Lëvrim në bimëve mjekësore


Detyra e lëvrim është për të krijuar regjime të favorshme për bimët. Trajtimi i duhur i tokës është e rëndësishme për të kontrolluar barërat e këqija, dëmtuesit dhe sëmundjet e bimëve medicinale. Lëvrim në bimët medicinale nuk mund të konsiderohet i pavarur. Kjo është vetëm një pjesë e trajtimit të përgjithshëm të tokës të miratuar në rrotullimit bazuar karakteristikat bio-ekonomik të bimëve kulture. Në shumicën e rasteve, kultivimi i bimëve mjekësore përdoren teknika konvencionale dhe lëvrim para-fillor e miratuara në këtë tokë dhe në zonën klimatike. Sistemi vjeshtë lërohet-rëndësishme kur përpunimi kryesor i tokës është lërohet thellë.

Si një rezultat i eksperimenteve të ditur se në tokë me humus të lartë duhet të punosh njëkohësisht në një thellësi prej 28-30 cm. Zhvillimi i mëtejshëm lërohet, nuk jep efekt dhe kosto nuk është e justifikuar. Në tokë me pak humus thellojnë horizont të punueshme gradualisht duhet të bëjë pleh. Gjatë rrotullimit të rotacionit thellësinë e shtresë e punueshme mund të sjellë deri në 26-30 cm. Plugimi i thellë nën çdo kulturë dhe bujqësi ekonomikisht nuk është e justifikuar. Ajo duhet të përdoret 1 herë në 3-4 vjet, shpenzimet nga kulturat farmaceutike dhe ushqimit, si dhe të plehut organik përçmues bërë për bimët më të vlefshme.


Në kultura të tjera duhet të punosh njëkohësisht në një thellësi prej 20-22 cm.
Për shembull, 1 - bishtajore, 2-3-4-5 - herbs shumëvjeçare 1-4 vjeç, 6 - silazh misri, 7 - drithëra dimrit, 8 - herbs Vjetore 9 - herbs vjetore 10 - misri. Gjatë kultivimit kryesor është kryer duke luftuar barërat e këqija shumëvjeçare. Lëvrim Preplant në bimë medicinale. Shumica herbs kanë fara të vogla kërkojnë mbjellje të hershme dhe nuk lejojnë ato në tokë të thellë themel. Rritje dhe rritja e mëvonshme dhe zhvillimin e bimëve në fazat fillestare të ngadalshëm.

Prandaj, detyra kryesore e para-trajtimit të tokës janë: të shpëtuar lagështi vjeshtë-dimrit dhe të shkatërrojë barërat e këqija mbin më herët. Kjo detyrë përfshin pranverë e hershme fusha pikëllues lëruar shleyfovanie kryer për nivelim dhe të ruajnë lagështi në të, kultivimin para-mbjella, pikëllues, duke siguruar mbjellëse në tokën me lagështi në thellësinë e dëshiruar. Pranverë e hershme lërim traktorë loosened, e përbërë nga Harrow kamë-dhëmbit dhe kabllot. Në tokë të lirshme nga sipërfaqja të kurrizit në rradhët e para të sythe bazë njësi, dhe e dytë - ose të mesme Harrow rëndë. Në fushat e tokë të rënda të notuar në rradhët e para të njësisë janë një bezdis, dhe e dyta - sythe.

Më të lirshme dhe bimeve nezasmichenyh fusha të mbjellë në shkurre dhe shleyfovannym fusha të mira. Me cilësi të mirë dhe në vjeshtë të ulët lërim serrë tokës uschilnenosti (kultivimi) për të kryer tokës strukturore në një thellësi prej 5-6 cm mbi tokë rëndë shpërndarjes së madhësisë së grimcave në një thellësi prej 7-8 cm me pikëllues simultan. Kushtet më të favorshme për mbirjes dhe shfaqjen janë krijuar në rast se fara mbjellë në vjeshtë në shtresën e lagur kompakt dhe hedhur shtresa e lirshme e lartë e tokës. Këto kushte mund të krijohet duke përdorur paketim preseeding, e cila shpesh është vendimtar për shoots miqësore, veçanërisht kur mbjellëse fara të vogla.

I mbështjellë poshtë terrenin për reshje të tij dhe nënshkrimin që mban lagështi në fushën e farës vendosjes. Para-paketim të përdorura në zonat e thata dhe mot të thatë gjatë mbjellje pranverore. Pas mbjelljen e tokës dhe roll. Shumë barëra jap shkallë më të mirë në kulturat podzimnego. Lashtat Podzimnie e bimëve mjekësore është kryer kryesisht nga çiftet e zënë dhe paraardhësve të hershme fushës së liruar. Pas korrje fushën e kulturës lëruar e mëparshme në thellësi të mbështjellë në të njëjtën kohë dhe të ngacmuar. Për të shfaqem zonë kultivuar dhe ngacmuar. Nëse toka deri kulture nuk ka pasur kohë për të zgjidhur poshtë, pastaj rrokulliset atë.

Këtu është një lëvrim teknologji mbjelljen e bimeve.


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!