?". Pra, kjo ide është e gabuar, dhe zakonisht shërben si argument për të bindur vajzën që të seksit. Mos harroni se ju mund të krijoj ndonjë raste kur ju janë pjekur plotësisht fizikisht dhe trupin tuaj të shëndetshëm.

Për shtatzënisë mes një djalë dhe një vajzë marrëdhënie duhet të bëhet, në të cilin sperma duhet të merrni në vaginë, dhe nëse kushte të favorshme për të fekonduar vezën. Në nivelin fizik, ajo mund të merrni shtatzënë për 1 muaj para menstruacioneve të parë në jetë. Por të jenë të ostorodny në qoftë se ju nuk keni qenë çdo një muaj: sistem reprudaktivnaya mund të fillojnë të punojnë në të njëjtin muaj kur ju do të jetë marrëdhënia e parë pambrojtur. Sigurisht, në çdo rast, mos harroni se përveç nezhalatelnoy shtatzënisë duhet ende të mbroni veten nga sëmundjet e mundshme seksualisht të transmetueshme.


Çdo gjinekolog do të ju them se ju mund të merrni shtatzënë edhe herën e parë, nëse e lëmë pas dore mjetet e mbrojtjes. Prandaj, ju lutem mos harroni kontraceptivë, nëse nuk doni të merrni shtatzëninë e padëshiruar. Shtatzënia rrallë ndodh përmes një vajzë të madhe dëshirë dhe partnerin e saj. Në të njëjtën kohë, disa çifte të shpenzojnë para, kohë dhe energji vetëm për t'u bërë prindër të lumtur. Ata duhet t'i nënshtrohen trajtimit për të eliminuar ato probleme shëndetësore që e pengojnë fëmijën konceptim. Një tjetër njëjtat çiftet e seksit, në të kundërtën, shumë me fat në këtë rast shtatzënisë ndodh në herë të parë ata kanë harruar mbrojtur.

Vendi ynë është ende përqindje shumë e lartë e shtatzënive të padëshiruara për shkak të mungesës së kontracepsionit. Si një metodë e mbrojtjes nga shtatzënia e padëshiruar, shumë të rinj ende përdorin bashkimin seksual interruptus. Në mënyrë tipike, kjo është përdorur nga njerëz të cilët përgatitur mendërisht para lindjes, por të frikësuar për të bërë atë me vetëdije dhe shpresojnë në rast: kryejë ose nuk mbajnë. Pohimi se metoda e marrëdhënieve ndërprerë seksuale është e efektshme, kjo është e gabuar dhe shumë larg nga e vërteta. Sigurisht, nuk ka mënyrë për t'u mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar do të ju jap 100% garanci, por kur duke përdorur shans ndërprerë gjatë marrëdhënieve të marrë shtatzënë është mjaft e lartë.

Kjo është për shkak të fakteve të mëposhtme: a partner mirë nuk mund të arrijnë të marrin penisin nga vagina. Para orgazmës në meshkuj të lëshuar lëng të quajtur predsemennoy, i cili gjithashtu përmban një sasi të vogël të spermës. Kur ndërpritet marrëdhënia mashkull gjithmonë nën stres, e cila ndikon keq gjendjen e tij mendore. Kontratseptsionnoe mënyra më e mirë për të rinjtë - një prezervativ. Ishte ai, ai përdoret siç duhet, do t'ju lejojë të pothuajse 100% të mbrojnë veten e tyre nga të dy shtatzëni të paqëllimtë dhe të sëmundjeve të ndryshme seksualisht të transmetueshme, përfshirë AIDS. Sipas gjinekologëve kërkimore, prezervativët duhet të përdoret si një ilaç në marrëdhënien e parë.

Për një palë të rinjve të cilët kanë kohë njohin njëri-tjetrin dhe i besojnë partnerët e tyre seksualë, prezervativi mund të përdoret në vend të pilulës, e cila duhet të marrë vajzën. Ata janë më efektive në mbrojtjen kundër shtatzënisë në krahasim me një prezervativ, përmbajtje hormon në to pranimit shumë pak e pilula nuk ka efekt mbi shëndetin. Por mos harroni se pilula nuk do të ju mbrojnë nga të gjitha llojet e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Si dhe mjetet juridike ju mund të përdorni kimikate të ndryshme, të quajtura spermicide. Ajo mund të jetë qirinj të ndryshme, tableta, pads dhe krem ​​për të vënë në vaginë.

Ky opsion është më i përshtatshëm për të, kur ju keni një shumë të rralla akte seksuale me njeri të përhershme dhe të shëndetshme. Shfrytëzimi efektiv i spermicide varet nga saktësinë e aplikimit të tyre. Gjithashtu, kjo metodë nuk do të ju mbrojnë nga infeksionet e transmetueshme seksualisht. Me shpeshta Appl
Anna spermacidet vajzë mund maja, dhe në partnerin e saj - alergji. Tani ju keni marrë një përgjigje të plotë në qoftë se ju mund të merrni shtatzënë herën e parë. Por kjo është vetëm anën fizike të kësaj çështje shumë komplekse. Mos harroni se marrëdhënia e parë seksuale luan në jetën e vajzave rol shumë të rëndësishëm, dhe në qoftë se ju jeni shumë të frikësuar nga shtatzënia e padëshiruar, ajo nuk mund të jetë me vlerë të rrezikut, por prisni pak?

Koshka611,