Lule pasion kushtet në rritje


Shumica e frutave pasion rritet në pyjet e Amerikës së Jugut, dhe disa prej tyre - erdhi nga Australia, Azia dhe Amerika e Veriut. Në vendin e tij, në drejtim të tropikët, lulesahati duhet të luftojmë për një vend nën diell. Për ta bërë këtë, ata ngjiten nëpërmjet futen në nivelin e lartë të pyllit. Prandaj, disa fruta pasion të arrijnë 45 metra në gjatësi. Pavarësisht sfondin e tij, lulesahati ndjehen të madh në klimat subtropikale dhe butë. Kjo është shumë e vërtetë, madje edhe në rritje specie industriale më të dimrit-guximshëm lulesahati në rajonet e saj jugore. Lule Inkarnatnoy pasion, kushtet në rritje.

Ndër lulesahati ne jemi të interesuar inkarnatnaya passyflora, e cila ka veti medicinale. Inkarnatnaya pasion lule - një hardhi bimë shumëvjeçare me strastotsvetnyh familjare me ngjitje shoots duke tendrils duke arritur në shtëpinë e gjatësisë së 9 m Në inkarnatnaya egra passyflora përbashkët në pyjet tropikale të Amerikës së Jugut (Brazil).. Inkarnatnaya lulesahati zhvillon rrenjet disa metra në gjatësi dhe 3-15 mm në diametër. Kërcell saj i drejtë, të butë, e rrumbullakët, me bar, në bazë të pak drevesneyuschy; në një të lagësht subtropikale West Gjeorgji arrin një gjatësi prej 6 dhe 8-15 mm në diametër.


Vënë në kohën tuaj në kulturë në Republikën Autonome Ajarian. Inkarnatnaya pasion lule foto. Karakteristikat biologjike dhe kushtet në rritje lulesahati inkarnatnoy. Grow passyfloru inkarnatnoy mundet një subtropikale Bregdeti i lagësht Detit të Zi. Lulesahati inkarnatnaya - bimë ngrohjes-loving që preferon të lirshme, të mirë-drenazhuar, humus të pasur tokës. Kushtet optimale për rritjen e saj normale dhe zhvillimit është mbrojtje nga drita e lehtë, temperatura mesatare 22-25 °, lagështia relative 55-60% dhe shkalla e moderuar e lagështisë së tokës. Në rrethana të tilla, në rritje fruta pasion, rrush pjesë ajror vdes në dimër, por rrënjët e saj dimëroj, zhvillimin vit pas viti nga buds fjetura të rivendosur të gjitha më lart-terren të ri dhe shoots gjethe nëntokësore.

Periudha e vegjetacionit 198-210 ditë. Gjatë kësaj periudhe, fidanë arrijnë një lartësi prej 70-85 cm në disa vite të mira - 270 cm Në gjeth liderni vit i dytë overwintered në rhizomes terren të rritet deri në 330 cm (disa deri në 520 cm);. vitet e treta dhe pasuese shënuar rritjen e bimëve rritje në krahasim me vitin e kaluar është vërejtur. Me moshë, numri i fidaneve dhe e lë mbi bimët në rritje, duke treguar avantazhin e viteve të kulturës. Futem fara lule pasion dhe rhizomes segmente. Fruta - ovale, plot lëng, bie kur kokrra të kuqe pjekur ngrënshëm ngjyrë gjelbër-verdhë, gjatësi 5 - 9 cm dhe një gjerësi prej 3 - 6 cm.

Farërat gjatësi prej 6 mm dhe një gjerësi prej 4 - 5 mm, banesë, ovate, me rrjetë-rrjetë sipërfaqe, e zezë ose ngjyrë kafe. Të gjitha 1000 fara '35