Hernie inguinale për burra simptomeve, kirurgji


Hernie është një organ që doli nga zgavrën e pushtuar nga ai normalisht, ose përmes cilat vrimë. Inguinale hernia - po shkon jashtë përmbajtjen e zgavrën e barkut nepermjet kanalit inguinale. Ky është lloji më i zakonshëm i hernia e zgavrën e barkut. Më shpesh kjo ndodh tek meshkujt, si kanalit inguinale muskujt dhe tendons e tyre të shkurtra dhe të gjerë të mjaftueshme dhe të përforcuara. Simptomat në burrat me hernias Simptomë kryesor i hernie inguinale - një zgjatje në zonën ijë, e cila bëhet më gjatë ushtrimit, kollitjes, teshtitjes. Kjo zgjatje është krejtësisht pa dhimbje, por ajo krijon siklet kur duke ecur, duke shkaktuar një përkeqësim të përgjithshëm të shëndetit, shkakton kapsllëk të shpeshta, të vjella, vjellje.

Shkaqet Shkaku i dhimbjes mund të jetë një ushtrim i madh, ecje e zgjatur. Hernias lehtë mund të vendosë në një pozicion të prirur. Trajtimi i hernie në meshkuj Trajtimi i hernie në të rriturit duhet të bëhet vetëm kirurgjike. Kirurgu gjatë një operacioni duhet të përmbushë dy detyra kryesore: për likuidimin dhe mbyllur objektivin hernie hernial zgjatje. Sot ndarë dy drejtimet kryesore në trajtimin e hernias inguinale: pezulluar dhe nuk pezullohet plastike. Këto zona ne tani e konsiderojnë. Për starters flasim për plastike pezulluar . Ky është lloji më i vjetër i trajtimit hernia, u shfaq me ardhjen e vetë operacionit.


Kjo metodë është e mbyllur koleksionet hernial të pëlhurave dhe qepur, duke formuar portën. Deri tani, më shumë sesa 300 teknika të zhvilluara trajtim i tillë i hernie inguinale, të cilat mund të ndahen në dy grupe kryesore: muret plastike pasme e plastike dhe mur front. Por, pavarësisht numrit të madh të metodave të ndryshme të trajtimit, kjo metodë ka shumë disavantazhet. Për shkak të indeve të veta të tensionit, ata bëhen të hollë dhe shpesh rritet, duke çuar në një numër të lartë të relapses. Përveç kësaj, tension indeve të çon në një dhimbje postoperative, trajtimit të gjatë spitalor dhe rehabilitimit periudhe shumë të fortë.

Për shkak të këtyre mangësive të rëndësishme fituar përhapur hernial plastike nenatyazhnoy. A nuk e zgjas plastike A nuk e mendje një pezulluar mbylljes plastike rrjetë hernial implant bërë nga materiali polimerik krejtësisht inerte.
Më gjerësisht, kjo metodë është përdorur në hernias plastike inguinale. Deri tani, zhvilluar tri lloje kryesore të implanteve plastike kanalit inguinale sintetike. Lloji i parë - operacion Lihteshteyna. Ky operacion është më e zakonshme në Evropën Perëndimore dhe Amerikën e Veriut dhe është e ndryshme nga llojet e tjera të operacioneve në thjeshtësinë e saj. A është një prerje e vogël e lëkurës, të reduktuar nje qeskë e dedikuar hernial në zgavrën e barkut, ndjekur nga forcimi rrjetë hernial implant, të forcojë atë, atëherë plagë shtresa ushyvayetsya.

Ky operacion në meshkujt është "standard i artë" nuk është pezulluar plastik. Hernioplasty pengues - një operacion pak i përmirësuar i Lihtenshtajnit. Kjo është më e thjeshtë dhe funksional. Kur ky operacion është gjithashtu prerje të lëkurës, por dy herë më pak se operimi i Lihtenshtajnit - është ndryshimi i parë. Dallimi i dytë është se ndërsa ky operacion nuk është harar prerje hernia, thjesht të zvogëlojë një në zgavrën e barkut dhe të vënë neto obstruktive. Pastaj të rregullojmë në rrjet dhe plagën qepen në shtresa damar kozmetike. Lloji i tretë i operacionit - plastike endoscopic. Të gjitha manipulimet gjatë operacionit të kryer përmes punctures të vogla në murin e barkut duke përdorur mjete të posaçme.

Pasi kirurg i ka bërë këto punctures, ai shpenzon autopsinë e peritoneum, pastaj përzgjedh dhe shkurtime off qeskë hernial dhe e mbylli portën rrjetë hernie, fiksimin e tij me shiritat speciale. Pas mjeku qepen peritoneum. Punctures Suturing janë të nevojshme. Këtu ne kemi ekzaminuar faqen e internetit dhe kjo është hernia inguinale në meshkuj simptomave në operacion si ajo është. Nëse marrim parasysh këto tri lloje të operacioneve në krahasim me këtë, mua më duket kjo është më e mirë plastike obruratsionnaya. Ky operacion është i karakterizuar nga një periudhë shumë të shkurtër rehabilitimit, mungesa e plotë e ndonjë efekte të pakëndshme dhe një përqindje e ulët e relapses.

Pas trajtimit kirurgjik të hernia inguinale keni nevojë për ilaçe për disa kohë. Medicines dhe gjatë pritjen e tyre të caktojë mjekun tuaj. Julia Ermolenko,