Patate mbjelljen lëvrim


Duhur patate mbjelljen lëvrim dhe kujdesi cilësi për bimët do të merrni një korrave të mirë në vitin e parë të përdorimit, edhe pa bërë një numër të madh të plehrave. Shpesh në stacionet e vogla të duhet për të mbjellë patate çdo vit në të njëjtin vend. Në këtë rast, ju duhet të bëni një sasi të mjaftueshme të plehrave, veçanërisht organik, dhe shpesh ndryshojnë farën. Heavy mbi përbërjen granulometric e tokës për mbjelljen patate janë të mira përdoren pas hyrjes standarde të larta të plehut organik ose përzierje plehrash (60-80 t / ha ose 600-800 kg për njëqind metra katrore). Pranë komplot është e dëshirueshme që të ketë një burim të ujit (pellg, lumë, lumë, mirë).

Në vitet e thata, lotim tokën - një kusht të nevojshëm për marrjen e rendimenteve të larta. Një kultivimi i patates në kreshtat dhe kreshta përgjithësisht përfshin ujitjen besueshme. Patate preferojnë tokës të lirshme, sepse zhardhokët kanë kapacitet të pamjaftueshëm për të nxitur grimcat dirt dhe rezistojnë stresit mekanike. Prandaj, kushtet më të mira për rritjen e bimëve dhe të zhvillimit që mbizotëron në dendësinë rërë tokës së 1,3-1,4, shkrifët - 0,9-1,2 g / cm3. Në tubers rëndë kompakte të tokës janë formuar në shtresat fuqishmi dhe të bëhet formë e shëmtuar. Shumë prej tyre janë të gjelbër dhe humbin mall të cilësisë. Megjithatë, toka shumë i gjerë i favorshëm për patate rritje.


Në periudhat e thata tokat e tilla shpejt humbasin ujin. Ata janë gjithashtu të prirur për të erozionit të ujit, sidomos në sedimente stormwater. Për të arritur rendimente të mira, kostot më të madh të llogarisë manual lëvrim për gërmime arkeologjike. Lëvrim të thellë është e nevojshme, veçanërisht në fushat e fushës së lartë të kontaminimit bodyakom, thupër në terren, shtrat, svinoroem palmate dhe barërat e këqija të tjera shumëvjeçare. Ajo është efektive vetëm me nxjerrjen e kujdesshme e rrënjëve dhe rhizomes. Patate zakonisht jep japin maksimumin në gërmime arkeologjike ose lërim në një thellësi prej 28 -. 30 cm të përpunimit të vogla të mundshme me barërat e këqija të pastra nga faqet me tokë të lehta.

Më të rënda të tokës, më parë ju duhet të shpenzojnë lërim apo gërmime arkeologjike, të optimale kohë - gusht-shtator. Gurgullimë në fillim shkakton një rritje të konsiderueshme kulture patate. Në këtë rast, kushtet për kontroll efektiv farë e keqe, dëmtuesit dhe sëmundjet, ruajtjen dhe akumulimin e lagështisë dhe azotit nitrat. Në tokë të rënda për mbjelljen e përpunimit të patates përfshin i profilit zonat Autumn. Në fund të tetorit - fillim të nëntor, para themelimit të temperaturave të qëndrueshme subzero kultivimi është kryer në një thellësi prej 14 cm, pastaj formojnë llum lartësia kurriz kreshtë e 18-20 cm kalimin e parë të njësisë kryer në mënyrë rigoroze sipas piketa, atëherë në shënues shteg..

Profilizimi përshpejton tharje të tokës në pranverë. Kjo masë lejon për 6-8 ditë para se në nivel lokal dhe të bëjnë pleh për të mbjellë patate. Kreshta dhe kreshtat përmirëson ngrohjes dhe ujit dhe ajrit mënyrat e tokës në zonën e flluska, duke krijuar kushte të favorshme për rritjen dhe zhvillimin e bimëve.
Si rezultat, rrit numri i rrjedh në shkurret, në rritje në yield-eve të 10-15%, rritja në peshë dhe zhardhok standard të japin. Udhëzime shtesë për mbjelljen patate. Kur mbjelljen patate, si dhe për çdo bimë, ka një numër rekomandimesh të rëndësishme. Kujtoj ato për ju. Patate vend i dëshirueshëm i hapur për zonat e jug dhe jugperëndim.

Mbrojtja Travel (shtëpi, gardh, pemë) nga erërat veriore. A nuk të mbjellë patate në një papërpunuara, vende të përulur, veçanërisht në ujërat nëntokësore të lartë. Në zona të tilla, toka warms up ngadalë. Ajo është e padëshirueshme për të mbjellë patate në të njëjtin vend dy vjet me rradhë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse zhardhokët e vitit të kaluar ishin kore habitur, ose bimët rizoktonii poshkodzhuvalysya shumë beetle patate Kolorado. Patogjene dhe dëmtuesve në zonën perezymovuyut tonë të mirë në tokë dhe mbi mbeturinat bimore, dhe kur kthehej patate për vitin e ardhshëm të ndikojë fuqishëm dhe të dëmtojë atë.

Ju nuk mund të mbjellë patate dhe pas domate, piper, patëllxhan, Vol. k. ata janë të njëjtat sëmundjet dhe dëmtuesit. Në mesin e paraardhësve të këqija vlen luledielli. Ajo është e mirë për të vënë patate pasi qepë, fasule dhe të lashtave kungull pas kullosa shumëvjeçare, misër për silazh, bishtajore drithërave dhe kulturat e dimrit. Supozoni pas rritje të lashtat perime, lakër, karrota, panxhar. Me zhvillimin e përdorura gjatë zonave të kultivimit të patates duhet të mbahet mend se ky terren pse barërat e këqija të populluara në mesin e prekursorëve të mira për patate. Seed plantacion këshillueshme jo në vendin më afër 200m nga kopshte, të lashtat e perimeve dhe patate fushat e mallrave, e cila zakonisht akumulon shumë vektorëve të ndryshme të infeksionit viral.

Tops pas korrje tubers duhet te kompostohen ose ambientet e kopshtit dhe të djegur.


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!