Komponentët kryesorë të një jetese të shëndetshme jetese të shëndetshme


Është e vështirë të vlerësohet se çfarë shëndetësor është vendimtare si për shoqërinë dhe për çdo individ si një e tërë. Dhe kjo nuk është për asgjë që ne duam shëndetin në mbledhje. Jo për asgjë nuk është! Shëndeti është një komponent i vlefshëm i jetës të gjatë dhe humor të shkëlqyer. Por doli se njerëzit kanë filluar të mendojnë për shëndetin e tyre vetëm kur problemet fillojnë me të. Por në të vërtetë pjesa më e madhe e sëmundjeve të parandalueshme para përkeqësimit të tyre, në qoftë se ju vetëm ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme jetese të shëndetshme. Kjo është për shkak të faktit se shëndeti është e varur kryesisht nga personi, jo vetëm në trajtimin dhe parandalimin.

Nuk është numër aksident në rritje i njerëzve të përfshirë në turizëm sportiv. Rëndësi e konsiderueshme është qëndrimi i papërgjegjshëm për shëndetin, nëse higjienën pakujdesie, pirja e duhanit, alkoolit, vetë-ilaçe. Ju mund të zgjidhni një tjetër seri e varësitë: një shtëpi të rehatshme, mekanizimin, automatizimi në punë - një përmirësim i ulur jetese dhe shumëllojshmëri të ushqimit - të hahet. Nuk janë 10 këshilla të thjeshta që janë zhvilluar nga një ekip ndërkombëtar i mjekëve dhe psikologëve. Këto këshilla do të përshkruajnë komponentët kryesorë të një jetese të shëndetshme jetese të shëndetshme, mund të zgjasin jetën dhe të bëjë atë, ndërsa më të këndshme.


Pra, mos harroni se 1: Kur zgjidhjen e puzzles, mësimi i gjuhëve të huaja në llogaritjen lexim mendja është e trajnimit të trurit dhe ngadalëson degradimin moshës fakultetet mendore, sipas aktivizon kardiale dhe të sistemit të qarkullimit të gjakut. 2: Puna është një nga elementet më të rëndësishme të një jetese të shëndetshme. Ne duhet të përpiqemi të gjejmë një aktivitet që do të jetë një gëzim. Shkencëtarët besojnë se ajo ndihmon një person dukem më i ri. 3: nuk kanë shumë. Në vend të 2.500 kalorive krejt e mundur për të bërë 1500. Kjo do të ndihmojë aktivitetin mbështetës dhe qelizat e shkarkimit.

Por në çdo rast nuk duhet të bien në kohë tjetër të skajshme dhe shumë pak. 4: Menu duhet të zgjidhen sipas moshës. Të ngadalësojnë shfaqjen e rrudhave 30 vjet para gratë ndihmojë të mëlçisë dhe arra. Meshkujt mbi 40 për parandalimin e stresit selen dobishme që gjinden në veshkat dhe djathë. Pas 50 vjetësh trupi ka nevojë për magnez - të zemrës formë mbështetjen dhe mbrojtjen e enëve të gjakut. 5: ju gjithmonë keni një opinion. Ajo i ndihmon një jetë e vetëdijshme shumë më pak të marrë në depresion dhe të qëndrojnë në depresion. 6: Dashuria dhe dashuri ndihmë sa më shumë të jetë e mundur për të mbetur i ri, kështu që është e rëndësishme që të ketë një palë.

Për të forcuar sistemin imunitar ka nevojë për një hormon i lumturisë (endorfinës) - ajo është prodhuar në trupin e njeriut në dashuri. 7: ruajtja e të rinjve promovon fle në një dhomë të ftohtë (17-18 gradë). Kjo është për shkak të faktit se temperatura e ambientit ndikon metabolizmin e trupit dhe manifestimin e moshës lidhur me ndryshimet. 8: ju shpesh lëvizin. Shkencëtarët kanë treguar se vetëm tetë minuta në ditë që ushtrojnë zgjat jetën. 9: ju herë pas here kënaq veten diçka. Sigurisht rekomandimet për një jetese të shëndetshme nuk është anuluar, por ndonjëherë ju duhet të lejojë veten që të shijshme. 10: jo gjithmonë të shtypur zemërimin.

Shumë sëmundje janë më shumë të ngjarë njerëzit janë fajësuar vazhdimisht veten e tij në vend që të flasin për arsyet e frustrimit të tyre, dhe ndoshta të diskutueshme. Komponentët kryesorë të jetesës mund të plotësohet me rekomandimet mbi të cilën të gjithë dëgjuar si fëmijë, por pastaj harruar disi ... esenciale për shëndetin tonë janë punë optimale dhe pjesën tjetër të mjaftueshme. Active (dy fizike dhe mendore) dhe të ndikojnë në sistemin nervor, forcojnë zemrën dhe trupin si një e tërë. Shumë një ligj i famshëm i punës: njerëz që punojnë shumë fizikisht, mendërisht nevojë ngarkesa pushim.

Në anën tjetër, njerëzit që janë mendërisht të ketë një kohë të mirë, duke bërë aktivitete fizike. Shëndetësor i rëndësishëm është gjumi i mirë. Për funksionimin normal të gjumit nervor sistemit duhet të jetë i mjaftueshëm. Sigurisht njerëz të ndryshëm kanë nevoja të ndryshme për gjumë, por në parim ajo është e rekomanduar për të fjetur të paktën 8 orë. Me vigjilje zvogëluar efikasitetin e rregullt dhe rritjen e lodhje. Për të shmangur pagjumësi në
gjumë të mjaftueshme në 01:00 për të ndaluar punën fizike apo mendore, dhe vakt i fundit duhet të jetë jo më vonë se 02:00 të fle. Fjetur dobishme në dhomë të ventiluar, është e dobishme të shkoni në shtrat në të njëjtën kohë.

Ushtrimi është një nga mjetet më të rëndësishme për promovimin e shëndetit. Të jetë i vetëdijshëm se 20 minuta ushtrime të shkurtra e përditshme të dobi të madhe. Në sistemet endokrine dhe nervor të ndikojë pozitivisht klasa running. Walking ndihmon në zvogëlimin e peshës të tepërt. 01:00 djegie Pra levend shëtitje kontribuon në 35 gram yndyrë. Bobryshev Taras,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!