Përfitimet e përdorimit vajra esenciale


Përparësitë kryesore të duke përdorur vajra esenciale në shërimin përfshijnë: - efekt tërësor në të gjithë trupin; - Lartë "shpejtësinë" e depërtimit dhe ndikimi pozitiv; - Përdorimi i përqëndrime të ulëta të substancës; - Siguria relative; - Një efekt i shkëlqyer terapeutik; - Një ndikim të thellë mbi kushtet fizike dhe psiko-emocionale. Ndikimi i Aromatherapy prek çdo pjesë e trupit të njeriut, sepse kjo ju mundëson për të përfshirë një mekanizëm të vetërregullimit. Molekulat e vajrave thelbësore përmes receptorëve nuhatjes ndikojnë drejtpërdrejt në tru, e cila është e njohur për të qenë zot i trupit. Depërtimi çuditërisht i lartë i vajrave thelbësore jep një efekt të shpejtë terapeutik në trup, dhe në disa raste edhe të arritur rezultate të menjëhershme, për shembull në fushën e rregullimit të psiko-emocionale.

Kjo është për shkak se vajra esenciale si sistemet lipofil (shpjegueshëm në lipidet e gjakut dhe limfatike) nuk janë pengesa për të depërtuar të gjitha organeve, indeve dhe qelizave. A nuk është kjo e njëjta përfitimet e përdorimit të vajrave esenciale për trajtime të tjera! Sigurisht, disa vajra esenciale vërtetë në vend se zëvendësuesit e tyre dhe zëvendësit, nuk janë të lirë, por ju mund t'i përdorë ato për një kohë të gjatë, sepse shërimi trajtime, zakonisht 1-2 pika është e mjaftueshme dhe vetëm situata të "vështira" - 5/3 bie. Vajra esenciale gjithashtu relativisht të sigurt, me përjashtim kur ka një reaksion alergjik apo contraindications qarta për përdorim.


Kohët e fundit, një mjete shumë aktive aromatike të përdorura gjatë shtatzënisë (edhe pse ka një numër të vajrave që janë të ndaluara rreptësisht në këtë periudhë). Vajra esenciale nuk ndihmojnë shërohet vetëm prej k?
? Sëmundje dikush, por me përdorim të rregullt për të parandaluar shumë sëmundje, sepse ata janë një mjet i shkëlqyer terapeutik se ju lejon për të ruajtur tonin e përgjithshëm të mendjes dhe në gjendje të mirë. Dhe, sigurisht, për të mos përmendur efektin e vajrave thelbësore në aftësitë intelektuale e krijuese - ata ndihmojnë të përmirësuar kujtesën, të përqendruar vëmendjen, zhvillojnë imagjinatën dhe kështu me radhë. Pronat theksuara antibacterial, antivirale dhe antifungal vajra esenciale më lejojnë ata për të konkurruar me preservatives kimike me sukses, dhe në disa raste edhe i tejkalojnë ato, sepse ata vetë janë elemente natyrore.

Vajra esenciale edhe të rritur rezistencën ndaj stresit fizik dhe mendor, të normalizuar gjendjen e qelizave, të përmirësuar metabolizmin, rregullon metabolizmin yndyrë, stimuluar dhe normalizimin e mëlçisë, urinare dhe sistemet kardiovaskulare dhe shumë, shumë më tepër. Numëroj pronat e dobishme e vajrave thelbësore mund të jetë e gjatë, por kjo nuk ka kuptim. Ata që do të përdorin ato, ai e gjen "magjike" e tyre në fuqi, por skeptikët janë të njohur për të bindur të padobishme. Megjithatë, statistikat tregojnë, nuk ka asnjeri që do të krejtësisht, dhe unë theksoj kimikate shëruar plotësisht.

Wildlife nuk mund të shërohet me mjete artificiale. Ju mund të zvogëlojë vetëm dhimbjen, lehtësimin e simptomave, por shkaku i sëmundjes do të mbetet në trup. Mjetet juridike vetëm natyrore natyrore - herbs, uji, dielli, ajri i freskët dhe vajra esenciale mund të ndihmojnë sëmundjen e trupit të kapërcyer dhe të bëhet i shëndoshë. Përdorni përfitimet e vajrave thelbësore ose jo - zgjedhjen, si gjithmonë, është e juaja.