Bimët Përshkrim horsetail


Horsetail janë forma kryesisht fosile. Ata origjinën në Devonian dhe arriti kulmin e saj në periudhën e qymyrmbajtës, duke krijuar një larmi formash - madje edhe gjigandët lartësi prej rreth 13 m. Horsetails Moderne përfshin rreth 32 lloje dhe janë të vogla dhe forma - jo më shumë se 40 cm i gjatë, 9 janë në rritje në Ukrainë dhe 12 në Rusi. Më të zakonshme bimët, horsetail, horsetail bari, horsetail kënetë. Horsetail gjetur nga tropikët në rajonet polare përveç Australi dhe mund të jetojnë në ligatinat, si dhe në zonat e thata. Disa përmbajnë silic në epidermë, i cili siguron rrjedhin ngurtësi dhe forcë.

Sporophyte në horsetails përbëhet nga rrjedhin horizontal nëntokësore - rhizome, e cila niset haluzysti hollë segmentuar rrënjët ajrore dhe rrjedh. Disa rrënjët degët anësore mund të krijojnë flluska të vogla me një furnizim të ushqyesve. Rrjedhin përmban tufa të shumta të enëve të gjakut të vendosur rreth një zgavër qëndrore. Në rrjedh, si në rrënjët, njësi të veçanta, duke u dhënë atyre strukturë të segmentuar. Nga çdo nyje lë rrjet të degëve të mesme. Gjethet janë të vogla, në formë pykë-, edhe si unazë, clasping rrjedhin në një tub. Fotosinteza ndodh në të rrjedhin.


Në asimilimin horsetail rrjedh janë shoots padegezuar spore-mban është ngjyrë kafe në skajet e së cilës janë në zhvillim Sporangiumet mbledhura në spikes. Ata formojnë spore. Sporet horsetail rritet me fjongo (Elater), ata kapem për njëri-tjetrin dhe të rritet si grupe për të formuar klorofil gametophyte. Disa prej tyre - njerëz të zarostky e anterydyy, të tjerët - gratë me archegonia. Pas fekondimit, pjesëmarrja e zhvillimit të trupit të ri të ujit. Pas një skuqje të lëkurës të sporeve shoots vdesin, dhe në vend të tyre të rriten haluzysti gjelbër (vegjetativ, verore) shoots. Horsetail si bimët mund të përdoret për të monitoruar aciditetin e tokës; shoots verore janë përdorur si një diuretik dhe shtrëngues.

Për shkak të ngurtësi rrjedh lidhur me praninë e silicë, horsetail përdorur për lustrim mobilje, vegla pastrimi. Horsetail - barërat e këqija liga futem aq lehtë vegetatively. Midis horsetails ka edhe helmuese (kënetë horsetail) dhe bimët mjekësore. Ky përshkrim bimët horsetail unë të përfundojë. Detajet e disa anëtarëve të horsetails, mund të gjenden në faqen e internetit duke përdorur kërkimin. Nicholas,