Karakteristikat e vajrave thelbësore në qëllime terapeutike dhe profilaktike


Përkundër faktit se vajra esenciale të duket mjete të thjeshta dhe në përgjithësi të arritshme, megjithatë, ata duhet të trajtohen me seriozitetin maksimal, dhe për këtë arsye ndjek masat si analfabetët në përdorim ato mund të shkaktojnë pasoja shumë të padëshirueshme. Disa karakteristika dhe efekte anësore I përmendur në këtë faqe interneti, por që ne po flasim për shëndetin, kjo ka kuptim për të përsëritur ato përsëri për lexuesin i cili është duke shkuar për të përdorur në mënyrë aktive vajra esenciale në qëllime terapeutike dhe profilaktike, ka zhvilluar një pasqyrë të qartë të çfarë ju mund të bëni, dhe çfarë jo. Mos harroni një prej urdhërimeve të mëdha mjekësore: "A asnjë të keqe".

Pra, këshilli i parë, e cila duhet të ndiqet në mënyrë të vazhdueshme, do të jetë i kënaqur çdo herë që të përdorni një vaj të veçantë esencial me kujdes rilexuar vijim con% D
1? Ki dhe gjithmonë kthehet në një udhëzues të shkurtër në vajra esenciale në seksionin përkatës të faqes, e cila është regjistruar si contraindications dhe pasojat e mundshme të përdorur një vaj të veçantë. Karakteristikat e vajrave thelbësore në qëllime të kujdesit shëndetësor, të mbajtur në mend gjithmonë. Fenolet. Kini kujdes me vajra esenciale që përmbajnë fenolet - trumzë, karafil, kanellë dhe rigon. Tipar i veçantë i vajrave thelbësore në qëllime terapeutike dhe profilaktike të tilla që për përdorim të papërshtatshëm mund të jetë marramendje, dobësi, acarim të lëkurës dhe mukozës së traktit respirator, çrregullime të frymëmarrjes dhe efekteve të tjera negative.


Jeta raft dhe ruajtje. Shikojnë nga afër për të siguruar që ju jeni duke përdorur në thelb nuk lirua afat. Aplikoni thelbin vonuar - një rrezik të madh! Shkelja e këtij rregulli mund të çojë në pasoja shumë të të ardhur keq, veçanërisht në qoftë se naftës është aplikuar në lëkurë ose shtuar në krem ​​masazh. Dhe, mbi të gjitha, për të monitoruar jetën shelfin e kërkuar në thelb bërë nga zhvishem agrumeve. Në një shishe vaj esencial duhet të marrë pjesë në një minimum prej ajrit. Mbani vajra esenciale larg nga fëmijët. Të jetë i sigurt për të ruajtur vajra esenciale në një vend të ftohtë të errët.

Mbani naftës duhet vetëm enët e qelqit. Mos harroni se vajrat më thelbësore për shkak të karakteristikat e tij të shpërndarë gome, dylli polietileni, parafine dhe shkaktojnë gërryerje të disa metaleve. Veçanërisht oksidimi i shpejtë ndodh në dritë. Vajra esenciale në trajtimin e fëmijëve. Përdorimi i vajrave thelbësore për trajtimin e sëmundjeve të fëmijërisë duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrjen e një mjeku me përvojë ose specialist në fushën e Aromatherapy. Trupat e fëmijëve si një sistem, po zhvillohet dhe ndryshon shumë të ndjeshme për erë dhe ekspozimit ndaj naftës. Përdorimi jo i duhur mund të shkaktojë probleme serioze apo rritur ato ekzistuese.

Për këtë arsye, çfarëdo trajtimi me vajra esenciale apo edhe që vaji që ju zgjidhni, edhe më e lehtë për të parë, ende para se të aplikoni të konsultoheni me mjekun tuaj. Dhe, sigurisht, përdorni vajra esenciale në trajtimin dhe profilaksinë për fëmijët në doza më beninje. Para pubertetit përdorimit aktiv të vajrave thelbësore nuk është i rekomanduar. Vajra esenciale gjatë shtatzënisë. Përdorni vajra esenciale gjatë shtatzënisë mund të jenë vetëm ato prej jush individualisht bisedoni me mjekun tuaj. Dhe, në çdo rast, kjo do të ishte "i sigurt" vaj të përdorur, ajo duhet të përdoret në më minimale, doza pothuajse pafundësisht të vogla.

Mos harroni, vajra esenciale nëse përdoret në mënyrë jo të gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë ndërpritet ose të komplikojë rrjedhën e kësaj periudhe shumë të vështirë në jetën e një gruaje. Të jenë të kujdesshëm! Në kujdesin shëndetësor qëllime mund të përdoren vetëm vajra natyrore esenciale të vërtetë në vend se zëvendësuesit e tyre. Vetëm i parë mund të jetë i dobishëm si vajrave sintetike (shitur shpesh nën emrin e markës natyror) trajtim nuk është i përshtatshëm. Vajra natyrore priren të kushtojë shumë më tepër se artificial. Kjo është për shkak të karakteristikat teknike të marrjes së tyre, pastrim, paketim, anijeve, tarifat doganore, certifikimin - e gjithë kjo kushton para, dhe për këtë arsye, kjo situatë sigurisht do të ndikojë në çmimin e tyre.

Kushtoj vëmendje të contraindications vajra esenciale! Informata të dobishme. Mos blej shishe vaj esencial në vëllim të madh. Kjo është e pakuptimtë, si ju duhet të përdorin atë në doza të vogla. Ju thjesht nuk mund të bëjë atë për të shpenzuar datën e skadimit. Dhe, përveç kësaj, një shishe me eter, pas hapjes së naftës nuk është subjekt për afat-gjatë magazinimit, që nga hapja e naftës në një shishe të merr ajrin, e cila në fund të fundit çon në oksidimit dhe përkeqësimin e cilësisë së tij. Pra, nuk e blej vajra esenciale "në rezervë". Asnjëherë mos blej një terapeutike dhe profilaktike qëllime të naftës thelbësore, të cilat dinë asgjë.

Merrni vetëm atë që di për se të gjithë. Vini re se vajra esenciale për përdorim në aplikimet mjekësore duhet të jetë shënuar "Aromatherapy" konform 130 dhe kanë certifikatat e cilësisë dhe konformitetit. Asnjëherë mos blej vajra esenciale në mungesë të një certifikate! Dhe me certifikatë të jetë