Aplikimi Pantogam shurup, udhëzimet për përdorim, analoge, dozë, efektet, efektet anësore


Nuk është sekret se në vitet e fundit është rritur pacientët që vuajnë nga neuroza, çrregullime të ndryshme të kujtesës dhe sjelljes, si dhe sëmundje të tjera të sistemit nervor. Ata mund të jetë me origjinë të ndryshme: organike, infektive, traumatik. Për trajtimin e këtyre patologjive duke përdorur një shumë të drogës, një prej tyre është Pantogam. Kjo nuk është një droge të re, e përdorur shumë kohë më parë që tregon efektivitetin dhe sigurinë relative. Në këtë artikull unë do të flas për të se është shurup Pantogam, përdorni, udhëzimet për përdorim, analogë, dozimin, efektet, efektet anësore të këtij produkti.

Si funksionon Pantogam? • Mbron trurin nga mangësi oksigjen (hipoksi), ekspozimi ndaj substancave toksike. • Rrit proceset anabolic (sintezën e proteinave dhe substancave të tjera biologjike) në neuronet. • Ka një nxitës i butë kur gjendeni efekt të moderuar Sedyr. • Përmirëson kujtesën, vigjilencë (efekti neuroprotective) dhe gjithashtu ndikon sjellja e urdhëruar atë. • Ka neurometabolic dhe neyroprotektornaya pronën. • Nën ndikimin Pantohamu rrit aktivitetin mendor dhe fizik. • normalizes përmbajtjen e GABA (gama-aminobutyric acid) në alkoolizmi kronik. • Ka një veti të butë analgjezik.


Metoda e prodhimit industrinë farmaceutike zhvilluar një formë të përshtatshme e lirimit, duke e lejuar të përshkruajnë këtë ilaç, të dy të rriturit dhe fëmijët. Ata janë të gjithë të shënuara në udhëzimet zyrtare. Pantogam prodhuar: • në pllakat e 30, 50 dhe 60 për paketë, çdo tabletë përmban 250 mg e substancave aktive të drogës (acid pantenovaya). • Në shurup 10% në shishe e 50 apo 100 ml në çdo paketë është lugë dimensionale. • Kapsula (aseteve Pantogam). Çdo kapsulë përmban substancën aktive (d, acid l-hopantenovaya) 200 ose 300 mg. Ne do të flasim më shumë për Pantogam për fëmijët - shurup. Megjithatë, si të rriturit e përdorin atë shumë thonë.

Nën çfarë patologjive shurup Pantogam përdorur në të rriturit dhe fëmijët? • pamjaftueshmëri cerebrovaskulare; • në trajtimin e skizofrenisë; • Ndryshimet aterosklerotike në enët e gjakut të trurit; • në trajtimin e lezioneve mbetura trurit organike; • dementia senile (marazëm senile) në të rriturit; • neuroinfections efektet, dëmtimi traumatik i trurit tek fëmijët dhe të rriturit; • dëmtim njohës (humbja e kujtesës, abuzimi i perceptimit të informacionit, kujtesës dhe ruajtjen, kryejnë veprime të caktuara); • hyperkinesis extrapyramidal; • epilepsi në të rriturit dhe fëmijët në kombinim me Anticonvulsants; • fëmijët për të normalizuar gjumë veprimtarinë sekuestrimit tërheqje; • Çrregullime urinim me origjinë neurogjenik në fëmijët më të vjetër se dy vjet; • shkelje Vertebrobazylyarna me dhimbje (osteokondroza qafës së mitrës, etj); • mbingarkesë psiko-emocional; • në terapi komplekse të formave cerebrale të ndryshme paralitikë; • vonuar mendor, çrregullime të sjelljes, i vonuar zhvillimin mendor dhe emocional; • stuttering; • neuroses te fëmijët; • fëmijëve sindromi hyperactivity, TIC dhe deficiti vëmendje; • dukuri e vështirësive në mësim (lexim, shkrim, memorizimin informacion); • encefalopati perinatale në fëmijë nga ditët e para të jetës; Kjo nuk është e gjithë lista e kushteve patologjike që zbatohen Pantogam në të rriturit dhe fëmijët.

Më shumë detaje janë në një udhëzime formale përgatitore. Nëse ju nuk mund të aplikoni Pantogam? • dëmtimi i rëndë i veshkave në akute; • shtatzënisë dhe laktacionit; • Hypersensitivity për substancën aktive të medikamentit dhe komponentëve të tij; Si për të bërë të rriturit shurup Pantogam dhe fëmijët? Brenda vakt pas 15-30 minutave. Në mënyrë tipike, një dozë e vetme është: • Adult 2,5-10 ml Doza ditore nuk duhet të kalojë 15-30 ml. • Fëmijët 2,5-5 ml doza ditore nuk duhet të kalojë 7,5-30 ml. Kursi i trajtimit zgjat 30-120 ditë, në disa raste, të vazhdojnë të përdorin Pantogam 6 muaj.

Kohëzgjatja e trajtimit dhe dozen Pantogam varet nga sëmundjeve të caktuara, prania ose mungesa e ndryshimeve organike në nervor
sistem. Intervalet e përsëritura të mundshme të 3-6 muaj. Trajtimi i drogës fillon me një dozë minimale me rritje të mëtejshme në varësi se si pacient toleron të drogës. Në shënim. Nuk është e rekomanduar për të kombinuar të drogës me nootropics tjera. Përveç kësaj, duke pasur parasysh efektin stimulues të moderuar Pantogam kryesisht duke marrë atë në mëngjes ose pasdite. Doza e fundit duhet të jetë i dehur brenda 17,00. Side Effects • reaksionet alergjike: skuqje e lëkurës, skuqje e syrit (konjunktivitis alergjik), rhinitis (rhinitis alergjik); • Të tjera: tringëllimë në veshët, çrregullime të gjumit (të qenët i përgjumur, pagjumësi); Udhëzime të veçanta.


Kur drogës është e rekomanduar që të përmbahen nga të vozitjes dhe kontrollit të mekanizmave që kërkojnë vëmendje të veçantë. Efektet anësore të drogës mund të luajnë një shaka mizore me ju. Analoge Pantogam Kripë kalcium acid hopantenovoy Hopantenovaya acid Hopantam, tableta Hopantenata kalcium, hopantenat kalcium, Pantokaltsin, tableta Pantohamu Ky përshkrim shurup Pantohamu në të rriturit dhe fëmijët është treguar shkurtimisht. Më shumë informacion është në dispozicion në udhëzimet zyrtare për përdorimin e drogës. Por, para se të trajtimit është ende më mirë që të konsultoheni me mjekun, sepse asnjë udhëzim mbi aplikimin nuk ka zëvendësim për këshilla profesionale kompetente.

Alex,