Parazitëve në trupin e kafshëve të rrezikshme për njerëzit


Pets janë një shumë njerëz. Shpesh ata janë një anëtar i vërtetë i familjes. Nxënësit të ndihmojë për të përballuar me ndjenjat e vetmisë, të kujdeset për ta dhe për t'u dhënë atyre dashuri dhe butësi. Vendimi për të sjellë krijesë e shtëpisë duhet të jetë e qëllimshme dhe të ekuilibruar. Kjo është veçanërisht e vërtetë për familjet me fëmijë të vegjël. Kafshët nuk duhet të luajë rolin e lodrave, si ajo është shumë i nevojshëm shqetësim të vërtetë dhe dashuri. Por përtej kësaj, ajo duhet të mbahet mend, dhe që i përkëdhelur mund të jetë burim potencialisht i rrezikshëm i parazitëve të ndryshme. Vështirë se kurrë në shtëpi nuk mendoj se dëmi mund të shkaktojë këto organizmave të gjallë anëtarë të tjerë të familjes.

Dhe për arsye të mirë! E pra, them se si kërcënuese parazitëve në trupin e kafshëve të rrezikshme për njerëzit. Macet dhe qentë pavarësisht ekspozimi i vazhdueshëm ndaj ajri i jashtëm mund të jetë bartës dipilidiozu. Një person mund të kapur ata dhe toxoplasmosis. Ajo është mjaft sëmundje e zakonshme mace që nuk kërcënojnë një person të shëndetshme dhe mund të ndodhë si të ftohtë të përbashkët. Por në qoftë se ata janë të sëmurë grua shtatzënë, pasojat e kësaj sëmundjeje mund të jenë katastrofike, madje edhe për të anomalive serioze të fetusit dhe abort. Kjo është arsyeja pse gratë shtatzëna nuk është e rekomanduar për të bashkëvepruar ngushtë me përfaqësuesit e mace.


Faktor Comfort është se imuniteti për toksoplazmën vazhdon për jetën. Pothuajse të gjitha kafshët shtëpiake mund të jenë bartës të krimbave. Pas kontaktit me një të drejtat e sëmurë individuale mund të ndodhë vezë krimb zorrësh transmetimin dhe kështu infeksionin. Në traktin gastrointestinal është lindja dhe zhvillimi i larvave që kanë filluar të lëvizin në të gjithë trupin. Parazitëve mund të hyjnë në trup në gjak duke lëvizur nëpër enët e gjakut, dhe të vazhdojë të zhvillojë në të gjitha organet e brendshme. Disa mund të zgjedhin vendbanimin e tyre edhe të trurit njerëzor. Duke lëvizur nëpër larvat e trupit mund të shkelin integritetin e indeve, duke çuar në inflamacion alergjik.

Në mënyrë që të mbrojë veten dhe kafshët e tyre nga infeksioni nga krimbat, ndiqni rregullat e thjeshta të sigurisë. A nuk e ushqyer macet dhe qentë peshk të papërpunuara ose të thata. Ajo mund të jenë të infektuar me helmintet metatserkariyami. Si rezultat, manar juaj mund të jetë një opistorhisov zgarë që parazitet në indet e pankreasit dhe mëlçisë. Faza fillestare e infeksionit nga këto organizma të shoqëruar nga një përkeqësim të përgjithshëm, të vjella dhe marramendje. Kur ata mund të shkaktojnë bllokimin e kanalet biliare dhe provokojnë zhvillimin e tumoreve në sistemin tëmth. Peshk të papërpunuara mund të çojë gjithashtu në klonorhoz infeksionit.

Në njerëz, sëmundje është shumë e rrallë, por megjithatë është e mundur. Vuajtje manifestohet me dhimbje në bark e sipërme dhe ethe. Në mungesë të trajtimit në kohë të fillojë inflamacion serioz të tëmthit, të shoqëruar nga komplikacione të ndryshme dhe dëmtim të mëlçisë. Kafshëve, ju nxori nga rruga mund të jetë një bartës potencial të tërbimit. Kjo sëmundje transmetohet me pështymë. Gjithashtu kafshoj mund të jetë një mënyrë e transmetimit të Leptospirosis. Ky i fundit është në qentë dhe macet me pa simptoma të dukshme. Nëse virusi merr në gjakun e njeriut, shumë shpejt ka shkelje e sistemit nervor dhe të organeve të ndryshme.

Nëse dyshoni leptospiroza nevojshëm shtrimin në spital urgjente në klinikën e sëmundjeve infektive. Kafshët janë bartës të pleshtat, dhe ata nga ana e kryer një shumë të sëmundjeve të ndryshme virale dhe vezë krimb zorrësh. Kur trajtimin kafshët shtëpiake nga këto parazitet duhet t'i kushtojnë kujdes për objektet e sigurisë dhe të përgjithshme. Mos harroni, vezë pleshtat mund të mbetet gjallë për disa muaj. Një tjetër i përkëdhelur keqe parazit është e shënoni. Ky insekt mund të gjenden në çdo vend - park, oborr, rrugë të zakonshëm. Ndonjëherë marimangat mund të përfshihen në një apartament në këpucë ose pronarëve të veshjeve.

Ka lloje të ndryshme të parazitëve, disa mund të agjërojë me ditë, rezultoi në vdekjen e manar tuaj. Disa ticks janë shumë të rrezikshme për njerëzit. Ata mund të jenë bartës të sëmundjeve të ndryshme - encefalit ose sëmundje Lyme, dhe mite nënlëkurës mund të shkaktojnë kruarje dhe skuqjen shoqërohet
ethe. Dhe ne jemi duke stroking mace apo qen lizhemsya me ta ... Dhe kështu duke zënë parazitëve të kafshëve të njeriut. Vetëm mos respektimi i rregullave të qarta të higjienës që bëjmë të japin rritje të ndërhyrës të infeksionit. Nëse ju të marrë parasysh të gjitha informatat në dispozicion në lidhje me parazitet përkëdhelur i veçantë, ju mund të marrë hapa për të parandaluar infeksionin.

Mos lejoni kafshët tuaja kontaktet e panevojshme me individë të tjerë. Është e nevojshme për të kryer anketime dhe vaksinimet dhe për të shmangur infeksionin e mundshëm. Është gjithashtu e mundur që të përdorin drogat e ndryshme anti-parazitare, në mesin e tyre collars, pika, sprays, shampoos, etj
p. Catherine


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!