Magnolia kineze kultivimit Features hardhi


Në të egra magnolia kineze hardhi rritet në pyjet malore kedër-gjethegjerë dhe luginën në tokë të mirë-drenazhuar, i pasur në çështje organike. Fushat kryesore të mbirjes - pjesa jugore e Territorit Khabarovsk dhe rajonit Amur, Primorsky Krai, Sakhalin dhe më pak ishull Kurilskpe. Bimët Kulturore mbarështimit të kontribuojë cirk amator i cili pothuajse gjatë gjithë CIS rriten Magnolia kineze hardhi në shtëpitë e vendit. Por jo kudo ajo rritet në mënyrë të barabartë intensive. Zonat më të favorshme për kultivimin janë vendet balltike, Bjellorusi, rajonet veriore dhe perëndimore të Ukrainës, band mesatar i Rusisë Evropian dhe Siberia perëndimore.

Por këtu ajo mund të rritet në mënyra të ndryshme. Për të kuptuar pse, ju duhet të dini karakteristikat e magnolia kineze hardhi rritje dhe kujdeseni për atë, karakteristikat e tij biologjike, që është, në fakt - si për të krijuar një sërë kushtesh që më së miri i përshtatet për të. Pra cilat janë karakteristikat e magnolia kineze hardhi nevojë të dinë dhe të marrë parasysh kur hollimi i saj kulturor në rritje? * Lemongrass në mënyrë të sigurtë të tolerojë dimër të ashpër, i zhvilluar mirë dhe dha fryt. Për të dhëna afatgjata, faza e lemongrass në vite të ndryshme janë vërejtur në kohën e mëposhtëm: pushim burbuqe hershme në fillim të majit; lulëzuar në masë në fillim të qershor; ripening në fillim të shtatorit.


Një tipar karakteristik i fara e Schisandra është -semyanah bosh; normale-kërkim fara duhet-i papjekur endospermë Fire nuk e kanë atë, në vivo pustosemyannost variojnë nga 8 në 95% - dhe fenomenin e zakonshme vjetore; në manjolës kultivuara nuk i kalon 2,3-3,4%. Rritje e manjolës farë gjithashtu ka një numër të karakteristika. Embrione në fara të zhvilluar në të njëjtën kohë. Në pranverë mbjellje fara pa para-trajnimit shpesh po fillojnë të mbin deri vitin e ardhshëm dhe mbirjes shtrihet mbi 3 - 4 vjet. Kur fara ruajtjen humbasin germination e tyre në vitin e dytë, kur mbjellë në tokë ose të përziera me rërë të njomë për të mbajtur atë për 4 vjet.

Një tjetër tipar i uzinës është se për rritjen dhe zhvillimin e tyre ka nevojë për rezistencë Lemongrass se ajo rrjedh ndërthur dhe rritje të lartë mbi të. Rritja rrjedh në gjatësi është për shkak çdo vit, shoots rinj nga buds bëhem krye të vitit të kaluar rrjedh. Në prani të mbështetjes që ata zhvillojnë në normale, të gjatë, kaçurrel rrjedh, në të tilla sistemi bimët rrënjë është lloj fijor, me degëzime thickened fort rrënjë kryesore, ajo shtrihet në një thellësi prej 25 -. 30 cm Këto bimë 4 - vit 5 dhe të fillojnë të lulëzim fruta, fruiting dhe rritet me rritjen e vreshtat në gjatësi.

Pa mbështetjen e gjeth lemongrass, zavivshis një tjetër ligët nën peshën e tyre në tokë dhe të ngadalësojë rritjen e këto bimë të fillojë të rritet me shpejtësi nëntokësore, horizontal rrjedh që dalin nga jakë rrënjë bimë. Nën kushte të favorshme, nëntokë rrjedh në pranverë dhe verë të vijnë në sipërfaqe dhe të bëhen organe normale vegjetative e ngritura. Në kushte të pafavorshme, ata janë i madh me rrënjë të vogla dhe të sillen në tokë si rrënjë, duke i dhënë gjeth bollshme të rritjes. Kështu, pa mbështetjen e lemongrass kustopodnuyu merr formën e një numri të madh të korije short rrjedh.

Sistemi rrënjë e bimëve përbëhet nga nëntokë rrjedh (rizomat), ka fituar grupeve të bollshme rrënjët mochkovatyh shtrirë në tokë në një thellësi prej 8-15 cm, dhe rrënja e zhvilluar dobët kryesore. Këto bimë nuk lulëzim për një kohë të gjatë, dhe kur në lulëzim, vetëm 1 - 2. stinët. Rritja e bollshme e korije shkurtër i hapur rrjedh me shumë branched rrjedh ujërat nëntokësore depletes tokën dhe e bën të rritet Magnolia kineze hardhi joproduktiv.


Dërgo me sa duket%
D0? Njëqind, komentet tuaja më poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!