Gjaku nga një venë në puçrra fytyre bythë


Injeksioni intramuskular ose nënlëkurës për të pacientit gjaku i vet marrë nga një venë në mjekësi quhet Autohaemotherapy. Më parë, ajo u konsiderua si një mënyrë e mirë për të stimuluar përgjigje jo-specifike imun në trup. Kjo procedurë u shfaq në fillim të shekullit të njëzetë. Në gusht 1905 një kirurg Birra ishte i pari e përshkroi përdorimin autohaemotherapy suksesshëm. Ai përdorur këtë procedure te krijuar hematoma artificial në trajtimin e frakturave. Më vonë, për të forcuar reagimet e mbrojtjes të pacientëve të përdoret për transfuzion gjaku nga një venë në vithe me vlon, fytyre, sëmundjeve kronike inflamatore të grave, etj

A është e dobishme për të transfuzionit me gjak nga një venë në puçrra fytyre bythë? Edhe pse shkenca moderne nuk ka provuar efektivitetin e kësaj procedure për trajtimin e puçrra fytyre, puçrra fytyre dhe sëmundjeve të ngjashme janë komente të shumta të pacientëve, konfirmon se procedura ka ndihmuar ata. Efekti është zakonisht 2 javë pas transfuzionit. Për vite, kjo procedurë ka efekte minimale anësore dhe rezultate pozitive përdorur si një trajtim plotësues. Kjo zgjati deri në epokën e antibiotikëve të spektrit të gjerë antimicrobial. Por pas kësaj sëmundje të ngadaltë dhe të përsëritura të trajtohen edhe duke përdorur autohaemotherapy që pacientët më ndihmoi.


Skema transfuzioni i gjakut nga një venë në bythë të thjeshtë. Gjaku i marrë nga venë e pacientit dhe injektuar thellë në kuadratin e sipërm-e jashtme të vithe. Për të parandaluar trashje, për të injektimit duhet të vënë një jastëk të ngrohjes. Skema trajtimin mjek caktuar individualisht. Filluar me futjen e 2 ml gjak pas 2-3 dite rritur atë në 2 ml, duke arritur 10 ml. Gjatë trajtimit zakonisht e bëjnë 12-15 injeksione. Nëse ju do të transfuzion gjaku nga një venë në vithe veten, atëherë ju version i faqes nuk është e këshilluar. Nëse gjatë ky trajtim vjen përkeqësim, një rritje në temperaturë deri 38 ° C, me paraqitjen e ënjtje dhe dhimbje në vendin e injektimit, gjak tjetër dozë të reduktuar me 2 ml.

Këto procedura janë treguar për pacientët me infektive, kronike dhe sëmundje pustular. Indikacionet për transfuzionit me gjak nga një venë në vithe u gjend. Megjithatë, në çdo rast të ndonjë problemi duhet të kuptojnë tërësisht mjekun e trajtuar. Injeksioni intramuskular ose nënlëkurës e vëllime të mëdha të gjakut është e papranueshme, sepse ajo vërejti reagimin lokal inflamator, ethe, dhimbje të muskujve dhe të dridhura. Nëse pas procedurës së parë të faqes me bie sëmurë, injeksion duhet të shtyhet për disa ditë. Një tjetër pikë e rëndësishme, e qartë edhe një laik është sterilitet gjatë procedurës.

Gjaku nga një venë në mollaqe në trajtimin e puçrra fytyre nuk është e njohur nga të gjithë mjekët si kohët e fundit rekomanduar rralla. Në trajtimin e akneve, mjekët rekomandojnë përdorimin e fondeve të jashtme që janë të gjatë, dhe pa efekte anësore. Acne - është, në parim, infeksion streptokoksike. Prandaj, ata rekomandojnë për të bërë një locion të veçantë. Blerje në farmaci 2 shishe 40 ml 2% salicili dimeksid shishe alkool dhe paketimin e 10 shishe të zgjidhje 1% Dioksydyn ku ampulë prej 10 ml. Pastaj hapur ampulë është dioksidina dhe përmbajtja e tyre të lidheni me 1 lugë gjelle dimeksid, 80 ml të alkoolit salicyl dhe 4 lugë ujë të valë.

Rezultuar zgjidhje fshij lëkurës 2 herë në ditë. Ju gjithashtu mund të përpiqen për të trajtuar puçrra fytyre dhe pimples popullore mënyra. Alexander,